Yardım 6800XT RE Requiem oynarken çöküp duruyor?

Bence ramleri default yapın. XMP AÇMAYIN.Bir de öyle deneyin. XMP açarsanız mhzyi 1 veya 2 kademe düşürün. 3200mhaz ise 3000 yapın ya da 2933Mhz yapın. 5. nesil Amd ler 3600 mhz üstünde ramleri deteklemiyor. 3800MHz maksimum silikon kalitesine göre. FCLK= Ram hızının yarısı yapın. 3000 mhz ram için FCLK 1500 mhz yapın.
dediğinizi tam anlamadam ama deneyeceğim. 2 sorum var ara sıra bilgisayar açılırken watchdog_0x133 error alıyorum bu durumla alakalı olabilir mi? Birde arkadaşlarım oyundaki Ray Tracingi ile alakalı olabilieceğini söylüyolar olabilir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Windowsla alakalı bir sorun da olabilir format atmayı denediniz mi
denemedim.

dediğinizi tam anlamadam ama deneyeceğim. 2 sorum var ara sıra bilgisayar açılırken watchdog_0x133 error alıyorum bu durumla alakalı olabilir mi? Birde arkadaşlarım oyundaki Ray Tracingi ile alakalı olabilieceğini söylüyolar olabilir mi?

denemedim.
Watchdog_0x133 hatası (genellikle mavi ekranda DPC_WATCHDOG_VIOLATION olarak görünür), Windows işletim sisteminin bir işlemin veya sürücünün belirlenen süre içinde yanıt vermediğini fark etmesiyle oluşur.

Sistem, "DPC" (Deferred Procedure Call) kuyruğundaki bir işlemin çok uzun sürdüğünü ve işlemciyi esir aldığını tespit eder. İşlemci serbest kalmayınca Windows sistemi korumak için kendini kapatır.

İşte bu can sıkıcı hatanın temel nedenleri ve çözüm yolları:
Yukarıdaki anlattığım hala gecerli. Ekran kartı sürücüsünü yuklerken sıfırla seçeneğine tik koyun. Sata kabloları Bozulunca bu hata alınabilir.
Baslat arama kısmına ant yazın. Antivirus sayfasındaki herseyin kapatın. Sürücüleri ondan sonra yükleyin.

Cleanmgr yazın, 1 ve 2 sekmesindeki temizliği de yapın.
İnterneti açın. Ant I kapatın.
Cmd yönetici çalıştırın.
Sfc /scannow yapın
O bitince
dism /online /cleanup-image /restorehealth
Yapın İnternet açıkken

Watchdog_0x133 hatası (genellikle mavi ekranda DPC_WATCHDOG_VIOLATION olarak görünür), Windows işletim sisteminin bir işlemin veya sürücünün belirlenen süre içinde yanıt vermediğini fark etmesiyle oluşur.

Sistem, "DPC" (Deferred Procedure Call) kuyruğundaki bir işlemin çok uzun sürdüğünü ve işlemciyi esir aldığını tespit eder. İşlemci serbest kalmayınca Windows sistemi korumak için kendini kapatır.

İşte bu can sıkıcı hatanın temel nedenleri ve çözüm yolları:
Yukarıdaki anlattığım hala gecerli. Ekran kartı sürücüsünü yuklerken sıfırla seçeneğine tik koyun. Sata kabloları Bozulunca bu hata alınabilir.
Baslat arama kısmına ant yazın. Antivirus sayfasındaki herseyin kapatın. Sürücüleri ondan sonra yükleyin.

Cleanmgr yazın, 1 ve 2 sekmesindeki temizliği de yapın.
İnterneti açın. Ant I kapatın.
Cmd yönetici çalıştırın.
Sfc /scannow yapın
O bitince
dism /online /cleanup-image /restorehealth
Yapın İnternet açıkken
ramleri 2600mghz çektim niyeyse alakalı mı bilmiyorum böyle bir hbata almaya başladım denedim usbleri çıkarmayı işe yaramıyor yardımcı olur musunuz

Ekler

• 1773508856602.webp
    1773508856602.webp
    8.9 KB · Hit: 32
sorunu hala çözemedim dostlar. yaşayan çözen varsa paylaşırsa mutlu olurum

Bugün Last Of Us Part I girdim ve yine oyun çöktü durup dururken. Yani sorun benden kaynaklı driverdan ziyade. İmzadaki sisteme sahibim. Kartın sıcaklıkları da yerinde şuan 85i geçmiyor hotspot. Neden oynayamıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Bazen diğer oyunlarda da oluyordu ama şuan oyanayamıyorum oyunu açtıktan bazen 15dk sonra bazen 2dk sonra ekran gidiyor ve gelmiyor kasadan kapatıp açmam gerekiyor. İmzadaki sisteme sahibim ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Stok ayarlarda denedim olmadı şuan aşağıdaki undervoltu denedim yine olmuyor. Acil yardım. oyun oynarken kapalı yerlerde 200fps alıyoprum fanlar %70 te çalıştırıyorum hotspot 80i geçmiyor ama yine de çöküyor neden olduğunu anlamadım.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
kartı ılk once stok ayarlarına cekıp dene sıstemde hıcbırseye dokunma hersey stok kalsın

denedim sonuçlar değişmedi.

AMD Pişmanlıktır, 3-4 senedir gözüme rahat uyku girmiyordu hem am4 den hem rx 5000/6000 serisinden ağzım yandı. satıp 3070 geç tertemiz

Sendeki kart pce 4.0, anakart 3.0. kart pce 3.0 da çalıştığı için problem oluyor olabilir bende rx 6600 vardı 2 sene önce onuda i7 8700 ile kullandım stutter problemi vardı

Son düzenleme:
AMD Pişmanlıktır, 3-4 senedir gözüme rahat uyku girmiyordu hem am4 den hem rx 5000/6000 serisinden ağzım yandı. satıp 3070 geç tertemiz

Sendeki kart pce 4.0, anakart 3.0. kart pce 3.0 da çalıştığı için problem oluyor olabilir bende rx 6600 vardı 2 sene önce onuda i7 8700 ile kullandım stutter problemi vardı
Rx6600 vardı önceden hiçbir problem olmadan kullandım onu. Normalde bu kartta da problemim yoktu horizon zero Dawn resident evil village falan oynadım problem olmadan. Ama şuan niyeyse oynayamıyorum. Psudan ekran kartına giden kablo tek kablodan çift kabloya çıkıyor direk çift kablo ayrı ayrı çıkmalı dedi bir arkadaşım onunla alakalı olabilir dedi doğru mu?

occten gerkli testleri yaptım temiz çıktı

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,101
Üyeler
190,509
Son üye
bybekir
Geri