Amatör telsizcilik hakkında bilgi almak istiyorum

HAHAHZJWJSJWHSJEH bilgisayarcı sevdiğim bi abi vardı o yakalandı öyle polis hattını dinlerken o geldi aklıma😁
O frekansları sadece telsiz mi tutabiliyor? Özel radyo felan yokmu sadece dinlemelik

Bide nasıl yakalandı nerden anlıyorlar hat dinleniyor?

HAHAHZJWJSJWHSJEH bilgisayarcı sevdiğim bi abi vardı o yakalandı öyle polis hattını dinlerken o geldi aklıma😁
Valla o işin şakası yok, askeri hatları dinlemek çok sıkıntı. Peşine MİT takılabilir hayatın mahvolur :D

O frekansları sadece telsiz mi tutabiliyor? Özel radyo felan yokmu sadece dinlemelik

Hocam arabasında duruyormuş sıkıldıkça dinleme yapıyormuş sadece. Polis frekanslarını tam bilmiyorum ama bir zamanlar açıktı biraz araştırıp bulabiliyordunuz boğazdaylen jandarma ve gemi iletişimi dinlemişliğimiz var. Şansına yakalanıyor onla da zaten normalde olmayan yerde çevirme olmuş. Frekans dinlemeyle bulunamıyorsunuz ancak iletişim tuşuna bastığınızda frekansta aktif olduğunuz için bulabiliyorlarmış ama daha nasıl bulduklarını öğrenemedim belkide bulunamıyor araştırma içerisindeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla o işin şakası yok, askeri hatları dinlemek çok sıkıntı. Peşine MİT takılabilir hayatın mahvolur :D

Askeri haberleşme frekanslarını almışlar o yüzden sanırım

Eklemeyi unutmuşum hocam dinlemede yapılabiliyor iletişim de. sadece iletişim için A-B-C ehliyetlerinden birini almanız lazım el telsizi yeterli gelmezse setup şeklinde alıp eve koyup üstüne bide anten çekip uydular sayesinde kıtalar arasına kadar iletişim şansımız oluyormuş

Hiç işe dönüştürme açısından düşünmedim hocam. Ne yapılabilir tam olarak balıkçı teknelerinde

Öğrenim süreci biraz uzun sadece kanallar çok teknik konuşuyorlar. Tehlikeden çok zevkli olur gibime geliyor
Gemilerde ve Balıkçı teknelerinde telsizci önemli. Dış dünya ile bağlantıyı onlar sağlıyor. Parası da iyi. İngilizce de gerekli. Sınır ötesine de gidildiği oluyor.

Gemilerde ve Balıkçı teknelerinde telsizci önemli. Dış dünya ile bağlantıyı onlar sağlıyor. Parası da iyi. İngilizce de gerekli. Sınır ötesine de gidildiği oluyor.

O biraz daha profesyonel telsizciliğe giriyor gibi. Balıkçı teknelerinde iş bulabilirm çünkü bulunduğum yer fazla büyük bi yer değil ve aktif olarak tekneler av için açılıyor. Belki kendimi geliştirdiğimde düşünebilirim

Dostlar selam. Bu ara amatör telsizcilere sardım. Merak ediyorum hatta elimden geldiğince başlamak istiyorum ama öncesin bu hobiyi yapan, bilgi veya deneyim sahibi olan varsa tecrübelerini okumak isterim. Nerden nasıl başlanır, neler yapılır, nelere dikkat etmem lazım paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Hocam selam, biraz geç gördüm kusura bakma. Öncelikle bu hobiye merağınızdan dolayı aramıza hoşgeldiniz. Biraz araştırmalar yaparak RF sinyallerinin mantığını kavrayın. İletişim protokollerine vs. göz gezdirin. Biraz temeli kafanıza oturunca sınav için başvuru aşamasına geçebilirsiniz. Yasalar gereği günümüzde sınavları KEGM (Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü) tarafından düzenleniyor, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılıyor. Ehliyet sınavı ile aynı ortamda yapılıyor. Sınav ve belge ücreti günümüzde 1148TL'dir.

Sınav işini de bu siteden halledebilirsiniz; ATES Amatör Telsizcilik Sınavı

Amatör telsizclik, çoğu ülkede olduğu gibi ülkemizde de belirli yasa ve yönetmeliklere tabiidir. Resmi Gazete'de yayınlanan Amatör Telsiz Yönetmeliğini lütfen tekrar tekrar gözden geçirin.
Resmi Gazete Amatör Telsiz Yönetmeliği (direkt dosya)

Temelini biraz anlayıp, sınava girip lisansınızı da edindikten sonra bir adet amatör telsiz satın alabilirsiniz. Sormak istediğiniz soruları bekliyorum, hocam 73.

Hocam selam, biraz geç gördüm kusura bakma. Öncelikle bu hobiye merağınızdan dolayı aramıza hoşgeldiniz. Biraz araştırmalar yaparak RF sinyallerinin mantığını kavrayın. İletişim protokollerine vs. göz gezdirin. Biraz temeli kafanıza oturunca sınav için başvuru aşamasına geçebilirsiniz. Yasalar gereği günümüzde sınavları KEGM (Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü) tarafından düzenleniyor, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılıyor. Ehliyet sınavı ile aynı ortamda yapılıyor. Sınav ve belge ücreti günümüzde 1148TL'dir.

Sınav işini de bu siteden halledebilirsiniz; ATES Amatör Telsizcilik Sınavı

Amatör telsizclik, çoğu ülkede olduğu gibi ülkemizde de belirli yasa ve yönetmeliklere tabiidir. Resmi Gazete'de yayınlanan Amatör Telsiz Yönetmeliğini lütfen tekrar tekrar gözden geçirin.
Resmi Gazete Amatör Telsiz Yönetmeliği (direkt dosya)

Temelini biraz anlayıp, sınava girip lisansınızı da edindikten sonra bir adet amatör telsiz satın alabilirsiniz. Sormak istediğiniz soruları bekliyorum, hocam 73.

Teşekkür ederim hocam bilgi paylaşımı yaptığınız için. Hala araştırıyorum terimleri, çağrı işareti nasıl yapılır gibi şeyleri kafanda oturtuyorum. Tek korkum mors afebesi ve konumum röleye uzak kuş bakışı ölçüm bakmadım. Anten işini araştırıyorum onun dışında çok problemim yok gibi

Teşekkür ederim hocam bilgi paylaşımı yaptığınız için. Hala araştırıyorum terimleri, çağrı işareti nasıl yapılır gibi şeyleri kafanda oturtuyorum. Tek korkum mors afebesi ve konumum röleye uzak kuş bakışı ölçüm bakmadım. Anten işini araştırıyorum onun dışında çok problemim yok gibi
Rica ederim hocam ne demek. Sınav için sadece A-B yazan konulardaki sorulara çalışın. Sınava başvuracağınız vakit de A-B lisans sınıfından başvurun. Mors konusuna gelecek olursak sınavda en az 3 soru çıkıyor, daha çok cevapları ezberlerseniz sınavı atlattıktan sonra detaylı şekilde bakabilirsiniz. Röle için de önemli olan kuş uçumu mesafeniz ve yer şekilleri analizidir. Sormak istediğiniz ne varsa bekliyorum.

Rica ederim hocam ne demek. Sınav için sadece A-B yazan konulardaki sorulara çalışın. Sınava başvuracağınız vakit de A-B lisans sınıfından başvurun. Mors konusuna gelecek olursak sınavda en az 3 soru çıkıyor, daha çok cevapları ezberlerseniz sınavı atlattıktan sonra detaylı şekilde bakabilirsiniz. Röle için de önemli olan kuş uçumu mesafeniz ve yer şekilleri analizidir. Sormak istediğiniz ne varsa bekliyorum.

Teşekkür ederim hocam profilinizi şimdi tanıdım, burda beklemiyordum sizi :D yeşil forumda bana bol bol yardımcı olmuştunuz kafamda büyük oranda çoğu şeyi oturtmama yardımcı oldunuz sağolun 🫶🏻. Son sorularım bu şekildeydi aklıma bir şey takıldıkça bol bol rahatsız ederim sizi 😁

Teşekkür ederim hocam profilinizi şimdi tanıdım, burda beklemiyordum sizi :D yeşil forumda bana bol bol yardımcı olmuştunuz kafamda büyük oranda çoğu şeyi oturtmama yardımcı oldunuz sağolun 🫶🏻. Son sorularım bu şekildeydi aklıma bir şey takıldıkça bol bol rahatsız ederim sizi 😁
Tabii hocam lafı olmaz, evet yeşil şeyli yerde sorularınızı cevaplayan bendim. Kullanıcı adım farklı fakat profil fotoğrafım aynı. Bana DM yolu ile ulaşırsanız Telegram kullanıcı adımı paylaşayım, oradan dilediğinizi sorabilirsiniz. :giggle:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,853
Üyeler
189,171
Son üye
cage*
Geri