- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral dediğin gibi biosa güncelde attım dediklerini yaptım ama açıyorum kasayı cpu yu geçmiyor kırmızı ışık anakartta yanıyor..15 saniyede bir reset atıyor sürekli sorun çözülmedi.Adam orada BIOS'u güncellemedi mi hocam? Eğer güncellemediyse bu dediğim şekilde BIOS'u Flashback ile güncelle:
1) Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-z790-a-gaming-wifi-ii/helpdesk_bios/ buradan indir 1202 BIOS sürümünü.
2) İndirdikten sonra ROG-STRIX-Z790-A-GAMING-WIFI-II-ASUS-1202 sağ tıklayıp Tümüne Ayıkla de. Klasör haline geldikten sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BIOS Renamer olacak. BIOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra A5459.CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki BIOS Flashback port yazan yere takın. Sonra BIOS Flashback butonuna 3 saniye basın. 3 kez ışık yanıp sönecek ve ardından işlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
Alıntıyı görüntüle
Eğer güncellediyse bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan görüntünün gelip gelmeyeceğine bak bakalım hocam.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın arkasındaki Clear CMOS butonuna 5-10 saniye bas hocam. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını takıp sistemi çalıştır. (RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takmayı unutma).
Alıntıyı görüntüle