Konu ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum.

ice3h

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
210
Arkadaşlar merhaba,

Yine kötü bir gün her şey üst üste geliyor. Konuyu hemen açıklayıp işime geri dönmek istiyorum. Konu kız arkadaşım (ciddi bir evrede 5 yıldır tanışıyoruz 1 yıldır beraberiz) dünden önceki gün endometriosis olduğunu öğrendi. Bu konuda hiç canını sıkma asını gerektiğini her konuda yanında olacağımı (ciddi olarak sadece lafta değil) söyledim. her şey okey yolunda gidiyor ama dün herşeyi tek bir hareketle bitirdi. Bilmiyorum mağara adamımı dersiniz (hiçte öyle birisi değilim) ama dün bir arkadaşını (erkek) hikayesinde love temalı bir müzikle paylaştı. Bunu görünce benim nevrim döndü. Arkadaşını hikayesinde paylaşması problem değil paylaşabilir ama bu kombinasyonla paylaşması hiç normal değildi. Bu çok büyük bir saygısızlık. Şöyle söyleyebilirim 3.şahıs görse onun sevgilisi sanardı bariz olarak. Sordum neden böyle bir şey yaptın. Aramızda bir şaka var onun için yaptım, böyle düşğnebileceğini düşünmemiştim dedi. Annem tanıyor biliyor kızı. Bu evredeki bir ilişkide sorumluluk almamak nedir anlamadım. Kafamda binbir çeşit soru. Ve asıl problem şu ki bunları konuşuyoruz fotoğraf şuan bile hikayesinde özür diliyor ama aksiyon yok ortada. Demem o ki ilişkiye ara vermek istiyorum. Başka bir adamla kız arkadaşımı bi' arada görmek bana göre değil. Sağlık konusunda yine her zaman yanındayım ama ben böyle bir görüntü karşısında devam edemem. Çok onur kırıcı değil mi arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum veya olayın etkisinden düşünemiyorum. Şimdi ara verelim desem hastalığımdan dolayı bahane ediyorsun diyecek. Ne yapiyim bana bir akıl verin. Neyse öyle içimi dökmek istedim. Tavsiye verirseniz sevinirim. Ya anneme ne derim onuda bilmiyorum.

Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar merhaba,

Yine kötü bir gün her şey üst üste geliyor. Konuyu hemen açıklayıp işime geri dönmek istiyorum. Konu kız arkadaşım (ciddi bir evrede 5 yıldır tanışıyoruz 1 yıldır beraberiz) dünden önceki gün endometriosis olduğunu öğrendi. Bu konuda hiç canını sıkma asını gerektiğini her konuda yanında olacağımı (ciddi olarak sadece lafta değil) söyledim. her şey okey yolunda gidiyor ama dün herşeyi tek bir hareketle bitirdi. Bilmiyorum mağara adamımı dersiniz (hiçte öyle birisi değilim) ama dün bir arkadaşını (erkek) hikayesinde love temalı bir müzikle paylaştı. Bunu görünce benim nevrim döndü. Arkadaşını hikayesinde paylaşması problem değil paylaşabilir ama bu kombinasyonla paylaşması hiç normal değildi. Bu çok büyük bir saygısızlık. Şöyle söyleyebilirim 3.şahıs görse onun sevgilisi sanardı bariz olarak. Sordum neden böyle bir şey yaptın. Aramızda bir şaka var onun için yaptım, böyle düşğnebileceğini düşünmemiştim dedi. Annem tanıyor biliyor kızı. Bu evredeki bir ilişkide sorumluluk almamak nedir anlamadım. Kafamda binbir çeşit soru. Ve asıl problem şu ki bunları konuşuyoruz fotoğraf şuan bile hikayesinde özür diliyor ama aksiyon yok ortada. Demem o ki ilişkiye ara vermek istiyorum. Başka bir adamla kız arkadaşımı bi' arada görmek bana göre değil. Sağlık konusunda yine her zaman yanındayım ama ben böyle bir görüntü karşısında devam edemem. Çok onur kırıcı değil mi arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum veya olayın etkisinden düşünemiyorum. Şimdi ara verelim desem hastalığımdan dolayı bahane ediyorsun diyecek. Ne yapiyim bana bir akıl verin. Neyse öyle içimi dökmek istedim. Tavsiye verirseniz sevinirim. Ya anneme ne derim onuda bilmiyorum.

Sağlıcakla kalın.
yalın bir dile kendini açıkla özür diliyosun ama st hala duruyor de nasıl düşünemezsin empati yap ben bi kızı bu kombinasyonla st attığımı düşün özürün var evet ama altı boş önce st yi sil sonra gel özür dile diyebilirsin bence tavrını korumalısın ara vermenizi önermem bence bir ilişkide ara vermek diye bi kavram olamaz ara vermek sadece aranızı daha çok açar kendini ifade et ama korkmadan et ben bunu dersem haksız duruma düşer miyim diye kendini yormadan yalın sakin bir dille anlat kandini yüz yüze konuşursanız daha iyi olur ve bu asla mağra adamlığı değil kimse kusura bakmasın batı ülkesi falanda değiliz bunu normal gören geniştir gayet haklısın ipler senin elinde

Arkadaşlar merhaba,

Sağlıcakla kalın.
bitir gitsin kanka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana demesi kolay gibi geliyor biliyorum ama bu evrede aylarca kafa üşütmüş birisi olarak bitir gitsin kendine odaklan en hayırlısı bu olur

kendini açıkla
bomboş öneri bunu yapan insana ne açıklasan fayda etmez

Arkadaşlar merhaba,

Sağlıcakla kalın.
Haklısınız hocam, bu gibi durumlarda duygularını bir kenara bırakıp mantıksal düşünmek gerek. Karşı tarafı karşınıza alın konuşun, empati kurmasını isteyin. Mimiklerini hareketlerini okuyun, baktınız içinize sinmiyor en iyi ihtimalle ara vermek doğru olur falan diyin, ara verdiğiniz süre boyunca da karşı tarafı gözlemleyin. Yaptığı şeyin ne kadar yanlış olmasını geçtim, gerçekten saygısızlık. Geçmiş olsun bu arada, alacağınız herhangi bir kararda kendi hastalığını bahane ediyorsa zaten o ilişki ne kadar doğru yürüyebilir ki? Bunu o değil, sen yapmış olsan ne tepki verirdi?

bitir gitsin kanka

bana demesi kolay gibi geliyor biliyorum ama bu evrede aylarca kafa üşütmüş birisi olarak bitir gitsin kendine odaklan en hayırlısı bu olur

bomboş öneri bunu yapan insana ne açıklasan fayda etmez
kral kusura bakma ama hiç bu kadar uzun ilişkin oldu mu bilmiyorum a o bırakıp gitmeler bitirmelert öyle demeyle olan şeyler değil bende zaten git barış demiyorum konuş durumunu anlat diyorum eğer anlamak istemezse ara vermek çözüm değil direkt ayrıl diyorum

Valla hocam bana bu tarz hareketler çok masumca gelmiyor bana bence sen kızla yüz yüze konuştuğun bir zaman telefonuna bak bakabiliyorsan Instagram WhatsApp vs şaka niyetine kimse kimseyi paylaşacağını düşünmüyorum bu şekilde ben öte yandan bence sen çok hafif tepki bile göstermişsin ben direkt aralarında ilişki olduğunu bile düşünürdüm sen ilişkiyi bitirmek yerine bence bi telefonuna bak kızın bi de yüz yüze otur konuş son zamanlardaki sana karşı davranışlarını da bi gözden geçir ısrarla silmezse o benim arkadaşım savunması da yaparsa o zaman ara vermeyi düşün

kral kusura bakma ama hiç bu kadar uzun ilişkin oldu mu bilmiyorum a o bırakıp gitmeler bitirmelert öyle demeyle olan şeyler değil bende zaten git barış demiyorum konuş durumunu anlat diyorum eğer anlamak istemezse ara vermek çözüm değil direkt ayrıl diyorum
konuşularak çözülebilecek bir şey var mı ki karşı taraf mağdur edebiyatına yatıyormuş zaten

eğer karşı taraf seviyorsa konuşularak anlaşılabilir konu sahibinin anlatmadığı başka şeyler varsa bilemem
ya hacı öyle story atan kızla ne konusucan allahını seversen

kendini daha fazla ezdirmeden yoluna baksın konu sahibi

ya hastalığını bahane edecek ya da o benim arkadaşım kardeş gibiyiz derler sevgilisi olup da karşı cisle arasına mesafe koymayan kızda ben art niyet ararım hele ki insta da paylaşacak aşırı şüphelenir telefonuna bakarım o arkadaş işi gibi gelmiyor bana ama yine de direkt bitirme bence emin ol konuş telefonuna bak zaten davranışları hareketleri kendini elverecektir öte yandan ramazan ramazan kimsenin ayrılmasına vesile de olmak istemem ama benim içime aşırı kurt düşerdi sen bu düşünceyle mağara adamıysan ben o mağarayım herhalde umarım kız seni haklı bulur özür diler siler

maalesef karşına al konuş reaksiyon almasını iste falan diyenlere asla katılmıyorum 5 yıllık bir ilişkide böyle bir şeye kalkışan bir kişi karşısına alınıp açıklama yapılacak biri değildir fikrimce şahsi fikrim aldatmadan farkı yoktur bunun bana sorarsan güzelce sebeplerini söyleyerek bitir ilişkiyi 5 yıllık ilişki diyip devam edersen eğer ileride daha ciddi bir yola girerseniz ve tekrar böyle bi durum yaşanırsa napacağını düşün

kral hastalık bahanesiyle işte yazamıyorum edemiyorum ilgilenemiyorum seninle yapıp ayrılacak, sana da simdiden kimle çıkacağını göstermiş spoiler yemişsin.

maalesef karşına al konuş reaksiyon almasını iste falan diyenlere asla katılmıyorum 5 yıllık bir ilişkide böyle bir şeye kalkışan bir kişi karşısına alınıp açıklama yapılacak biri değildir fikrimce şahsi fikrim aldatmadan farkı yoktur bunun bana sorarsan güzelce sebeplerini söyleyerek bitir ilişkiyi 5 yıllık ilişki diyip devam edersen eğer ileride daha ciddi bir yola girerseniz ve tekrar böyle bi durum yaşanırsa napacağını düşün
Konuyu düzgün okudun mu? 5 senedir tanışıyoruz 1 senedir ilişkimiz var demiş. Kaldı ki konuşarak çözülmeyecek bir şey değil, her şeyin altında bir sebep yatar. Eğer karşı tarafın savunması bu arkadaşı tatmin edecek düzeyde olmazsa zaten kararı kendisi verecektir. Önemli olan alacağın cevap, hastalığını bahane eder veya beni kısıtlayamazsın gibi konuşursa zaten niyeti bellidir. Eğer pişmansa ve sadakatli biriyse affedilebilir, baktın devamı geliyor ayrılırsın zaten. Şimdi konu sahibi kişiyi ayrıl diye gazlıyorsunuz ama bu ne kadar doğru? Arkadaş ayrıldığı zaman muhtemelen kafasında soru işaretleri kalacak kendi kendini yiyip bitirecek. Konuyu açan hocam, buradan size tavsiyem kendi bildiğinizi okuyun, pişmanlık duymayacağınıza emin olduğunuz şeyi yapın, ben dahil burada herkesin ağızı var konuşuyor, bakmayın bize.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,462
Üyeler
189,270
Son üye
Bayra.m
Geri