- Reaksiyon skoru
- 1,050
stoğu bitmişEvet hocam
Post automatically merged:
Hocam normalde amazondan 18 bin TL ye Asus rog x870 f alacaktım ama satın alırken "şu anda bu satıcıdan bu ürün tehmin edilemiyor" diyor
stoğu bitmişEvet hocam
Hocam normalde amazondan 18 bin TL ye Asus rog x870 f alacaktım ama satın alırken "şu anda bu satıcıdan bu ürün tehmin edilemiyor" diyor
Hocam sizce asusun stoğa gelmesini bekleyimmi yoksa bunu alıp geçiyimmistoğu bitmiş
reis epeyden araştır itopyaya falan var orada da iyi indirim olabiliyo yoksa bekleme bunu al geç. çok güzel zaten. ve şunu da unutma türkiyede yaşıyoruz her gün her şey olabilir artabilirler al geçHocam sizce asusun stoğa gelmesini bekleyimmi yoksa bunu alıp geçiyimmi
Gördüm hocam ordan alcam17k ya amazonda şuan satılıyor bu kart.
Hocam ana kartı sipariş ettim ama inceleme vidosu izlerken aklıma bişey takıldı tüm m2 ssd yuvalarını doldurunca ekran kartı pc expres x16 dan x8 hızına düşüyormuş bu performansı ne kadar etkilerreis epeyden araştır itopyaya falan var orada da iyi indirim olabiliyo yoksa bekleme bunu al geç. çok güzel zaten. ve şunu da unutma türkiyede yaşıyoruz her gün her şey olabilir artabilirler al geç
o 2. pci girişidir. bide 4 tane falan vardır hepsini kullanacak mısınızHocam ana kartı sipariş ettim ama inceleme vidosu izlerken aklıma bişey takıldı tüm m2 ssd yuvalarını doldurunca ekran kartı pc expres x16 dan x8 hızına düşüyormuş bu performansı ne kadar etkiler
3 tanesini kullanırım videoda sadece 2 girişi kullanın diyoro 2. pci girişidir. bide 4 tane falan vardır hepsini kullanacak mısınız
Performansı nekadar etkiler3 tanesini kullanırım videoda sadece 2 girişi kullanın diyor
hocam biraz baktım. toplam 4 slot var. yuakrıdan aşağıya ilk 2 slot etkilemiyo. altta kalan 2 slotu kullanırsanız birini dahi kullansanız oluyo ve x8 e kadara düşebiliyo. yani x12 de falan da çalışabilir. chatgpt ye göre ekran kartına göre değişiyo. 4080 ve üstü vede 5070 ve üstü ekran kartın varsa pek etkisi olmaz fark etmezsin bile. ama pcie 4.0 bi ekran kartın varsan orda etkisi daha büyük olabiliyomuş.3 tanesini kullanırım videoda sadece 2 girişi kullanın diyor
Performansı nekadar etkiler
Hocam bu sıkıntı diğer anakartlarda varmıhocam biraz baktım. toplam 4 slot var. yuakrıdan aşağıya ilk 2 slot etkilemiyo. altta kalan 2 slotu kullanırsanız birini dahi kullansanız oluyo ve x8 e kadara düşebiliyo. yani x12 de falan da çalışabilir. chatgpt ye göre ekran kartına göre değişiyo. 4080 ve üstü vede 5070 ve üstü ekran kartın varsa pek etkisi olmaz fark etmezsin bile. ama pcie 4.0 bi ekran kartın varsan orda etkisi daha büyük olabiliyomuş.
büyük ihtimalle var. ordaki fark şundan kaynaklanıyo. ilk 2 m2 slotu direkt işlemciye bağlı. haberleşmeyi işlemciyle direkt yapıyo ama diğer 2 slot direkt işlemciye bağlı değil. bu her anakartta aynı 1 veya 2 slot işlemciye bağlı oluyoHocam bu sıkıntı diğer anakartlarda varmı
Ekran kartımı 5080 alcambüyük ihtimalle var. ordaki fark şundan kaynaklanıyo. ilk 2 m2 slotu direkt işlemciye bağlı. haberleşmeyi işlemciyle direkt yapıyo ama diğer 2 slot direkt işlemciye bağlı değil. bu her anakartta aynı 1 veya 2 slot işlemciye bağlı oluyo
ekran kartınız ne veya illa 3 slotuda kullanmak zorunda mısınız