Gokdenis
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Arkadaşlar bugün bir teknolojik alet arayışı içindeydim ve dolapta istediğim ürünün oldukça uygun fiyatlı bir ilanına denk geldim. ürünün açıklama kısmında kişi telefon numarasını vermiş ve fiyatta pazarlık olabileceğini söylemiş. numara ulaştım ve arayıp arayamayacağımı sordu. aradığımda mobilyacı bir aile babası olduğunu, ürünü çekilişten kazandığını bundan dolayı satmak istediğini söyledi. fiyatta pazarlık yaptık (kendisi çok cömert tekliflerde bulundu) ve istediğim fiyata anlaştık. kendisi ordu'da yaşadığını söyledi ama sanmıyorum. (istanbul ve ankara'ya uzak bir şehir seçtiğini düşünüyorum.) istersem elden teslim alabileceğimi de söyledi ama bu ucu açık teklifler güven bağı kurmak içindi bence. benimle samimiyet kurmak için birkaç yakın cümle kurdu, öğrenci olduğum için halimden anladığını falan. her neyse dolabın komisyon miktarının çok olduğunu ve satışlarını pttavm üzerinden yaptığını söyledi. pttavm ye ilan açtığını söyleyip bana bir link gönderdi. siteyi biraz incelediğimde pttavmsiparis(.com) adlı bir bağlantısı olduğunu gördüm. biraz şüphe uyandırdı. pttavm logosuna bastığınızda sizi orijinal sitenin arayüzüne gönderiyor. ben bu siteyi araştırırken hala telefon görüşmesindeydik ve bana sitenin güvenilir olduğunu satmaya çalıştı. yer mi anadolu çocuğu. sitenin bana güven vermediğini söyledim ve elden alabileceğimi söyledim ilerleyen vakitlerde. sen bilirsin ama ben bu siteyi kullandım, hiçbir sorun yaşamadım... gibisinden cevaplar verdi. konuşmayı sonlandırdık ve haliyle siteyi biraz daha kurcaladım. öncelikle çoğu işlevi yok. arama çubuğuna ''ayakkabı'' yazdığımda bile istediğim ürünün sayfasına atıyor. tek olayı belli başlı butonların sizi ana siteye sevk etmesi. dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. şikayetvar'da bu gibi olayları okudum ve ne yazık ki birçok insan bu dolandırıcılığa kurban gitmiş. umarım bazılarınız bu yazıyı okuyup bundan kaçınabilir dostlar.
-sitenin fotoğrafını yükledim.
-sitenin fotoğrafını yükledim.