MSI Center Tecrübesi Olan Konuya!

ROGSever

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba,

Evimde 2 bilgisayar var.
MSI masaüstü topladım, MSI laptop aldım.

Laptopta klavye renklendirmesini yapmıyor, sanırım Steelseries kurmalıyım.

Desktop'ta yoğun kullanıyorum.
KullanıcıProfili nde özelleştirmeye almadığım sürece Sessiz modda bile fanlar sesli çalışıyor.

AI Engine de MysticLight, TrueColor, KullanıcıProfili ayarı yapıyorum. Fakat gereksiz durumda eski haline de döndürmüyor. Ben mi kurulumu eksik veya yanlış yaptım bilmiyorum!

Asus kullanırken ArmorCrate çok verimli çalışıyordu. MSICenter hakkını vermiyor diye düşünüyorum.

Tecrübesi olan yorumlayabilir mi?
Veya bilgisi olan yönlendirebilir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam ben de MSI kullanıyorum, benzer şeyleri yaşamıştım.

Laptop tarafında klavye RGB MSI Center’dan yapılmıyor. Vector serisinde klavye kontrolü SteelSeries üzerinden oluyor. SteelSeries GG kurulu değilse kurmanız lazım, içinden Engine kısmından renkleri ayarlayabiliyorsunuz.

Masaüstü tarafında da MSI Center bazen BIOS’taki fan ayarlarıyla çakışıyor. BIOS’ta Hardware Monitor / Smart Fan kısmında fan eğrisi manuel ayarlıysa MSI Center’daki sessiz mod falan çok düzgün çalışmayabiliyor. Ben BIOS’ta fanları default’a alıp sonra MSI Center’dan ayarlayınca daha düzgün çalışmıştı.

Bir de MSI Center içinde Feature Sets kısmında User Scenario modülü kurulu değilse fan profilleri doğru uygulanmuyor. Ona da bakmanızı öneririm.

MSI Center bazen modüller yüzünden saçmalayabiliyor açıkçası. Ben bir ara komple kaldırıp tekrar kurunca düzelmişti. Armoury Crate bu konuda biraz daha stabil ama MSI tarafında da kurulum düzgün olunca iş görüyor.

Hocam ben de MSI kullanıyorum, benzer şeyleri yaşamıştım.

Laptop tarafında klavye RGB MSI Center’dan yapılmıyor. Vector serisinde klavye kontrolü SteelSeries üzerinden oluyor. SteelSeries GG kurulu değilse kurmanız lazım, içinden Engine kısmından renkleri ayarlayabiliyorsunuz.

Masaüstü tarafında da MSI Center bazen BIOS’taki fan ayarlarıyla çakışıyor. BIOS’ta Hardware Monitor / Smart Fan kısmında fan eğrisi manuel ayarlıysa MSI Center’daki sessiz mod falan çok düzgün çalışmayabiliyor. Ben BIOS’ta fanları default’a alıp sonra MSI Center’dan ayarlayınca daha düzgün çalışmıştı.

Bir de MSI Center içinde Feature Sets kısmında User Scenario modülü kurulu değilse fan profilleri doğru uygulanmuyor. Ona da bakmanızı öneririm.

MSI Center bazen modüller yüzünden saçmalayabiliyor açıkçası. Ben bir ara komple kaldırıp tekrar kurunca düzelmişti. Armoury Crate bu konuda biraz daha stabil ama MSI tarafında da kurulum düzgün olunca iş görüyor.

Laptop tarafı dediğin gibi o yüzden üstüne düşmedim.

Desktop için söylediğin tüm her şey ayarlı, fakat bazen KullanıcıProfili ndeki modlar karışıyor. Sessiz mod Güç Tasarrufu Modunu açıyorken bi bakıyorum Dengeli Modu açar hale geliyor. Tutarsız çalışıyor yani.
En ifrit olduğum konu;
otomatik mod değiştirip performansa aldığında otomatik olarak sessiz moda geri dönmüyor olması,
otomatik oyun renk tonuna aldığında otomatik varsayılana geri dönmüyor olması,
rgb keza öyle.

E bunları yapamadıktan sonra da her defasında kendim mi ayarlamakla uğraşıcam.
Asus'ta bunlar tam olması gerektiği gibi çalışıyor.

Valla hocam, MSI Center bazen kendi kafasına göre takılıyor, özellikle Kullanıcı Profili ve RGB işlerinde

Birkaç taktik işe yarıyor:
Feature Sets / User Scenario yüklü mü bakın; çoğu profil çakışması buradan geliyor.
Temiz kurulum: Center’ı sil, güncel sürümle tekrar kur, fanlar ve modlar biraz daha uslu oluyor.
Otomatik mod sınırları: Asus gibi her şey otomatik geri gelmiyor, performans → sessiz geçişleri bazen manuel tıklamayı bekliyor.
RGB: Klavye, anakart, GPU ayrı ayrı kontrol ediliyor; oyun sonrası varsayılan renk bazen elle resetlenmeli.

Kısacası, MSI tam otomatik bir sihirbaz değil ama bu yöntemlerle çoğu kafa karışıklığını azaltabiliyorsun

Söylediklerinin hepsini yaptım,
fakat çok yetersiz kalıyor.
Afterburner gibi verimli app ler sunan MSI ın ana uygulamasını böyle acemice sunması garibime gidiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,466
Üyeler
190,045
Son üye
YusufHeimer
Geri