🔥İndirim Samsung G61SD 25.200 tl 6-9 taksit, 2K 240hz Oled

Bence harika bir monitör. Bir senedir aktif olarak kullanıyorum. Kaplama çok agresif matlıkta değil, daha doğrusu kaliteyi çok düşürmüyor. Yazı kesinliği bir tık sıkıntı olsa da görüntü kalitesi çok iyi. Yazılımı stabil. Karşıdan ışık yansımadıkça sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Koydum unutmuşum :)
Bence harika bir monitör. Bir senedir aktif olarak kullanıyorum. Kaplama mat değil, yazı kesinliği bir tık sıkıntı olsa da görüntü kalitesi çok iyi. Yazılımı stabil.
Ben 3 saat önce sattım bendekini, çocuk mat kaplamayı daha çok sevdiğini söyledi. Sanırım kişiden kişiye veya ihtiyaca göre değişiyor.

Aynı değl mi?

Dipnot:ürün başlıgında falan yenilenmiş yazmıyor.Açıklamada detay kısmına girince yazıyor.Bildiğin dolandırıcılık la.Denetim olmayınca böyle oluhor.

Ekler

• Screenshot_20260217_234907_com.opera.browser.webp
    Screenshot_20260217_234907_com.opera.browser.webp
    82.8 KB · Hit: 114
MSI MAG 273QP QD-OLED X24 mü yoksa bu monitör mü
MSI daha iyi.

Hazır srgb modu (Samsung da yok)
Glossy (samsung mat)
3 yıl garanti (Samsung da 2 ve bazı şartlar var)
Daha fazla yanma koruyucu özellik
Metin netliği bir tık daha iyi (glossy sayesinde)

Renk gamutu, parlaklık, kontrast oranı vs benzer çünkü panel aynı.

Ha f/p dersen bilemem taksit avantajı güzel oluyor.

Kaplama farkı ne kadar anlasılır bilemiyorum ama örnek video.

Hangisi mat söylememe gerek yok sanırım.
7580.webp

Koydum unutmuşum :)

Ben 3 saat önce sattım bendekini, çocuk mat kaplamayı daha çok sevdiğini söyledi. Sanırım kişiden kişiye veya ihtiyaca göre değişiyor.
Hocam mat ve parlak kullanıyorum aktif olarak. Işık faktörü olmayınca yan yana koyunca ben kumlanma var Green var diyemiyorum. Üstelik parlak qd oled olan ekran 4k. Bence ya parlak çok övülüyor ya mat kaplama gereksiz gömülüyor. Ya da dediğiniz gibi çok kişisel bir konu. Ben nötrüm 😅

Hocam mat ve parlak kullanıyorum aktif olarak. Işık faktörü olmayınca yan yana koyunca ben kumlanma var Green var diyemiyorum. Üstelik parlak qd oled olan ekran 4k. Bence ya parlak çok övülüyor ya mat kaplama gereksiz gömülüyor. Ya da dediğiniz gibi çok kişisel bir konu. Ben nötrüm 😅
Ben de şunu fark ettim, karanlıkta kullanırken mat kaplamayı pek algılayamıyorum. Işıkları açılınca belirginleşiyor. Eğer gece kuşuysan veya odan hep karanlıksa mat kaplama tercih edilebilir. Parlak kaplama 4k oled aldım cumartesi gelcek o zaman kafamdaki tüm sorular giderilecek benim de :)

İkisi de kendince avantajları olan paneller. Mesela bende parlak ekranlı laptop var aşırı yansıma yapıyor görüntü net olsa da bazen arkadan ışık vurunca deneyim kötü oluyor. Mat panellerde böyle bir sorun yok ama onların da görüntü kalitesi hissedilir şekilde kötüleşiyor bence. Mağazalarda falan çok deneyimledim de parlak panellere göre hep geri kalıyor gibi geliyor. Dediğiniz gibi aşırı abartı bir fark yok ama beni rahatsız etti biraz da olsa.

Not: bildiğim kadarıyla panel aynı zaten de mat olanların üstünde jelatine benzer ek bir katman oluyordu bazıları riske girip o katmanı söküyordu bazı cihazlarda.

Geri