GIGABYTE ANAKART AMD AM5 ATX B650 EAGLE 6510tl

B850M Force modeli tercih ettim. Ekran kartım kablolara değmiyorsa rahat oturursa iade etmem kullanırım. PCI-E 5 ve 2.5g LAN, 5G Type-C gibi güncel özellikler barındırıyor. B850 chipset var ve fiyatıda uygun daha ne olsun. VRM'ler yeni nesil daha güçlü diyorlar nette araştırdığım kadarıyla. Wi Fi zaten kullanmıyorum laptobum varken bile wi fi kullanmadım. Belleklere bile OC yapılıyor. PBO özelliği açıp kullanırım. Monitörümde zaten 4 tane USB 3.2 ve bir tane Type C var kasada doğru kablo USB bağlamıyorum.

valla bende iade ettim hocam para hızlı gelirse iyi çünkü gaming gecesi yaklaşıyor malum
Post automatically merged:

gaming gecesinde 9500 e alıp iptal etmistim cpu girislerinin 8+4 olması sebebiyle

B850M Force modeli tercih ettim. Ekran kartım kablolara değmiyorsa rahat oturursa iade etmem kullanırım. PCI-E 5 ve 2.5g LAN, 5G Type-C gibi güncel özellikler barındırıyor. B850 chipset var ve fiyatıda uygun daha ne olsun. VRM'ler yeni nesil daha güçlü diyorlar nette araştırdığım kadarıyla. Wi Fi zaten kullanmıyorum laptobum varken bile wi fi kullanmadım. Belleklere bile OC yapılıyor. PBO özelliği açıp kullanırım. Monitörümde zaten 4 tane USB 3.2 ve bir tane Type C var kasada doğru kablo USB bağlamıyorum.
Hayırlı olsun hocam bende bi düşüneceğim force pcie 5 mi emin misiniz ben baktım değildi sanki?

Hayırlı olsun hocam bende bi düşüneceğim force pcie 5 mi emin misiniz ben baktım değildi sanki?
PCI-E 5 hocam baktım. 7000TL altı B850 chipset daha ne olsun. 3 tane M.2 yuvası var. Bir tane fazladan PCI-E slotu var. 2 RAM slotu yeter heleki bu RAM kriziyle kimse 4 slotu dolduramaz.

Teşekkür ederim.

PCI-E 5 hocam baktım. 7000TL altı B850 chipset daha ne olsun. 3 tane M.2 yuvası var. Bir tane fazladan PCI-E slotu var. 2 RAM slotu yeter heleki bu RAM kriziyle kimse 4 slotu dolduramaz.

Teşekkür ederim.
Bende çekicem limit kalmadı ama neyse

Bende çekicem limit kalmadı ama neyse
Vallaha hocam işlemci bellek, pbo ve curve ayarları yapılıyor rahatlıkla ki ben zaten bunları anlamam. Benim B840m h ile karşılaştırdım PCI-E slotu yukarı taşımışlar diğer küçük slot olan bende yukarıda olduğu için geniş PCI-E slotu altta kaldığı için ondan engelliyor kablolar bu anakart PCI-E slotu tam tersi yani 5.0 asıl kullanacağımız ekran kartı slotu yukarıda kalıyor diğer 4.0 slotu kablolara yakın ve arada iki tane M2 SSD slot boşluğu var büyük ihtimalle ekran kartım orayı kapatacak. 2.5g lan olması işime yarayacak wi fi önemi yok ileride diğer PCI-E slotuna bile kart takılır dert değil takmam büyük ihtimalle. Anakarta çok para vermekte istemiyordum güncel bir şey de arıyordum o kart olmuş. Fiyat bir ara ucuzdu artmıştı o zaman alınmazdı fakat şu an ki Amazon fiyatıyla alınır.

bunda x1 portu yokda bende wi fi adaprörü vardı oda x1 yuvasına takılıyo nasıl bağlarım
Bundaki x16 gibi görünen yuvalar zaten pciexpress 1x destekliyor. Görüntüsü 16x sadece. Tek avantajı 4x olan ses kartı gibi cihazları 1x olsaydı hiç takamazdın ama bunda 16x olduğu için takabiliyorsun. Sadece yuva 1x'de çalışıyor. Özetle takarsın ve çalışır.

iptal edip b850m force alınır mı? ?
Ben B850M Force aldım. :) orta/üst segment anakart. B850 chipset, PCI-e 5.0, 2.5G LAN, yeni nesil VRM, teknolojik ve güncel olmasıyla daha avantajlı geldi. 9600MT/s bellekleri OC yapılabiliyor demek ki bu da bellek veri yolları ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Dediğin gibi PCI-E slotu yukarıda duruyor. Aşağıda takılan portlara gelene kadar 2 M2 SSD yuvası ve x16 4.0 PCI-e slotu var benim kart büyük ihtimalle x16 PCI-e 4.0 slotunu geçmeyecektir. Port sayısı ve boyutu için 2022 anakartı almak mantıklı gelmedi.

https://amzn.eu/d/08in36Af

Sizce MSI b850m-g mi 5550₺ Amazon depodan
Yoksa gigabyte konudaki b650 eagle mi oda 5960₺ a geliyor sıfır. Birinden birini iade etcem. 7800x3d işlemci için. Gpt bu fiyata MSI al geç diyor. Bu arada MSI ile force neredeyse aynı gibi

Son düzenleme:
Merhaba, anakartı dün montajladım. Bugünde Gigabyte Control Centeri yükledim yükleyince windows açılınca 2 3 dk içerisinde mavi ekran hatası alıyorum. Uygulamayı silince sorun çözülüyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Merhaba, anakartı dün montajladım. Bugünde Gigabyte Control Centeri yükledim yükleyince windows açılınca 2 3 dk içerisinde mavi ekran hatası alıyorum. Uygulamayı silince sorun çözülüyor. Bu sorunu yaşayan var mı?
B840m h ile öyle sorun yaşamıyorum. Gelecek olan B850M Force ile deneyeceğim inşallah sorunsuz olur.

çözümü göremedim biri de servise gönderdim geldiğinde düzeldi demiş redditte

Yani çok garip bir durum. Yanlış yerden indiridim sandım fakat genel bir problem gibi duruyor.

Geri