Binamda fiber var mı? Daireye fiber çekebilir miyim?

Zehli

80+
Reaksiyon skoru
92
Merhaba! Gigabit internete geçiş yapmak istiyorum fakat daireme kadar fiber kablo gelmiyor. Binamızdaki kutuya turuncu kalın bir kablo geliyor benim bildiğim kadarıyla bu fiber kablo sanırım. Bunun doğruluğunu sizlere sorup teyit etmek istedim. Eğer gelen bu kablo fiber ise daireye kadar fiber çekilmesi mümkün mü? Biraz araştırma ile bina yönetiminin onayı ile çekilebildiği durumlara denk geldim forumlarda. Böyle bir şey yapabilir miyim? Eğer yapabiliyorsam varsayalım bina yönetimi kabul etmedi kendim bireysel olarak yapabilmem mümkün mü? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
IMG_20260227_184658.webp
IMG_20260227_185154.webp
IMG_20260227_185148.webp

fiber olabilir olamayabilir. kutuda OFDK/FDK ve yeşil SC/APC uçlar var mı bak. Fiberse daireye çekim operatörün kurulumuyla yapılır. yönetim onayı şart.

Zaten kanunen adamlarin binaya getirmesi yetiyor ondan sonra evlere siz cekeceksiniz ama fiber oldugundan emin misin ? Bizim binaya da fiber getirdiler ve adamlar daireye kadar getirdiler. Bir ara sor eger gercekten fiberse parayla butun binalara getirin eger onlar istemezse tek sen kendine getirt bir sey degismez.

fiber olabilir olamayabilir. kutuda OFDK/FDK ve yeşil SC/APC uçlar var mı bak. Fiberse daireye çekim operatörün kurulumuyla yapılır. yönetim onayı şart.
Kutuyu açamadım kilitli olduğu için yoksa onuda çekecektim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Netten altyapı sorgu yap
Farklı sitelerde sorgu yaptığımda her birinden farklı cevap alıyorum en düzgün cevabı veren goknet.com.tr sitesi oldu.
Diğer siteler sanırım genelde turktelekom ve superonline altyapısını kontrol ediyor. Benim binamdaki kablonet altyapısı ondan dolayı net bi sonuç elde edemiyorum. Bu sitede iste superonline gpon altyapısı mevcut diyor o da muhtemelen kablonetin fiber altyapısı var şeklinde yorumluyorum bende. Tam emin olamadığım için buraya danışma ihtiyacı hissettim.

Ekran görüntüsü 2026-02-27 193158.webp

Sorgulayınca çıkması lazım.
O kadar çok siteye girip çıkınca kafa allak bullak oldu asıl atmam gereken şeylerden birini unutmuşum affola, kablonetin sitesinde sorgulatınca şu şekilde görünüyor. Fiber altyapısı ile 100 mbps diyor, bu durumda binada fiber var dairede yok doğru mudur? Daireye gelmesi icin binanın onayını alıp müracat etmek mi lazım?
Ekran görüntüsü 2026-02-27 203216.webp

Geri