Atatürk ve siyasal İslam

Bir Müslüman Mülüman olmanın dışında başka bir şeyci olamaz. Bu nedenle de Müslümanlara karşı olan kin ve nefret suni olarak Dünya çapında körükleniyor.

İnsanları sömürmenin ve köleleştirmenin yolu, onların zihinlerini ele geçirmekle olur. Mutlak sadakat köleliktir. İnançtan uzaklaşanların zihnini ele geçirmek kolaylaşır. Çünkü yalnız ve boş olurlar.

Beyler Son zamanlarda hem dine düşmanlık hem Atatürk e düşmanlık Artı benimde kafam karışık müslümanım aşırı dindarları bende sevmem şahsen özellikle %52 lik kısmı

ve dindarlar yok siyonizme çalışıyordu yok dine hakaret etti yok camileri ahıra çevirdi falan filan

Açık açık araştırmış biri anlatabilirmi

Ve bide Atatürk Olmasa şuan hepimiz İngiliz d*lü yada yunan d*lüydük ve hristiyandık
aha gene başladı

ben anlamadığım şeye nasıl ibadet edeyim? türkçe okunmalı
Türkçeyi de düzgün bilmiyorsunuz ki. Yarı ingilizce karışık konuşuyorsunuz. Türkçe bir edebiyat eseri okusan anlayamazsın. Ve dil hep aynı kalmaz. Sürekli evrilir. Atatürk'ün gençliğe hitabesini orijinal olarak okusan, tek bir kelimesini anlayamazsın.

Daha yerine getirmediği ibadetin çağrısına dillerini uzatan ucubeler varya iste %52lik kısımdan daha çok katkıları oluyor ülkenin gelişmemesine

ben anlamadığım şeye nasıl ibadet edeyim? türkçe okunmalı
arapça dili derin bir dildir arapçadaki bir kelimenin türkçe karşılığı bazen olmaz. türkçe okumak anlamı bozabilir. anlama demiyorum, istersen mealine bak seni durduran yok. ama Kur'an veya ezan bence türkçe okunmaz.

ha bir de bu anlamadığım şeye nasıl ibadet edeyim tartışmasını tek türkiyede görüyorum. diğer ülkelere bakıyorum kimse şikayetçi değil, neden acaba?

Anlamadığın şeyi dinlemenin bir anlamı yok Atatürk türk müslümanların da anlayabilmesi için türkçeye çevirdi.
Kazım karabekir'in notlarında şöyle geçer:
- Evet Karabekir, arapoğlunun yavelerini türk oğullarına öğretmek için kur’ân’ı türkçeye çevirttireceğim. ve böylece de okutacağım. ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler

Kazım karabekir'in notlarında şöyle geçer:
- Evet Karabekir, arapoğlunun yavelerini türk oğullarına öğretmek için kur’ân’ı türkçeye çevirttireceğim. ve böylece de okutacağım. ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler
İyi demiş canım Atam.

Anlamadığın şeyi dinlemenin bir anlamı yok Atatürk türk müslümanların da anlayabilmesi için türkçeye çevirdi.
Müslümanlar daha çocukken dahi ne anlama geldiğini adını bilir gibi biliyordu zaten. Sizin gibi zındık özentilerı için Türkçe yapmış olmasın?

Türkçe ezanda "Allahuekber" ifadesi "Allah büyüktür "diye söylenmiş halbuki Allahuekber" "Allah en büyüktür" ifadesinde bile tam mana bulamaz

Müslümanlar daha çocukken dahi ne anlama geldiğini adını bilir gibi biliyordu zaten. Sizin gibi zındık özentilerı için Türkçe yapmış olmasın?
Zındık özentisi ? Ben neden arapça bilmek zorundayım :D bak ben müslüman değilim ancak türkiye de müslüman olsam türkçe olarak okumak ve anlamak isterdim.

Zındık özentisi ? Ben neden arapça bilmek zorundayım :D bak ben müslüman değilim ancak türkiye de müslüman olsam türkçe olarak okumak ve anlamak isterdim.
Ben sana arapça ogrenmi dedim? Ezanın bir ibadet öncesi ona yapılan çağrı olduğunu anlamak için Arapça bilmeye gerekmi var? Müslüman olsan zaten bu dediklerinin fıkıh usulünde ne kadar saçma olduğunu anlardında neyse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,478
Üyeler
190,754
Son üye
musabchichek
Geri