I9 14900KS asus rog z790 gaming wifi 2 çökme sorunu

toprrkk

80+
Reaksiyon skoru
0
sistemim i9 14900ks
asus rog strix z790 gaming a wifi 2 modeli
32gb ram
4060 gigabyte ekran kartı var ve sürekli pc çöküyo gün içinde nerdeyse 5 10 defa çöküyo hata kodları sürekli farklı en sık çıkan cmod expection not handled yazıyo sorunu hiç bi şekilde çözemedim ramlerden sandım ramleri farklı ram ile değiştirdim düzelmedi ekran kartını değiştirdim düzelmedi bunun sebebi nedir bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim

sistemim i9 14900ks
asus rog strix z790 gaming a wifi 2 modeli
32gb ram
4060 gigabyte ekran kartı var ve sürekli pc çöküyo gün içinde nerdeyse 5 10 defa çöküyo hata kodları sürekli farklı en sık çıkan cmod expection not handled yazıyo sorunu hiç bi şekilde çözemedim ramlerden sandım ramleri farklı ram ile değiştirdim düzelmedi ekran kartını değiştirdim düzelmedi bunun sebebi nedir bilen biri beni aydınlatırsa sevinirim
İşlemci voltaj sorunu bu microde yayınlanmıştı biosu güncelle sonra cpu lite load 10 yapıp dene büyük ihtimalle çözülür 13 ve 14 nesilde anlık peak voltaj dalgalanma sorunu var bios güncelleme ile microcode güncellemesi yayınlandı bununla bu sorunu çözebiliyorsun ancak bu duruma maruz kalmış bir işlemci çözülse bile aynı senaryoyu yaşayabiliyor birde bunu el ile manuel düzensiz voltaj durumunu bios üzerinden cpu lite load ayarından el ile 10 lara düşürmen gerekir bu genelde 1 ile 30-40 lara kadar çıkar aslında en stabil ayarı kendin test ederek bulmalısın 10 da olmayabilir ama genelde otomatik kendisi bir ayar veriyor 20-25 gibi bunun yarısı genelde ideal olandır onu yapıp denersen %90 sorunun çözülür.

Geri