Pc kapanma sorunu acil yardımcı olurmusunuz

Blackss

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni topladığım Ryzen 7 7800X3D, RTX 4070 Super, 32 GB RAM, 1 TB SSD, Corsair CX750 PSU var. Bu sisteme Corsair iCUE H100i RGB sıvı soğutma aldım. Sistemi topladım, Win kurulumunu yaptım ama herhangi bir oyunu açınca sistem fanları %100 çalıştırıp kapatıyor. Sorunun ne olduğunu bulamadım. Bir yerde PSU'dan çıkan 2x 8 pin girişinin bir tanesinin yanında 6 pin PCIe girişine sıvı soğutma 6 pin girişini bağladığım için ekran kartı akımı fazla çektiği ve o 2'ye ayrılan kabloya sıvı soğutmayı bağladığım için sistem kendini korumaya alıp kapatıyor dedi. Sorun sizce bu mu? Böyle olduğunu düşünüp sata 6pin dönüştürücü sipariş verdim sorum buysa böyle çözüme kavuşurmu

Sıcaklık değerlerine baktınız mı oyun sırasında hiç? Sıvı soğutmanın işlemcinin üstüne binen kısmındaki filmi sökmeyi unutmuş olabilir misiniz?

Bu modelinde işlemciye temas eden yüzeyinde film yok fabrikasyon termal macunla geliyor üstünde sert plasik vardı onu çıkarıp direkt montajladım

Neyi nereye bağladığını çok karışık anlatmışsın hocam pek bir sey anlamadım ama anakartin modeline göre pump ve sys fan girisleri olur. Dogru bağlantıyı yaptigindan emin misin? Msi afterburner ile tam kapanmadan önce sıcaklıkları da bir kontrol ediver. Normalde saydığın sistem her seyiyle yeterli. Bende de ayni ozelliklerde sistem var. Muhtemelen basit ama kritik bir hata yapiyorsun.

Neyi nereye bağladığını çok karışık anlatmışsın hocam pek bir sey anlamadım ama anakartin modeline göre pump ve sys fan girisleri olur. Dogru bağlantıyı yaptigindan emin misin? Msi afterburner ile tam kapanmadan önce sıcaklıkları da bir kontrol ediver. Normalde saydığın sistem her seyiyle yeterli. Bende de ayni ozelliklerde sistem var. Muhtemelen basit ama kritik bir hata yapiyorsun.
Hocam psu dan 2tane 8 pin kablosu çıkıyor 1 tanesi dallanıyor 2 ye ayrılıyor oda 6pin pcle
Sıvı soğutmada ona takılı bu model sıvı soğutma aldığıma pişman oldum pompa için ayrı kablo yok corsairin kontrolcüsü üstünde bağlanıyo her şey 1tane 6pin girişi 1tane anakarta fan girişi radyatör üstündeki kabloda kontrolcüye bağlanıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı 65 derecelerde işlemci 70 80 arası rustta cs de biraz daha düşük

Son düzenleme:
Neden psu dan cikan kabloya bagliyorsun sogutmayi? Anakartinda yok mu girisleri? Normal herkes gibi cpu fan ve pump fan girislerini kullansan daha iyi degil mi? Ilk defa sivi sogutmaya psu kablosu takan duydum bilmedigim bir sey mi var acaba...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,352
Üyeler
189,436
Son üye
thearkk
Geri