🔥İndirim Thunderobot Monitörler TR'ye geldi

3 ms olmasına dikkat çekerim.
1773827798569.webp

YETEEEEEEEEEEER
1000001 oldu

8 bit + FRC mi 10 bit mi acaba
FRC dir ama FRC ile native 10 bit den daha iyi renk geçişlerine sahip olmak mümkün. Önemli olan monitörün performansı. Bit değerine fazla takılmayın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8+frc nin 10 ile farkı günlük hayatta fark ediliyor mu ne kadar farkı var hocam
HDR içerikler hariç fark edilmiyor. Çoğu içerik 8 bit olduğu için 8 bit içeriği 10 bit görüntülemek pek bir işe yaramıyor. Yani içeriğin desteklemesi lazım. Oled panellerde de denedim hem 8 hem 10 bit bu böyle. FRC bile değil bu paneller.

Bu yüzden 8 bit destekliyorsa takılmıyorum. 6 bit olmasın yeterli çoğu içerik 8 bit çünkü. Ama 10 bit de aramıyorum yani. Aslında bu Nvidia App'de de yazıyor, 10 bit seçmeye girdiğimiz yerde. İçerik desteklemesi lazım yoksa pek bir şey değişmez diye.

Önemsiz değil ama abartılıyor. Monitörde dikkat ettiğim şeyler arasında ilk 5 e bile girmez.

Son düzenleme:
KTC H27T22C mi bu Thunderobot ZQ27F260L
monitör mü arada 2200tl ye varan farka değer mi?

2 Haftadır Teknoklik satıcısından KTC H27T22C model monitör alıp her gelen monitörde çıkan ölü piksellerden dolayı sürekli iade edip duruyorum ve gerçekten bana düzgün panelli gelmeyeceğine inandım artık.
Şimdi bu monitörde güzel duruyor kağıt üzerinde ama KTC ile arasındaki fiyat farkına değer mi?
Yoksa yeniden KTC sipariş edip düzgün panelli gelir diye umutla beklemeli miyim?

KTC H27T2C mi bu monitör mü arada 2200tl ye varan farka değer mi?

2 Haftadır Teknoklik satıcısından KTC H27T2C model monitör alıp her gelen monitörde çıkan ölü piksellerden dolayı sürekli iade edip duruyorum ve gerçekten bana düzgün panelli gelmeyeceğine inandım artık.
Şimdi bu monitörde güzel duruyor kağıt üzerinde ama KTC ile arasındaki fiyat farkına değer mi?
Yoksa yeniden KTC sipariş edip düzgün panelli gelir diye umutla beklemeli miyim?
Thunderobot dene bence.

Gaming gen iade konusunda nasıl ölü piksel çıkarsa vs.
Gaming gen ile iade için muhatap olmadım ama her firmada olduğu gibi onlarda da olumlu/olumsuz yorum var. Çok bel bağlamamak lazım neticede Amazon değiller.

Thunderobot dene bence.
Peki KTC ile bu monitör arasında gerçekten fiyat farkına değer bir kalite var mıdır? KTC kağıt üstündeki değerlerin çok çok üzerine çıkıyor. En sevdiğim olayı da yüksek parlaklık ve netlikti. Bu monitör 2000 tl farka yüksek herz harici ne verebilir fikrinizi almak isterim.

Bu arada biliyorsunuzdur KTC 200Hz default, OC ile 210 oluyor .

Peki KTC ile bu monitör arasında gerçekten fiyat farkına değer bir kalite var mıdır? KTC kağıt üstündeki değerlerin çok çok üzerine çıkıyor. En sevdiğim olayı da yüksek parlaklık ve netlikti. Bu monitör 2000 tl farka yüksek herz harici ne verebilir fikrinizi almak isterim.

Netlik kısmını pek anlamadım thunderobot da 1440p çözünürlüğe sahip. En fazla kaplaması farklıdır (genelde çok benzer veya aynı olurlar)

Thunderobot Kağıtüstünde 450nit belirtiyor. Kağıtüstünde parlaklıkta üstün. 1300:1 kontrast oranı var demişler ktc de buna yakın bir değer sunuyor incelemede. Thunderobot renk gamutunda %95 DCI-P3 demiş bu KTC den biraz daha iyi olduğu anlamına gelir (iddia bu yönde) tabi aşırı da bir fark olmaz. Thunderobot da ayrıca pivot, yükseklik ayarı ve dahili hoparlör var. Ktc de bunlar yok. Bir de thunderobot hz değeri daha yüksek.

Yani birazcık daha canlı renkler ve biraz daha iyi parlaklık
Biraz daha yüksek hz
Pivot
Yükseklik ayarı
Dahili hoparlör

Bunları sunabiliyor (Kağıtüstünde)

Bir de malzeme kalitesi olarak biraz daha iyi gibi geldi bana. Tabii resimden anlamak bayağı zor.

2k bu farklar bence değer. Çok bir para değil.

Pivot + hoparlör + yüksek hz

Netlik kısmını pek anlamadım thunderobot da 1440p çözünürlüğe sahip. En fazla kaplaması farklıdır (genelde çok benzer veya aynı olurlar)

Thunderobot Kağıtüstünde 450nit belirtiyor. Kağıtüstünde parlaklıkta üstün. 1300:1 kontrast oranı var demişler ktc de buna yakın bir değer sunuyor incelemede. Thunderobot renk gamutunda %95 DCI-P3 demiş bu KTC den biraz daha iyi olduğu anlamına gelir (iddia bu yönde) tabi aşırı da bir fark olmaz. Thunderobot da ayrıca pivot, yükseklik ayarı ve dahili hoparlör var. Ktc de bunlar yok. Bir de thunderobot hz değeri daha yüksek.

Yani birazcık daha canlı renkler ve biraz daha iyi parlaklık
Biraz daha yüksek hz
Pivot
Yükseklik ayarı
Dahili hoparlör

Bunları sunabiliyor (Kağıtüstünde)

Bir de malzeme kalitesi olarak biraz daha iyi gibi geldi bana. Tabii resimden anlamak bayağı zor.

2k bu farklar bence değer. Çok bir para değil.
Çok teşekkür ederim hocam üşenmeyip cevapladığınız için.
Netlik olarak aslında görüntüdeki keskinlikten bahsetmek istemiştim.
Ofiste R27QE kullanıyorum ondan daha keskin ve parlak bir görüntüsü vardı.

Kendi açımdan genel bir toparlama yapmam gerekirse artı eksi olarak ,

Aslında
KTC de Pivot yok, ama Monitör kolum var.
KTC de Hoparlör yok, ama ses sistemim var.
KTC de Hz düşük, ama hikayeli oyun oynuyorum ve tasarım yapıyorum.

(İlave kuponlarımı kullandığım durumdaki fiyat)
KTC --- 6600tl 6 Taksit
Thunderobot--- 8800 6 Taksit (Hespiburada)

2200TL fiyat farkı.

Lanet olsun ki hala aklım KTC ye kayıyor :D...
Bir tane inceleme videosu olsa OK dicem.

Bir de aklıma takılan bir model daha var ,

MSI 27 MAG 274QPF E20 --- Sanırım bu model MSI 27 MAG G274QPF E2 (180Hz) olan modelin yeni versiyonu ancak parlaklık 300cd yazıyor.
Bu modelde 9200TL gibi bir fiyat var değer mi bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,465
Üyeler
190,213
Son üye
canvural5900
Geri