Ekran kartında kırmızı ışık yanıyor

lazierr

80+
Reaksiyon skoru
43
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda genellikle oyunlarda olduğum zaman gözüm kasaya çarpıyor ve bazen ekran kartının üzerinde kırmızı bir ışığın yanıp söndüğünü görüyorum. Biraz araştırmaya çalıştım ama PSU nun yeteri kadar besleyemediği yazıyordu. Benim Psu'm 1200 watt platinum bir psu. Hesaplamalarıma göre yetmesi gerekiyor. Ekran kartım Asus Rog Astral Rtx 5090 ve psu asus rog strix 1200w platinum. Ekran kartına zeval gelsin istemem fiyatları ortada. Fotoğrafı ve kırmızı ışık yandı esnadaki sıcaklığı ekledim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• IMG_8876.webp
    IMG_8876.webp
    72.7 KB · Hit: 28
  • IMG_8875.webp
    IMG_8875.webp
    97.9 KB · Hit: 25
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda genellikle oyunlarda olduğum zaman gözüm kasaya çarpıyor ve bazen ekran kartının üzerinde kırmızı bir ışığın yanıp söndüğünü görüyorum. Biraz araştırmaya çalıştım ama PSU nun yeteri kadar besleyemediği yazıyordu. Benim Psu'm 1200 watt platinum bir psu. Hesaplamalarıma göre yetmesi gerekiyor. Ekran kartım Asus Rog Astral Rtx 5090 ve psu asus rog strix 1200w platinum. Ekran kartına zeval gelsin istemem fiyatları ortada. Fotoğrafı ve kırmızı ışık yandı esnadaki sıcaklığı ekledim. Yardımcı olursanız sevinirim.
asus 5090 astral serisinde soket yanmasina karsi temassizlik ya da dengesiz guc icinde ayri bir guvenlik onlemi almis diye biliyorum kirmizi yanip sonuyorsa belki temassizlik vardir ya da dengesizlik vardir guc aktariminda kabloyu sokup yeniden tak bi kontrol et bence. yanlisim olabilir baska bir konuda daha böyle durum vardi ordan hatirladigim kadariyla soyledim

GPU destek aparatları bu soruna neden olabiliyor bazen hocam. Destek aparatının konumunu değiştirip dener misin? Fana olabildiğince uzak olsun 1-2 mm bile ekstra yakınlaşsa hemen zırlamaya başlıyor bu kırmızı ışık

Söylediklerinizi akşam deneyeceğim, teşekkürler. Başka bilgisi olan veya yapmam gerekeni bilen bir arkadaş varsa yazabilir.

Geri