Çözüldü✓ Bu monitör alınır mı? 1440p Philips

Hocam 260hz olduğu için geçiş yapmak istiyorum buna birazda. İyiydi siyahları güzeldi hoştu ama parça kalitesi ve hızını beğenmedim birde parlaklık baya azdı. Sağlık olsun bir kere kafaya taktık takıntılık işte:D bu monitör nasıldır siparişi verdim.
Hayırlı olsun Philips’i ne kadara aldınız ben de iade etmeyi düşünüyorum 14 günlük süre dolmadan

Siz neden iade ediyorsunuz, 10 bine aldım tam hocam.
Gözüm IPs’e alıştigi için bunun 5000 1 kontrans oranından başka artısı yok pivot değil bence 8500 TL indirim de değildi 6000 6999 gibi bir şey olması gerekirdi ben de piyasaya yeni sürülmüş 2026 model şu LG‘ ve Asus düşünüyorum. https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27g610a-b.html ve bir de bu Asus’u ikisi arasında kaldım https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27aq5a.html

Gözüm IPs’e alıştigi için bunun 5000 1 kontrans oranından başka artısı yok pivot değil bence 8500 TL indirim de değildi 6000 6999 gibi bir şey olması gerekirdi ben de piyasaya yeni sürülmüş 2026 model şu LG‘ ve Asus düşünüyorum. https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27g610a-b.html ve bir de bu Asus’u ikisi arasında kaldım https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27aq5a.html
Ben Philips aldım hocam güzel dediler hiç düşünmedim aldım valla gına geldi araştır araştır, bu arada dediğiniz doğru. İndirim yoktu olması gereken fiyat. 7.5 civarı olsa avantajlı olurdu lakin KTC H27T22C var o paralara.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus veya Philips arası seçim yapın bence.

Ben Philips aldım hocam güzel dediler hiç düşünmedim aldım valla gına geldi araştır araştır, bu arada dediğiniz doğru. İndirim yoktu olması gereken fiyat. 7.5 civarı olsa avantajlı olurdu lakin KTC H27T22C var o paralara.

Asus veya Philips arası seçim yapın bence.
Asus’a daha çok niyetleniyorum satıcı da Amazon 30 gün içinde de iade edilebilir yazıyor ölü piksel ve çok fazla Işık sızması sorunu ile karşılaşmaktan korkuyorum ama arkasında Amazon var Gerçi bunlar Philips için de geçerli fakat o korktuğum konular LG de daha fazla güven veriyor LG IPS uzmanı

Hocam valorant gibi oyunlarda ürünü denedimde belli oluyor pubg vs. Gibi oyunlarda texture yüksek iken pek fark edemiyoruz ama valoda çarpıyor göze. Üstelik uyku moduna girince bir daha ne yaparsan yap kapat aç yapmadan açılmıyor geri. Donanım arşivinde gezerken bolca ghosting yaşanıyordu.
Forumda bolca ghosting yapamaz hacı sen ghosting testinden kaynaklı monitörü beğenmedin. Çok yavaş VA paneller yapar forumda ghostingi. OverDrive ayarını en hızlıya falan getirmen lazım veya başka türlü olmaz. 1920 PPS de gördüğün ghostingten dolayı rahatsız oldun ondan dolayı böyle diyorsun. Psikolojik seninki yapacak bir şey yok. Çok fazla kuruntu yapanlar hemen hemen her zaman beğenmez. Psikolojik olarak kötüymüş gibi aklına kazıyorsun çünkü. Çok fazla ıncığına cıncığına takılanlara önerdiğim bir panel türü değil, sana da söylemiştim sen alma çok takılıyorsun diye ama sen merak ediyorum dedin diye konustuk, sonradan dönüp aldın monitörü. Ben cok sasırmadım bu yüzden beğenmemene.

Forumda bolca ghosting yapamaz hacı sen ghosting testinden kaynaklı monitörü beğenmedin. Çok yavaş VA paneller yapar forumda ghostingi. OverDrive ayarını en hızlıya falan getirmen lazım veya başka türlü olmaz. 1920 PPS de gördüğün ghostingten dolayı rahatsız oldun ondan dolayı böyle diyorsun. Psikolojik seninki yapacak bir şey yok. Çok fazla kuruntu yapanlar hemen hemen her zaman beğenmez. Psikolojik olarak kötüymüş gibi aklına kazıyorsun çünkü. Çok fazla ıncığına cıncığına takılanlara önerdiğim bir panel türü değil, sana da söylemiştim sen alma çok takılıyorsun diye ama sen merak ediyorum dedin diye konustuk, sonradan dönüp aldın monitörü. Ben cok sasırmadım bu yüzden beğenmemene.
Hocam takıntılık var bende zaten sezdiniz öncesinden yapacak bir şey yok, renk parlaklık ve Hz kazandık diyelim sağlık olsun umarım ölü pixel çıkmaz amazondan aldım zaten.

Bende sipariş gectım onerdiginiz monitorü .. 1920 pps nedir

Blur busters'ın ghosting testinde piksel hızını ayarlıyor. Blur busters 240hz ve üstü için 1920 PPS, daha düşüğü için 960 PPS öneriyor. 1920 PPS de ghosting testi yapanı görmedim zaten QD-Oled 175hz modeli için bile blur busters sitesinde 960 PPS yapıldığına dair görseller vardı. Yabancı kaynakları da gezdim yok 1920 PPS yapanı görmedim. En yüksek 1440 PPS yapanı gördüm onda da 360hz monitörü yapıyordu. Makalesine kadar bulup paylaştım. Neyse doğal olarak düşük hz yüksek PPS yapınca ghosting incelemede çıkandan daha fazla çıktı. Bu yüzden kafası sürekli oraya takıldı ve doğal olarak memnun kalmadı. Bundan önce de cok fazla konustuk zaten monitör konusunda takıntılı. Ben uyardım ama alıyım ya ne olacak gibisinden mevzu döndü sonradan aldı. Durumda bu zaten tam olarak beğendi de değil, beğenmedi de değil. Siyahları beğenmiş ama malzeme kalitesini falan beğenmemiş. Ben zaten malzeme kalitesiyle alakalı bir beklentiye sokmadım o konuıda sıkıntı yok gömebilir. Ben siyahı iyi gösterir, kontrastı yüksek, renkleri canlı dedim. Parlaklık ortalamaydı, tatmin etmeyebilir sorun yok. Hız konusunda da çoğu kişiyi tatmin eder ama hardcore rekabetçi oynayanı veya takıntılı olanı memnun etmez dedim.

Blur busters'ın ghosting testinde piksel hızını ayarlıyor. Blur busters 240hz ve üstü için 1920 PPS, daha düşüğü için 960 PPS öneriyor. 1920 PPS de ghosting testi yapanı görmedim zaten QD-Oled 175hz modeli için bile blur busters sitesinde 960 PPS yapıldığına dair görseller vardı. Yabancı kaynakları da gezdim yok 1920 PPS yapanı görmedim. En yüksek 1440 PPS yapanı gördüm onda da 360hz monitörü yapıyordu. Neyse doğal olarak düşük hz yüksek PPS yapınca ghosting incelemede çıkandan daha fazla çıktı. Bu yüzden kafası sürekli oraya takıldı ve doğal olarak memnun kalmadı. Bundan önce de cok fazla konustuk zaten monitör konusunda takıntılı. Ben uyardım ama alıyım ya ne olacak gibisinden mevzu döndü sonradan aldı. Durumda bu zaten tam olarak beğendi de değil, beğenmedi de değil. Siyahları beğenmiş ama malzeme kalitesini falan beğenmemiş. Ben zaten malzeme kalitesiyle alakalı bir beklentiye sokmadım o konuıda sıkıntı yok gömebilir. Ben siyahı iyi gösterir, kontrastı yüksek, renkleri canlı dedim. Parlaklık ortalamaydı, tatmin etmeyebilir sorun yok. Hız konusunda da çoğu kişiyi tatmin eder ama hardcore rekabetçi oynayanı veya takıntılı olanı memnun etmez dedim.
hocam işiniz gücünüz rast gelsin yardımcı oldunuz ama kıl kuyruk bir ınsanım abi nefret edıyoru bu özelliğimden ama döndü yinevurdu bana

tek amacı hikayeli oyun olan birisi isen al hayırlı olsun güle güle kullan hoparlrü menüden %100 yapma 70 80 de bırak bass yok zaten bozuyor

Hocam takıntılık var bende zaten sezdiniz öncesinden yapacak bir şey yok, renk parlaklık ve Hz kazandık diyelim sağlık olsun umarım ölü pixel çıkmaz amazondan aldım zaten.
27M2N3501PA da coil whine, aşırı IPS glow ve ölü piksel şikayetleri duydum ama kronik değil (IPS glow hariç) Az veya çok kesin olacak.

hocam işiniz gücünüz rast gelsin yardımcı oldunuz ama kıl kuyruk bir ınsanım abi nefret edıyoru bu özelliğimden ama döndü yinevurdu bana

tek amacı hikayeli oyun olan birisi isen al hayırlı olsun güle güle kullan hoparlrü menüden %100 yapma 70 80 de bırak bass yok zaten bozuyor
Eyvallah hocam sizinde işiniz gücünüz rast gelsin. Umarım Philips den memnun kalırsın. Önerdiğim modellerden birisi ama dediğim sorunlar çıkarsa bezdirebiliyor.

27M2N3501PA da coil whine, aşırı IPS glow ve ölü piksel şikayetleri duydum ama kronik değil (IPS glow hariç) Az veya çok kesin olacak.
ıps glow olacak o kesin zaten cw olursa iade ederim umarım olmaz manyak derece de de ıps glow yoktur umarım kimse uyarmadı ondan aldım ürünü

ıps glow olacak o kesin zaten cw olursa iade ederim umarım olmaz manyak derece de de ıps glow yoktur umarım kimse uyarmadı ondan aldım ürünü
Kamerada fazla çıkıyor ama açılmıs konular var.

Geri