Çözüldü✓ Monitörümde Gidip Gelen Çizgiler Çıkmaya Başladı

atel22

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba iyi formlar.
Son 1 haftadır monitörümde gidip gelen çizgiler belirmeye başladı. Başlangıçta bu kadar sık ve yoğun değillerdi fakat farkettim ki gün geçtikçe çoğalıyorlar ve çıkma sıklıkları artıyor. Önceden sadece monitörümü açıp kapattığımda o sıra markanın amblemi gözükürken yapardı şimdi her saniye yapmaya başladı. Kullandığım monitör "Asus ROG Strix XG27UCS 27" 1 ms 4K Pivot IPS 160 Hz Oyuncu Monitörü" Kullandığım ekran kartı "NVDIA GeForce RTX 4070 SUPER" gerekli görselleri yine ekte ileteceğim fakat Sorum şu;
Bu sorun monitörden kaynaklı bir sorun mu yoksa ekran kartından kaynaklanan bir arızamı?
Monitörü garantiye versem tamamen iade edebilir miyim alalı 1 seneyi geçti veya kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkarlar mı? Son zamanlarda Windows 11 den kaynaklanan bazı yazılım sorunları başlamıştı ondan mı acaba. Bir de Display port kablosu kullanıyorum Asusun monitörün yanında gönderdiği orjinal kablodur. Farklı Display kablosu alıp denemedim henüz onu deneyeceğim.
Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba iyi formlar.
Son 1 haftadır monitörümde gidip gelen çizgiler belirmeye başladı. Başlangıçta bu kadar sık ve yoğun değillerdi fakat farkettim ki gün geçtikçe çoğalıyorlar ve çıkma sıklıkları artıyor. Önceden sadece monitörümü açıp kapattığımda o sıra markanın amblemi gözükürken yapardı şimdi her saniye yapmaya başladı. Kullandığım monitör "Asus ROG Strix XG27UCS 27" 1 ms 4K Pivot IPS 160 Hz Oyuncu Monitörü" Kullandığım ekran kartı "NVDIA GeForce RTX 4070 SUPER" gerekli görselleri yine ekte ileteceğim fakat Sorum şu;
Bu sorun monitörden kaynaklı bir sorun mu yoksa ekran kartından kaynaklanan bir arızamı?
Monitörü garantiye versem tamamen iade edebilir miyim alalı 1 seneyi geçti veya kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkarlar mı? Son zamanlarda Windows 11 den kaynaklanan bazı yazılım sorunları başlamıştı ondan mı acaba. Bir de Display port kablosu kullanıyorum Asusun monitörün yanında gönderdiği orjinal kablodur. Farklı Display kablosu alıp denemedim henüz onu deneyeceğim.
Yardımcı olursanız minnettar kalırım. Teşekkürler.

Video Linki: Buradan Ulaşabilirsiniz...

Resim 1-2
Başka monitör de deneyebilirseniz sorun net anlaşılır

/Güncelleme.

Monitörümde çıkan yatay çizgilerin günden güne giderek artmasından dolayı çeşitli testler yaptım. HDMI kablosunda ekranın tamamı yatay çizgilerle kaplı iken DP kablosunda küçük bir kısmında yatay çizgiler kaplı oluyordu. 160 Hz. yenileme hızında yatay çizgiler az iken 60 Hz'e aldığımda ekranın tamamını kaplıyordu ve garantiye gitme vakti gelmişti garantiye gönderdim.
Kvk teknis servisi 2 gün içerisinde tamir edip kargoya gönderdi. Sorun ekrandan kaynaklıymış. Ekranı tamamen değiştirip gönderdiler.
Böyle bir sorunu olan varsa çözümü budur. İyi formlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,825
Üyeler
191,175
Son üye
llSOULJAll
Geri