Atatürk ve siyasal İslam

adminlerden biri bu konuya kilit koyabilcek mi be yada ben koyabiliyorsam nasıl koycam

Günümüzde deve sidiği direk olarak tedavi amaçlamı kullanılıyorki bu bilgileri öğrenmek istiyorsun?
Evet hatta bir cok zehir direk tedavi amacli kullaniyor bunu herkes biliyor sorun bu bilgileri insanlara bilincsiz anlatmalari. Ilacla zehiri ayiran sey dozu.

usta 20.yy dan bahsediyoruz milatdan önce 3000 ler değil,elbetde internet gibi bir kaynak yok ama hala bugüne kıyasla ülkede daha çok alim vardı+kitap/kütüphane gibi imkanlar da vardı,yani anlamını öğrenmek isteyen o zamanlar her şekilde öğrenirdi
bugün bile ülkedekilerin büyük çoğunluğu kuranı bilmiyor ezanı anlamıyor xd

Evet hatta bir cok zehir direk tedavi amacli kullaniyor bunu herkes biliyor sorun bu bilgileri insanlara bilincsiz anlatmalari. Ilacla zehiri ayiran sey dozu.
Arı sokmasına falan iyi geliyorda günümüzde direk içilmiyor. Sadece içindeki üre/ürik asit gibi bileşenler ilaçlarda/kremlerde madde olarak kullanılıyor

Arı sokmasına falan iyi geliyorda günümüzde direk içilmiyor. Sadece içindeki üre/ürik asit gibi bileşenler ilaçlarda/kremlerde madde olarak kullanılıyor
Dostum iste mesele bu bu basit ilkel tedaviyi kendilerine gore degistirip size istediklerini yaptiriyorlar. Basit mesele su kuran kitap ise ve insanlara indiyse ben ondan baska seye inanmam neden bir insanin aciklamasini dinlemeliyiz ki yoksa yaratici insanlara aciklama yapmadan mi indirdi kurani

bir ihl mezunu olarakşunu söyleyebilirim ki gördüğünüz ve duyduğunuz çoğu dini bilgi yanlış. hz ömer zamanında 500 hadis toplandı diye rivayet edilir. günümüzde bu sayının önü arkası yok. ezanın ve namazın arapça kılınması konusuna gelirsek de bu zaten zorunlu. dünyanın her yerinde ezan aynı okunmalı namaz aynı kılınmalı bu gün acil bir durumda siz yani bilen kişiler namaz da kıldırabilir ezan da okuyabilir ve bunu bütün müslümanlar anlar. kutsal dil olmaktan ziyade zengin bir dil ve evrensel bir dindir. bugün afrikaya da gitseniz arapça okunur ingiltereye de gitseniz yabancılık çekmezsiniz in konusunda

Dostum iste mesele bu bu basit ilkel tedaviyi kendilerine gore degistirip size istediklerini yaptiriyorlar. Basit mesele su kuran kitap ise ve insanlara indiyse ben ondan baska seye inanmam neden bir insanin aciklamasini dinlemeliyiz ki yoksa yaratici insanlara aciklama yapmadan mi indirdi kurani
Tek kaynak olarak kabul ettigin Kur'an'ı bile daha doğru düzgün anlayamadigini bu mesajdan belli ediyorsun. Peygamberin rahmet ve bir rehber olarak indiği Kuran'da bircok ayette geçerken imanın şartlarından olan peygamberlere iman şartının üstünü çiğnemen ilginç

Tek kaynak olarak kabul ettigin Kur'an'ı bile daha doğru düzgün anlayamadigini bu mesajdan belli ediyorsun. Peygamberin rahmet ve bir rehber olarak indiği Kuran'da bircok ayette geçerken imanın şartlarından olan peygamberlere iman şartının üstünü çiğnemen ilginç
Tanri anlayamayacagim kitabi mi indirdi

Tanri anlayamayacagim kitabi mi indirdi
Allah müminlerin şüphesiz bir şekilde anlayabileceği bir kitap indirdi. Ancak bazı konularda örnek vermek gerekirse namaz gibi zaten İslam'dan öncede var olduğu için Kur'an ile birlikte genel hatları anlatıldı ve sistematik bir ibadet haline getirildi. Peygamber ise Allah'ın dediginin dışına değil Allah'ın dedigini müminlere eksiksiz bir biçimde anlattı ve rehberlik etti yani Peygamber sonradan bir şey falan eklemedi

Bir başka deyişle de

Kur'an her şeyi açıklar Peygamber ise bu açıklamanın hayata nasıl döküleceğini (yaşayan örneğini) gösterir Yani Kur'an teoriyi' verir Peygamber ise pratiği (Sünneti) gosterir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,255
Üyeler
190,883
Son üye
yasin54.
Geri