Sağlık Raporum ÖTV'siz Araç Almak İçin Uygun mu?

efeaybak

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar,

Sağlık raporu aldım engelli b yazıyor ekte de görüntüleyebilirsiniz. Bu sağlık raporu ile ehliyet aldığım zaman engelli ehliyeti alıcam fakat ötvsiz araç alabiliyor muyum bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
EFE EHLİYET.webp

B sınıfı engel raporun varsa ötvsiz araç alabilirsin dostum
Bu raporla ÖTV indirimli araç alınabilir, ancak bazı şartlar var. 78 ve 10.02 kodları otomatik vites şartını getirirken, 35.04 ve 40.11 kodları özel tertibat gerektiriyor. Tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu ve diğer gerekli belgelerle birlikte başvuru yaparsan problem olmayacaktır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca saglık raporunda yazan B kısmına takılmayın engelli raporunuzda ne yazdığı daha çok önemli olan kısım.

%90 ve üzeri engeliniz bulunması gerekiyor

B sınıfı engel raporun varsa ötvsiz araç alabilirsin dostum
Bu raporla ÖTV indirimli araç alınabilir, ancak bazı şartlar var. 78 ve 10.02 kodları otomatik vites şartını getirirken, 35.04 ve 40.11 kodları özel tertibat gerektiriyor. Tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporu ve diğer gerekli belgelerle birlikte başvuru yaparsan problem olmayacaktır

ayrıca saglık raporunda yazan B kısmına takılmayın engelli raporunuzda ne yazdığı daha çok önemli olan kısım.

%90 ve üzeri engeliniz bulunması gerekiyor
engelli raporum %80 kronik yazıyor ama sağlık raporum bu şekilde bir iki ehliyet firmasıyla görüştüm ayak üstü ötvsiz araç alabileceğimi söylediler fakat bir pürüz çıkar mı emin olamadım bir de burdan bilgili arkadaşlar varsa onlara sorayım dedim

Hocam biraz geç olmuş kusura bakma, güncelin bilgisini veriyim ben sana.
Sağlık raporunda engellilik oranı ve araç kullanma uygunluğu yer alıyorsa, engelli ehliyeti ise bu araçları ÖTV’siz almak mümkün. Ama öncesinde güncel şartları ve fiyat limitlerini vergi dairesi veya yetkili bayiden kontrol etmek gerekir. Engelli araç fiyatları 2026 yılında da baya iyi seviyelerde aslında, bir yakınım da B sınıfı ehliyete sahip, geçen sene ÖTV muafiyetiyle araç almıştı şu an kullanıyor.

Geri