900km Menzile Sahip BMW İ3 Tanıtıldı!

Perfectshot06

Moderatör
Reaksiyon skoru
18,399
Reeder'in aracı sevmeyen Forum ahalisinin çok beğeneceği bir araç paylasiyorum 😂.
Yani bana göre parasını hak etmiyor ama BMW fan boyları için farklı bir öneme sahip olabilir.
Vergisiz fiyatı 3.3m. 75otv 20kdv eklersek 7m civarı bir fiyata gelir bize.
Birazdan ehliyeti bile olmayan 7m'e alınabilecek bir sürü araç var abi buna bu para verilir mi diyen arkadaşlar gelir :d.

900km menzil başka bir elektrikli araba var mı şuan?

reederin fiyat olarak rakibi olmaz ama gerçekten güven vermiyor firma. yine de alınabilir bir fiyatta. i3'e gelirsek 500-600km menzilli araçların 3-3.5 milyona ekmek gibi gittiğini düşünürsen 6-7 milyon aralığında bence tutunabilir bu piyasada. ben almam o ayrı bmw sevmiyorum elektrikli de olsa :D

Elektrikli araç alınmaz bence ülkemiz için hala erken, mtv si yüksek sigorta kasko yüksek. Eğer evden şarj durumu yoksa fosil yakıt ile farkı yok aynıya denk geliyor. Bayram geliyor memlekete arabayla giderken şarj istasyonlarına dikkat edin, bayramlarda sıraya giriyorsun. Bence bizim ülkede hibrit en mantıklı seçenek hala.

Elektrikli araç alınmaz bence ülkemiz için hala erken, mtv si yüksek sigorta kasko yüksek. Eğer evden şarj durumu yoksa fosil yakıt ile farkı yok aynıya denk geliyor. Bayram geliyor memlekete arabayla giderken şarj istasyonlarına dikkat edin, bayramlarda sıraya giriyorsun. Bence bizim ülkede hibrit en mantıklı seçenek hala.
Gelmiyor. Ortalama bir SUV aracın şehir içi yakıt tüketimi hibrit vs değilse 10 litrelerde.
Suv elektrikliler ise ortalama tüketimleri 16kwh falan.
Yani DC sarjin 1kwh'ı 13₺'den alırsak 100km'de 208₺ yakıyor.
Benzini ise şuan 67₺'den alırsak 100km'de 670₺ yapıyor.
Eger işin uzakta ise bu fark aylık 6000 ve 3000 olabilir.
Evde şarj ise 1kwh 6.7₺. yani evde şarjla 107₺ ye 100km gidiliyor.
Evde ise fark 6 katı.
Yani evden şarjla bir araç ayda 1000₺ yakıyor. Diğeri 6000₺ yakıyor.

Gelmiyor. Ortalama bir SUV aracın şehir içi yakıt tüketimi hibrit vs değilse 10 litrelerde.
Evde ise fark 6 katı.
Peki örnek olması açısımfan kasko fiyatlarınıda karşılaştırır mısın? Misal tesla ve toggta 50-60 larda olan kasko o da kademe yüksek ise, normal araçlarda 15-20 maks yani aradaki fark kadar yakıt maliyeti olmuyor

Ne kadar çirkin bişi bu

Evde ise fark 6 katı.
Birde aracı şehir içi maks yakıt yakarken hesaplayıp, elektrikli araçta kışın km azalmasını eklemeyip, yazın klimasıdır vs bunları eklemeyip ek olarakta belli hız üzerindeki tüketimden bahsetmemişsiniz. Şehir içi sabit 130 ile ben 5 şitreye düşerken benzinli araç kaç km gidebilir? Şehir içi bazı kesime mantıklı olabilir ama yinede ülkemiz için erken

Birde aracı şehir içi maks yakıt yakarken hesaplayıp, elektrikli araçta kışın km azalmasını eklemeyip, yazın klimasıdır vs bunları eklemeyip ek olarakta belli hız üzerindeki tüketimden bahsetmemişsiniz. Şehir içi sabit 130 ile ben 5 şitreye düşerken benzinli araç kaç km gidebilir? Şehir içi bazı kesime mantıklı olabilir ama yinede ülkemiz için erken
Hocam bu trafikte şehir içinde o hızlara cikmak zor. Hangi şehir olduğu bile önemli bu hesaplara.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki örnek olması açısımfan kasko fiyatlarınıda karşılaştırır mısın? Misal tesla ve toggta 50-60 larda olan kasko o da kademe yüksek ise, normal araçlarda 15-20 maks yani aradaki fark kadar yakıt maliyeti olmuyor
Sizin dediğiniz kaskolar çift motorlular için.
Düz togglarin kaskosu gene 15-20 civarında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi suv'la 5km ortalamaya dusunuyorsunuz hocam?

Geri