AMD FSR Diamond RDNA 4 kartlara gelmeyebilir

FSR Diamond tanıtıldı. Diamond paketinin, “yeni nesil nöral işleme (neural rendering), ML tabanlı ölçeklendirme (ML-based upscaling) ve ML tabanlı çoklu kare oluşturma” (ML-based multi-frame generation) özelliklerinin yanı sıra gelişmiş RT ve yol izleme yetenekleri barındıracağı açıklandı.

Genellikle AMD konsol planları konusunda iyi bilgi sahibi olan donanım sızıntıcısı Kepler_L2, FSR Diamond'ın RDNA5'e özel olduğunu iddia ediyor. Yani RX 9000 serisine gelmeyebilir.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Amd'den beklenir.
O zaman MFG yeni kartlara geliyorsa şu soruyu sormak lazım.
Yeni kartlar ne zaman gelecek?

Nvidia 6000 serisi ertelenmezse ocakta tanıtılacak.
Adamlar mfg 4x'den 6x'e şimdiden geçti zaten. Baharda güncelleme ile eklenecekmiş.
Sen 2 sene sonra cevap veriyorsun.
Gecikme ne olacak kaç x olacak daha belirsiz.
Belki de adamlar 6000 serisi ile 10x veya bambaşka bir teknoloji getirecek.
Sen yine geride kalacaksin.
1000$'ı 2 sene önceki teknolojiyi kullanmak için vermiyoruz.
Ne kadar saf güç koyarsan koy 2026 yılında artık her şey teknoloji işi.

Adamlar mfg 4x'den 6x'e şimdiden geçti zaten. Baharda güncelleme ile eklenecekmiş.
1000$'ı 2 sene önceki teknolojiyi kullanmak için almıyoruz.
16x üzerine çalışıyorlarmış (jensen huang canlı yayında söylemişti sanırım) unuttum. Ama önce 10x gelebilir tabii. Windows 1000hz üstü destek ekledi, oradan hesap et kaç x yapabileceklerini. 😀

FSR Diamond tanıtıldı. Diamond paketinin, “yeni nesil nöral işleme (neural rendering), ML tabanlı ölçeklendirme (ML-based upscaling) ve ML tabanlı çoklu kare oluşturma” (ML-based multi-frame generation) özelliklerinin yanı sıra gelişmiş RT ve yol izleme yetenekleri barındıracağı açıklandı.

Genellikle AMD konsol planları konusunda iyi bilgi sahibi olan donanım sızıntıcısı Kepler_L2, FSR Diamond'ın RDNA5'e özel olduğunu iddia ediyor. Yani RX 9000 serisine gelmeyebilir.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bir firma düşünün kartı çıkalı daha yeni 1 yıl olmuş yavaştan desteği çekiyor

5080 ve 5090 a rakip çıkartmadığı bir dönem için bence normal asıl rekabet orta segmentte döndü onun verisini çıkarmaya çalışıyorum
yine 5070 ve 5070ti daha çok satmıştır 9070 ve xt ne kadar satabildi onu merak ettim
İstediği kadar teknoloji getirsin, toplasan 20 adet oyun sayamıyorum FSR4 desteği olan bu şekilde anca kağıt üzerinde çıkış yapıyor. Yeni çıkaracakları FSR 5 olsa bile yıllarca 3-5 oyunda destek getirirler, AMD nın pazarlama konusunda yıllarca çok kötüydü. Düzelmesini beklemeyin çünkü kendileri istemiyor. %5 pazar payıda TR dendir ben bu forumda ve mavi forumda AMD savunan tayfa kadar hiçbiryerde görmedim bu kitleyi, AMD kartların ömrüde 1.5 yıl bunuda öğrenmiş olduk.

Malesef bu hep böyleydi, Nvidia öncü, bir teknoloji çıkartıyor arkasından AMD o teknolojinin taklidini çıkarıyor. Keşke CPU da Intel'e yaptığını GPU da Nvidia ya da yapabilselerdi en azından rekabet artardı.

İstediği kadar teknoloji getirsin, toplasan 20 adet oyun sayamıyorum FSR4 desteği olan bu şekilde anca kağıt üzerinde çıkış yapıyor. Yeni çıkaracakları FSR 5 olsa bile bile yıllarca 3-5 oyunda destek getirirler, AMD nın pazarlama konusunda yıllarca çok kötüydü. Düzelmesini beklemeyin çünkü kendileri istemiyor.
İşte bu da AMD'nin suçu gene.
Nvidia hem teknojiyi getiriyor hem de oyunlara getirtiyor.

Bir firma düşünün kartı çıkalı daha yeni 1 yıl olmuş yavaştan desteği çekiyor
Nvidia da mfg yi 4000 getirmedi. Amd eğer mfg getirmeyip upscale, ray regeneration vb her şeyi getirirse yine neyse. Ama fsr 4.1 ile bırakırlarsa o zaman kötü. 2000 serisi bile dlss 4.5 destekliyor.

16x üzerine çalışıyorlarmış (jensen huang canlı yayında söylemişti sanırım) unuttum. Ama önce 10x gelebilir tabii. Windows 1000hz üstü destek ekledi, oradan hesap et kaç x yapabileceklerini. 😀
16x gelirse 10x'de stabil çalışır. 60fps de 600fps olması demek. Benim 5070ti 5090'dan güçlü olur 😂.

İstediği kadar teknoloji getirsin, toplasan 20 adet oyun sayamıyorum FSR4 desteği olan bu şekilde anca kağıt üzerinde çıkış yapıyor. Yeni çıkaracakları FSR 5 olsa bile bile yıllarca 3-5 oyunda destek getirirler, AMD nın pazarlama konusunda yıllarca çok kötüydü. Düzelmesini beklemeyin çünkü kendileri istemiyor. %5 pazar payıda TR dendir ben bu forumda ve mavi forumda AMD savunan tayfa kadar hiçbiryerde görmedim bu kitleyi, AMD kartların ömrüde 1.5 yıl bunuda öğrenmiş olduk.
Teknoloji getirmesi ayrı bir konu ama eski seriyi desteklemeyerek eski seriyi direk öldürüyor 7xxx serisi özellikle üst segment alanlar 9070 xt çıkınca kartları baya değerde kaybetti en büyük sorun bence bu
teknolojiye yetişememek firmanın her zaman elinde olmayabilir sonuçta nvidia bu konuda iyi yönetiliyor ama geç yetiştiğin teknolojiyi de eski kartlara sunmalı ki pazarda kalabilsin.
İnsanlar boşuna 3060 4060 4070 halen kullanmıyor (mfg hariç) dlss halen yetiyor

İşte bu da AMD'nin suçu gene.
Nvidia hem teknojiyi getiriyor hem de oyunlara getirtiyor.
İşin garip tarafı NVIDIA yıllarca oyunculara önem verdi hepimiz bu şekilde alıştık, son zamanlarda yapayzeka odaklandılar buna rağmen hala AMD den daha fazla teknoloji desteği ve oyunlara sponsor oluyorlar.

İşin garip tarafı NVIDIA yıllarca oyunculara önem verdi hepimiz bu şekilde alıştık, son zamanlarda yapayzeka odaklandılar buna rağmen hala AMD den daha fazla teknoloji desteği ve oyunlara sponsor oluyorlar.
Aslinda cevabı kendin vermişsin :D.
Adamlar yapay zekaya yöneldiği için böyle teknojileri ilk kendileri yapıyor.
Bana göre AMD'de Nvidia yapınca kartı alıp tersine mühendislikle benzerini yapmaya çalışıyor. Bu da işte 1-2 sene sürüyor.
Bu sebeple hep geriden geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,591
Üyeler
190,770
Son üye
farukelmaci
Geri