AMD FSR Diamond RDNA 4 kartlara gelmeyebilir

16x gelirse 10x'de stabil çalışır. 60fps de 600fps olması demek. Benim 5070ti 5090'dan güçlü olur 😂.
DLSS 4 ile dlss kullanmaya başladım. Teknolojinin gelişmesi yıllar aldı. Fg de şu an kullanmıyorum, beğenmedim çünkü. Alternatif teknoloji olması güzel. Fg eğer yüksek fps ten dolayı hareket bulanıklığını azaltıyorsa ve 1000hz e kadar fps yi boostlarsa o zaman işler değişir. Sadece akıcılıgı attırıyorsa tatmin etmez beni.

8817.webp

Nvidia da mfg yi 4000 getirmedi. Amd eğer mfg getirmeyip upscale, ray regeneration vb her şeyi getirirse yine neyse. Ama fsr 4.1 ile bırakırlarsa o zaman kötü. 2000 serisi bile dlss 4.5 destekliyor.
Başka saçma bir olay ise fsr'ın çoğu oyunda olmaması. 7 yıl önce çıkan rdr2'de mesela dlss 2 var. 30 saniye nvidia app'ten ayar yapınca dlss 4 direkt uygulanabiliyor. Çok az bir fps düşüşü oluyor ama ciddi görüntü farkı var. FSR yerinde saymaya devam ediyor.

DLSS 4 ile dlss kullanmaya başladım. Teknolojinin gelişmesi yıllar aldı. Fg de şu an kullanmıyorum, beğenmedim çünkü. Alternatif teknoloji olması güzel. Fg eğer yüksek fps ten dolayı hareket bulanıklığını azaltıyorsa ve 1000hz e kadar fps yi boostlarsa o zaman işler değişir. Sadece akıcılıgı attırıyorsa tatmin etmez beni.
5070 ti ve 4k ikilisini kullanıyorsan mecbursun.
Yoksa fps'ler 80'i geçmiyor 😂.
2k da olsaydım bende çok acmazdim mfg.
Ama mfg 4x'de çok hafif gecikme var.
3x ise en iyisi. Hiç gecikme hissetmiyorsun ve 80 olan FPS bir anda 220'lere fırlıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
3x ise en iyisi. Hiç gecikme hissetmiyorsun ve 80 olan FPS bir anda 220'lere fırlıyor.
Fg siz 80 fps yi Fg li 160 fps ye tercih ediyorum. Ama dlss gibi gelişirse Fg kullanırım. Ki görünen o ki sürekli gelişiyor.

Valla ben 2k 5070ti kullanıyorum bir oyunda varsa kesin açıyorum. 150 fpslerde falan oynamaktansa monitör 240hz'e yakın fps değerlerinde oynamak ciddi fark ediyor. BF bile rahatça oynanıyor.

Fg siz 80 fps yi Fg li 160 fps ye tercih ediyorum. Ama dlss gibi gelişirse Fg kullanırım. Ki görünen o ki sürekli gelişiyor.
FG 2X ilk çıktığında bende beğenmemiştim senin gibi, fakat 2026 da FG 2X çok daha stabil çalışıyor, şimdi de FG 4X çok stabil gelmiyor ama 1 yıl sonrada onu düzeltirler bu sefer 6X eleştiririz böyle gidiyor yani, 31 martta 6X geliyor ve NVIDIA nın iddaası flickeringi çözmüşler bakalım ne kadar doğru test edicez. Bu arada ben FG ve MFG eleştirenlerdendim eski mesajlarımda, fakat şuanki halini eleştiremem çünkü RE9 da çok kusursuz çalıştı.

FSR Diamond tanıtıldı. Diamond paketinin, “yeni nesil nöral işleme (neural rendering), ML tabanlı ölçeklendirme (ML-based upscaling) ve ML tabanlı çoklu kare oluşturma” (ML-based multi-frame generation) özelliklerinin yanı sıra gelişmiş RT ve yol izleme yetenekleri barındıracağı açıklandı.

Genellikle AMD konsol planları konusunda iyi bilgi sahibi olan donanım sızıntıcısı Kepler_L2, FSR Diamond'ın RDNA5'e özel olduğunu iddia ediyor. Yani RX 9000 serisine gelmeyebilir.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yeni kart çıkmadıktan sonra neye gelicek ki bu fsr diamond? 5000 Superlerde toz oldu gitti 6000 seriside 2028'e kadar bile ertelenebilir diyorlar.Nvidia 6000 serisi çıkana kadar zaten amd de kart çıkartmaz piyasaya.Şimdilik sadece konsol tarafına gelmesi gibi birşeyde yapmazlar zaten 2026 sonunda dlss 5 çıkmıyor mu? Ona rakip çıkarmak elbet isteyecekler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,443
Üyeler
190,749
Son üye
akameronin
Geri