M1, M2, M3, M4 MacBook Air: Hangisini Almalısınız? Detaylı bir rehber!

İzlemeden Mac Air M1 16/512 modelini kullanan birisi olarak söylüyorum. Depolama önemsizse 16gb M1 ve M2 arasında çok fark yoksa M2; 16gb M1 ile 8gb M2 eşitse yine M1; M2 ile M3 aynı şekil. Ve son olarak M4.

Pro içinse bütçenizde hangisi 16gb ye yetiyorsa alın geçin.

air M3 mesela aşırı ısınıyor ve M2ye denk geliyor. M4 ise ısınma bakımından daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende M1 var ısınıyor android studioda emulatör açınca o kadar, docker intellij de sorun yok. Siz hangi modeli kullanıyorsunuz?
M1 ile M2 arasında gerçekten çok fark var. Ayrıca aktif olarak fiyat farkı yalnızca 1000 TL. Air serisinde alınmaması gereken Mac, kesinlike M1. M2 ile M3 arasında çok ciddi fark yok. Şu anda tüketicilerin, M2 ile M4 arasında karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Video içeriği basit ve güzel olmuş ama videonun ortalarında bir şey dikkatimi çekti. Koltukta oturup konuşurken çok fazla sağa sola gidiyorsun. Bence ya koltuk yerine sandalye/tabure gibi bir şeyde otur ya da aynı koltukta oturup sağa sola doğru çok hareket etmemeye çalışmanı daha mantıklı buluyorum. Haricinde jest mimiklerin iyi.

Video içeriği basit ve güzel olmuş ama videonun ortalarında bir şey dikkatimi çekti. Koltukta oturup konuşurken çok fazla sağa sola gidiyorsun. Bence ya koltuk yerine sandalye/tabure gibi bir şeyde otur ya da aynı koltukta oturup sağa sola doğru çok hareket etmemeye çalışmanı daha mantıklı buluyorum. Haricinde jest mimiklerin iyi.
Yorumunu çok doğru buluyorum. Videoyu editlerken çok fazla sağa sola gittiğimi fark ettim bende. Videonun çekimi 7 saat sürdü. Arkamda bir ekip olmadığı için tüm her şeyi kendim yapmam gerekiyor. Sıkıntıdan sağa sola çok dönmüşüm evet :)

Videoda fark ettiğiniz, şu olsa daha iyi olurdu veya şunu neden yaptın/yapmamalısın diyebileceğiniz farklı bir konu var mı acaba?

Herkese selamlar. Yakın zamanda bir MacBook Air satın almayı planlıyorsanız, mutlaka aşağıdaki videoyu incelemeyi unutmayın. Videoda, şu zamana kadar çıkmış olan tüm M serisi MacBookları detaylı olarak ele aldım. İçerikte, Tasarım Farkları, Geekbench Performans Testi, Pil Ömürleri & Isınma Oranları, Kamera, Mikrofon ve Hoparlör farkları, Kullanıcı Deneyimi & Apple Ekosistemi, Fiyat Farkları, Hız ve Adobe Testi yer almaktadır.

Yabancı kaynak olarak bu karşılaştırma yakın zamanda yapıldı. Fakat bizde Türkçe kaynak olmasını istedik. Karar veremeyenler için, başarılı bir video olduğunu düşünüyorum. Sitedeki, M3 mü yoksa M4 mü veya hangi MacBook alınır gibi soruları kökünden çözeceğine inanıyorum. Yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için çok önemli. Şimdiden iyi seyirler dilerim.

Merhaba 1. Sınıf grafik tasarım öğrencisiyim aktif olarak adobe programları kullanıyoruz (ps, illustrator, indesign ve 2. Senemde after effects) şuan bütçem 29 veya max 30k ile 2. El temiz m2'lere yetiyor sizce kendimi zorlayıp taksitle m4 almalımıyım?

Geri