RE:Requiem Ray Tracing kapalıyken fps drop sorunu

Reaksiyon skoru
9
Ray tracing açıkken donma tamamen bitiyor fakat nesneler aşırı grenli ve bozuk gözüküyor, kapatırsam da felaket droplar yiyorum ne yapmam gerekiyor? Başka oyunda böyle bir durum yaşamadım. Full ayardayım ve 1440p FSR 4 Native AA ile oynuyorum. Ekran kartım 9070xt işlemcim 9700x.

Ekler

• {EB509BB2-B386-4D11-8E7C-B75279B31700} (1).webp
    {EB509BB2-B386-4D11-8E7C-B75279B31700} (1).webp
    677.5 KB · Hit: 72
Dostum oyunu 4. oynayışım ve bombalı bölüme geldiğim gibi kekelemeler (stutter) yada siz drop diyorsunuz ondan oluyor
Hep aynı bölgede yaşıyorum.
Sistemim üst düzey i9 işlemci Asus rog dizüstü bilgisyar RTX4080 var

RT açtım durum aynı PT açtım durum aynı şuan 2K en yüksek ayarlarda DLAA ile ortalama 190-210 fps alıyorum yinede bu bölgede kekeleme var

Senin renklerle alakalıda sorunun var mevcut ayarlara tek tek bakman lazım bence

Ray tracing açıkken donma tamamen bitiyor fakat nesneler aşırı grenli ve bozuk gözüküyor, kapatırsam da felaket droplar yiyorum ne yapmam gerekiyor? Başka oyunda böyle bir durum yaşamadım. Full ayardayım ve 1440p FSR 4 Native AA ile oynuyorum. Ekran kartım 9070xt işlemcim 9700x.
Biosdan resize barı kapat düzelir oyunu bitirince geri açarsın

Çoğunlukla oyun oynuyorum ama işlemciye yük bindiren oyunlar. Kasamda çok fazla fan olduğu için ısınması yok diyebilirim. Yani ısınması gözüme çarpmadı hiç bir zaman.
1080p'de bile oynadığımda darboğaz yoktu açılış kısmında.
Sil tekrar yukle bence. Garip bir durum
Dostum oyunu 4. oynayışım ve bombalı bölüme geldiğim gibi kekelemeler (stutter) yada siz drop diyorsunuz ondan oluyor
Hep aynı bölgede yaşıyorum.
Sistemim üst düzey i9 işlemci Asus rog dizüstü bilgisyar RTX4080 var

RT açtım durum aynı PT açtım durum aynı şuan 2K en yüksek ayarlarda DLAA ile ortalama 190-210 fps alıyorum yinede bu bölgede kekeleme var

Senin renklerle alakalıda sorunun var mevcut ayarlara tek tek bakman lazım bence
Renklerde sorun yok ya hdr kullanıyorum birde resmi yükleyebilmek için sıkıştırma yaptım o yüzden berbat duruyor.
Biosdan resize barı kapat düzelir oyunu bitirince geri açarsın
Mesh quality ayarını kısınca düzeldi 120fps sabitledim yağ gibi akıyor hiç donma yok şuan.

1080p'de bile oynadığımda darboğaz yoktu açılış kısmında.

Renklerde sorun yok ya hdr kullanıyorum birde resmi yükleyebilmek için sıkıştırma yaptım o yüzden berbat duruyor.

Mesh quality ayarını kısınca düzeldi 120fps sabitledim yağ gibi akıyor hiç donma yok şuan.

anladım
Ben normal hdr sevmiyorm fakehdr açıyorum aynısı oluyor ama ekran değişmeden hallediyorum
o ayar bende yüksekte düşüğe alayım belkide ondandır birçok ayarı denedim ama kaliteyi düşürmek istemedim
olmazsa 120fps yaparım bende duruma göre yazarım

anladım
Ben normal hdr sevmiyorm fakehdr açıyorum aynısı oluyor ama ekran değişmeden hallediyorum
o ayar bende yüksekte düşüğe alayım belkide ondandır birçok ayarı denedim ama kaliteyi düşürmek istemedim
olmazsa 120fps yaparım bende duruma göre yazarım
Oled olduğu için hdr baya farkediyor ya. Deneyin redditte birçok kişi de aynı sorunu yaşamış mesh quality çözmüş. Bence de limitleyin çok daha stabil oluyor.

Oled olduğu için hdr baya farkediyor ya. Deneyin redditte birçok kişi de aynı sorunu yaşamış mesh quality çözmüş. Bence de limitleyin çok daha stabil oluyor.
limitledim olmadı :) yine 140-160 arası oluyor 120ye sabitleyince
Serbest bırakınca kafasına göre 140-200 arası dolanıyor
Renk ayarı yapıyorum ben hdr için normalde destekliyorda ben açmıyorum onun yerine uygulama kullnıyorum renk ayarı için

ama mesh işe yaradı sanırım düşüğe alınca kekeleme azaldı bilmiyorum videoda belli oluyor mu

limitledim olmadı :) yine 140-160 arası oluyor 120ye sabitleyince
Serbest bırakınca kafasına göre 140-200 arası dolanıyor
Renk ayarı yapıyorum ben hdr için normalde destekliyorda ben açmıyorum onun yerine uygulama kullnıyorum renk ayarı için

ama mesh işe yaradı sanırım düşüğe alınca kekeleme azaldı bilmiyorum videoda belli oluyor mu

Oyunun ayarlarından frame rate kısmını variable yerine 120 yapman lazım.
Ben uğraşmıyorum ya monitörde active hdr modu var otomatik ayarlıyor.

İyi gibi. Bu arada lens distortion, dof, lens flare gibi ayarları kapatırsan çok daha iyi gözükür. Birde modlarla film greni de kapatabilirsin. Niye ayarlarda yok cidden saçmalık.

Oyunun ayarlarından frame rate kısmını variable yerine 120 yapman lazım.
Ben uğraşmıyorum ya monitörde active hdr modu var otomatik ayarlıyor.

İyi gibi. Bu arada lens distortion, dof, lens flare gibi ayarları kapatırsan çok daha iyi gözükür. Birde modlarla film greni de kapatabilirsin. Niye ayarlarda yok cidden saçmalık.
lensi kapattım ama kalite açııkken daha iyi olmuyor mu anlamadım
reshade ile hdr film greni dahil çoğu ayar yapılıyor onu kurarım her oyuna

kalite düşmesin istiyorum açıkcası tabi benim ips panel oled kadar zaten olamaz

lensi kapattım ama kalite açııkken daha iyi olmuyor mu anlamadım
reshade ile hdr film greni dahil çoğu ayar yapılıyor onu kurarım her oyuna

kalite düşmesin istiyorum açıkcası tabi benim ips panel oled kadar zaten olamaz
Lens flare sadece ışıklarda parlama efekti veriyor ve aşırı rahatsız edici duruyor bazen gözünün önünü bile göremediğin oluyor. Biraz abartı olacak ama şöyle açıklayabilirim;
741.webp

Bahsettiğim ayarlar tam tersine saçma efektleri kapatıp kaliteyi arttırıyor. Sabah ayarları ve değerleri paylaşırım.

Lens flare sadece ışıklarda parlama efekti veriyor ve aşırı rahatsız edici duruyor bazen gözünün önünü bile göremediğin oluyor. Biraz abartı olacak ama şöyle açıklayabilirim;

Bahsettiğim ayarlar tam tersine saçma efektleri kapatıp kaliteyi arttırıyor. Sabah ayarları ve değerleri paylaşırım.

Bende mi sorun var anlamadım fps 120 yaptım hala 180lerde dolanıyor
sol üstte fps değerleri hep yüksekte FG ile alakalı mı acaba anlamadım
Diğer oyunlarda sabitleniyordu

Bende mi sorun var anlamadım fps 120 yaptım hala 180lerde dolanıyor
sol üstte fps değerleri hep yüksekte FG ile alakalı mı acaba anlamadım
Diğer oyunlarda sabitleniyordu

Frame geni kapatman lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719