Rog vs tuf laptop arasından hangisi alınır

Normal değil. Ekran kartının %98, %99 veya %100 gibi sınırı zorlayacak bir değerde kullanılıyor olması lazım tam performans için. Görselde 65 watt güç çektiği görülüyor. Bu ekran kartı 100 watt civarı güç çekmeli. Belki oyun ile alakalıdır. Farklı oyunlarda ekran kartı ne kadar kullanılıyor kaç watt çekiyor buna bakın.
Anladım hocam ya sonunda....
Armory create üzerinde modlar varyq sessiz performans turbo sessiz max 60w izin veriypr performans 80 90 w turbo ise 100 ve üzeri ben performans kullandığımdan yada sessiz gpu tam gücünde çalışmıyo denedim tek tusla modlar arası geçiş yapıp watt ve fps farkını gördüm

Sessiz 100 fps 55 60w
performans 130 fps 75 85 w
Turbo. 140fps+ 100w+

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Baktım hocam
Chivalry 2 oyununda böyle denemek için 3070 ve 5600 lü masaüstü pc si olan bi arkadaştan rica ettim ondada aynı düşük kullanım sorunu var fps yüksek alıyorum almasına ama kullanım düşük
Farklı oyunlara ait birkaç görsel ileteyim
Far cry 5
Gta 5
FAr cry primal vs böyle bir sorun yok

Chvlry 2 dede dsr çarpanlarla çözğnürlüğü artırınca kullanım arttı ama azıcık sorun sanırım oyunda....far cry 4 te aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yinede %100 yüke göre 80 90 arası w çekmesi garip depilni 100 115 w çekmelimi anlamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar daha yüksek w çekiyor ben furmakta zorladım yine max 95w çekti
100-115 watt civarı sabit çekmez zaten. Anlık olarak en üst watt değerlerine çıkar. 90-95 watt sabit çekmesi normal. 100-115 watt olduğundan bunun bir kısmını işlemciden destek alarak yapıyor. Buna CPU'dan GPU'ya dinamik boost denir. Biraz araştırıp bilgi bulabilirsin bununla ilgili. Diğer oyunlarda GPU kullanımı %95 ile %100 arasında ise sorun yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,722
Üyeler
189,914
Son üye
gkhan92
Geri