hüzgün
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Merhabalar bundan 1 ay önceye kadar üniversite,oyun,günlük işler için bir laptop almaya karar verdim.Ve sıfır laptop alacak kadar bütcem olmadığı için: sahibinden,dolap,letgo vb. yerlerde laptop araştırmaya kara verdim ve anladımkı bu plotformlarda oldukça çok dolandırıcı var. size başıma gelen olayı şöyle açıklayaım; yazdığım herhangi bir uygulama farketmeksizin açıklıyorum,beğendiğim bir laptop vardı ve fiyatıda piyasasına göre uygun gelmişti ve üzürüne satıcıyıa(dolandırıcıya) pazarlak teklif etiğimde kabul etmişti.sonra beni özelden çağırdı biyerden bulduğu laptopla ilgili fotoğrafları ve vidoları atmıştı ve bende o ana kadar ikna olmuştum sonra uygulama üzerinden fiyatı güncelerse alacağımı belirtim ve bir link attı.linkde plotformları kopyalayıp ayrı bir site oluşturduklarını farketim ve sitenin hangi bölümüne dokunursanız orjinal siteye attığını fark ettim(ödeme bölümü hariç) ve bunun üzerine kuşkulandım açıkçası çünkü bende hepsinin cihazında uygulaması vardı ama beni tarayıcı sekmesine atıyordu.bende satıcıya(dolandırıcıya) böyle yazınca ürünün fiyatını değiştim için daha kendi uygulamasına geçmediğini ve bu link den alışveriş yapmam gerektini söyledi.ben böyle olunca biraz araştırma yaptım ve böyle bir şey olmadını farketim.ve dolandırılmadım bu konuyuda günümüz şartlarında alın teri ile kazandığınız paranızı boşa harcamamanızı ve yaşadığım olayı anlatmak istedim.Okuduğunuz için teşekür ederim.
DÜZELTME:genellikle güvenli alışveriş seçeneğinden bu işi yapıyorlar.
DÜZELTME:genellikle güvenli alışveriş seçeneğinden bu işi yapıyorlar.