Dünyada olan son gelişmelere göre sizce Türkiye nasıl bir yol izlemeli?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
31,752
Dostlar merhaba, sivil insanların bu olaylara karşı garip düşünceleri var, özellikle genç kesim sosyal medyada gördüğüm kadarıyla aman bana bir şey olmasın kafasında. Bu konuyu açarkenki amacım biraz daha nesnel ve tüm yurdu ilgilendiren genel görüşleri almak.

Yurdumuzun güneydoğusunda kalan ülkelerin tamamı savaşta, kuzeyimizde Rusya ile Ukrayna savaşta. İsrail'le illa karşı karşıya gelineceği söyleniyor yabancı kaynaklarda.

Sizce ikili politikalar nasıl olmalı? ABD hala güvenilir bir müttefik mi?

Yardıra yardıra gidin. ilk Ermenistanı alın Ordan İrana sonra aşağı Küveyte. sonra Süriyeye. Amerika kontrol edeceğine siz edin 😁

Ters köşe nasıl olur Amerikaya göstermek lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paşinyanın kafasını pişmiş mısırla kandırabilirsiniz zaten. Geçen gün otobüste yiyordu. Bir otobüs dolusu Mısır yeter ona.

Kendi halinde bir köşede yazık yazık dışarıya bakarak yer. 🤣

Son düzenleme:
her zaman yaptığımızı yapmalı,tarafsız,barışçıl bir politika izlemeliyiz.Savaşa asla girmemeliyiz

her zaman yaptığımızı yapmalı,tarafsız,barışçıl bir politika izlemeliyiz.Savaşa asla girmemeliyiz
Ben de öyle düşünüyorum ama İran'daki siyasal ayrılıkların bizi uzun vadede olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Son BM toplantısındaki NTV muhabirinin de öyle konuşması biraz içimi kararttı.

Ben açıkçası çok büyük bir olay beklemiyorum ; iç savaş , kitlesel göç gibi durumlara varacak kadar . Anca rejim değişir onunda Türkiyeye zararı dokunabilir , dokunmayadabilir ancak önlem olarak İran sınırında büyük önlemler alınmalı , bir göç dalgasını daha bu ülke kesinlikle kaldıramaz

Ben açıkçası çok büyük bir olay beklemiyorum ; iç savaş , kitlesel göç gibi durumlara varacak kadar . Anca rejim değişir onunda Türkiyeye zararı dokunabilir , dokunmayadabilir ancak önlem olarak İran sınırında büyük önlemler alınmalı , bir göç dalgasını daha bu ülke kesinlikle kaldıramaz
İç savaş çıkma ihtimali çok yüksek gibi. Rejim yanlısı ve itirazçılar kan gölüne çevirir.

Bir önce yazdığım yanlış oldu.

Son düzenleme:
Dostlar merhaba, sivil insanların bu olaylara karşı garip düşünceleri var, özellikle genç kesim sosyal medyada gördüğüm kadarıyla aman bana bir şey olmasın kafasında. Bu konuyu açarkenki amacım biraz daha nesnel ve tüm yurdu ilgilendiren genel görüşleri almak.

Yurdumuzun güneydoğusunda kalan ülkelerin tamamı savaşta, kuzeyimizde Rusya ile Ukrayna savaşta. İsrail'le illa karşı karşıya gelineceği söyleniyor yabancı kaynaklarda.

Sizce ikili politikalar nasıl olmalı? ABD hala güvenilir bir müttefik mi?

Cumhuriyet tarihinin en vasıfsız iktidarı döneminde şunu net bir şekilde gördük ki, bu halk düşmanı tiranlığın faydalı herhangi bir politikası ve kırmızı çizgisi yok. O yüzden bayır aşağı gidiyoruz zaten. Savaşa girme durumumuz yok ama nerde ne konuşulacağını bilmeyen ve ağzından çıkanın nereye gideceğini kavrayamayan liyakatsizler yüzünden yaptırımlara maruz kalma ihtimalimiz var.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,547
Üyeler
190,236
Son üye
ssynexx
Geri