LG UltraGear GX7 27GX704A-B 27" 240Hz 0.03ms Glare panel 25.999 🔥🔥

Ben de OLED monitör almayı planlıyordum. Ama araştırdığım kadarıyla bu monitörlerde teknik olarak OLED yanığının oluşmaması mümkün değil. Çünkü hepsinin hepsinin ortalama bir kullanım saati var. Böyle olunca ortalama günlük 6-8 saat kullanımda 6 yıl ve sonrasında monitörde yanık oluyorşuyormuş sanırım.

Bu benim araştırmam.

Sıcak fırsat sayılmaz 30k ya 4.nesil xg27aqwmg stoklara giriyor. Bütçeyi zorlayıp onu almak ömür ve performans açısından daha mantıklı olur. 3.nesil qd oledler zaten bu fiyatta. Doğal olarak 3.nesil woled de bu fiyatta olmalı. Olması gereken fiyata düşmüş sadece.
62k hocam

Sahsen G6 falan alınır bunun yerine 3. nesil woled olması lazım bunun zaten arada fark var mat olsa da G6 tercih ederdim. Tabii bütçe esnerse Glossy qd oledler en iyi seçenek bence 3. nesil ve sonrası

Xg27aqdmes parlak qd-oled. 800 tl farkla Xg27aqdmgr de parlak woled alınabiliyor. Muadilleriyle aynı fiyatlarda şu an.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Glossy, yakınlık sensörü, daha iyi malzeme kalitesi, daha iyi osd menüsü, daha iyi ergonomi, daha fazla yanma koruyucu özellik, 3 yıl yanma garantisi vb farklılıklar var. Tek eksisi parlaklık olarak diğer qd oled monitörlerden daha zayıf olması. Aynı G5 gibi parlaklığı kırpılmış bir model. 6.500 TL farka değer bence. Ama bu kadar çıkmışken bu modelleri almak yerine xg27aqwmg yi beklerdim. Hem sdr hem de HDR da parlak olabiliyor. Ayrıca 4.nesil olması sayesinde ışık altında en iyi siyah derinliğini sağlayan modellerden birisi. Ayrıca ömür açısındanda 4.nesil daha iyi olur. 26k bütçeyi 30k ya çıkarmak gerekiyor bu yüzden. Ama çıkmıyorsa yapacak bir şey yok. 26k civarında en iyi görüntü şu an Xg27aqdmgr modelinde var. Ama Xg27aqdmg sorunlu bir model olduğundan yeni R versiyonu da sorunlu olabilir. Kullanıcı yorumlarına bakmak gerekiyor emin olmak icin. QD oled olarak xg27aqdmes sorun çıkarmaz. Sorunlar daha çok woled tarafından kaynaklı oluyor.
hocam bunların gen kaç olduğunu nerden öğrenebilirim? Bir de xg27aqwmg alternatifi var mı o fiyat bandına? Dell veya başka markaların monitörleri alınmaz mı? Asus servisi ile alakalı hep olumsuz yorumlar görüyorum.

hocam bunların gen kaç olduğunu nerden öğrenebilirim? Bir de xg27aqwmg alternatifi var mı o fiyat bandına? Dell veya başka markaların monitörleri alınmaz mı? Asus servisi ile alakalı hep olumsuz yorumlar görüyorum.
Bu rehbererim tüm Woled monitörler için geçerli.

QD oled daha basit

2k 27'' modellerin tamamı 3.nesil qd oled
2k 34'' 360hz modeller 5.nesil
4k 27'' modeller 4.nesil
4k 32'' 2025 ve öncesi modeller 3.nesil
4k 32'' ces 2026 da tanıtılan 2026 modeller 4.nesil

Dell alınır srgb modunda yanlıs gamayı kullandıgı icin srgb modu soluk. Ama novideosrgb ile bu sorunu çözebilirsiniz. Satıcı ebrar bilgisayar ise önermem orası sıkıntılı.

Hangisi 62k?

Ben de OLED monitör almayı planlıyordum. Ama araştırdığım kadarıyla bu monitörlerde teknik olarak OLED yanığının oluşmaması mümkün değil. Çünkü hepsinin hepsinin ortalama bir kullanım saati var. Böyle olunca ortalama günlük 6-8 saat kullanımda 6 yıl ve sonrasında monitörde yanık oluyorşuyormuş sanırım.

Bu benim araştırmam.
6 yıl LCD monitörün bile dayanacağı meçhul.

4k 240hz rgb oledleri bekliyorum onlarda dalga geçer gibi dp 1.4 gelmez İnşallah
dp 1.4 ve dp 2.1 arasında teorik olarak olsa da gözle görülür hiç bir fark yok. Bu yüzden dp 1.4 yaygın olarak kullanılıyor. QD-oled teknik olarak rgb ama dikey olarak konumlanmadığı için metin problemleri oluşuyor. 5.nesil de dikey olarak değiştirildi artık metin problemleri yok. Ama Ultrawide modellere özel şu an.

Son düzenleme:
Bu kişiye ve ortama bağlı değişir. Glossy woled yansıma olarak glossy qd oled'e göre bariz daha fazla yansıma yapıyor.
O zaman ben hiç tercih etmeyeyim samsung kalsın. Tablette bile sırf yansımalardan dolayı matepad pro tercih ettim işlemcisi kötü olmasına rağmen.

Bu rehbererim tüm Woled monitörler için geçerli.

QD oled daha basit

2k 27'' modellerin tamamı 3.nesil qd oled
2k 34'' 360hz modeller 5.nesil
4k 27'' modeller 4.nesil
4k 32'' 2025 ve öncesi modeller 3.nesil
4k 32'' ces 2026 da tanıtılan 2026 modeller 4.nesil

Dell alınır srgb modunda yanlıs gamayı kullandıgı icin srgb modu soluk. Ama novideosrgb ile bu sorunu çözebilirsiniz. Satıcı ebrar bilgisayar ise önermem orası sıkıntılı.

Hangisi 62k?

6 yıl LCD monitörün bile dayanacağı meçhul.

dp 1.4 ve dp 2.1 arasında teorik olarak olsa da gözle görülür hiç bir fark yok. Bu yüzden dp 1.4 yaygın olarak kullanılıyor. QD-oled teknik olarak rgb ama dikey olarak konumlanmadığı için metin problemleri oluşuyor. 5.nesil de dikey olarak değiştirildi artık metin problemleri yok. Ama Ultrawide modellere özel şu an.
Benim monitorlerim genelde uzun sureli. Hic bir IPS monitorumde sorun yasamadim. Su anki monitorler cok pahali.

O zaman ben hiç tercih etmeyeyim samsung kalsın. Tablette bile sırf yansımalardan dolayı matepad pro tercih ettim işlemcisi kötü olmasına rağmen.
O zaman Samsung almanız gerekiyor. En az yansıma yapan panel QD-Oled, en az yansıma yapan mat kaplama. Samsung da mat kaplama + qd oled kullanıyor.

Benim monitorlerim genelde uzun sureli. Hic bir IPS monitorumde sorun yasamadim. Su anki monitorler cok pahali.
Bence oled monitörler IPS'e göre daha makul fiyatlarda. 10-15k edge lit IPS almaktansa 20-25k oled almak daha mantıklı.

Bilgili arkadaşlar toplanmış, ufak bir soru sormak istiyorum. G6 var bende 360hz olan. Yorumlardan anladığım kadarıyla mat değil. Mat olsa ne değişirdi?

Bilgili arkadaşlar toplanmış, ufak bir soru sormak istiyorum. G6 var bende 360hz olan. Yorumlardan anladığım kadarıyla mat değil. Mat olsa ne değişirdi?
G6 mat zaten. :d

Farkı burada görebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,794
Üyeler
190,806
Son üye
MyEo
Geri