Yardım Samsung Odyssey G6 PS5 smearing/inverse ghosting sorunu

BeelzeB

80+
Reaksiyon skoru
0
LS32BG652EUXUF Monitörü PS5 ile kullanmak için aldım ancak bazı oyunlarda çok fazla smearing yaşıyorum. Monitörün response süresi yüksek olduğundan ve incelemelerde de bahsedilmeği için sorun olacağını düşünmemiştim. Ekte Ufo test ve oyundan aldığım görüntü var. Response Time Standard olarak ayarlı ve değiştirmem bir fark yaratmıyor. Sadece Game Motion Plus ayarında Blur Reduction bulanık görüntüyü biraz daha düşürüyor ancak bu da her oyunda iyi performans vermiyor. Sizde de benzer sorunlar var mı, benim monitörümde mi bir arıza var?

Kamerayı çevirirken bu videodakine benzer bir bulanıklık oluyor.

Ekler

• samsung-odyssey-g65-inverse-ghosting-v0-smqp5u1vwlqg1.webp
    samsung-odyssey-g65-inverse-ghosting-v0-smqp5u1vwlqg1.webp
    1.2 MB · Hit: 16
  • Screenshot 2026-03-22 at 21.47.32.webp
    Screenshot 2026-03-22 at 21.47.32.webp
    220 KB · Hit: 15
Local dimming kullanıyorsanız devre dışı bırakın, G65B'de kesinlikle kapatılmalı.

Ekler

• s.webp
    s.webp
    532.6 KB · Hit: 5
Bütünüyle monitör ayarıyla alakalı değil onun yanında genel olarak playstationda bu tür oyunlarda hareket bulanıklığı özelliği var. Kapatma var mı bilmiyorum. Hellblade falan da böyle. Eski gow oyunları da böyle.

Ayrıca en baba va panel de olsa smearing olacak. G65B ghostingi en düşük va panellerden, videonun ghostingle çok alakası yok.

Dimming ve contrast enhancer kapalı
Picture Clarity Settings, Local Dimming, Contrast Enhancer, Shadow Detail (ben 0 kullanıyorum), Dynamic Brightness (bu otomatik parlaklık ayarı aynı zamanda General & Privacy > Power and Energy Saving menüsünde de mevcut, kapatın) ve VRR Control ayarları kapalı olmasına rağmen sorun yaşıyorsanız PS5'in monitöre olan uyumu iyi değil demektir. Özellikle Local Dimming açıkken bilgisayarda dehşet bir smearing yapıyor, ekrana bakamaz hale geliyorum ancak kapatınca görüntü güzel oluyor. PS5 kullanmadığım için ben deneyemedim ama bildiğim kadarıyla 4K uyumluluk modu var, onu kullanıyorsanız kapatıp fhd veya qhd kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bütünüyle monitör ayarıyla alakalı değil onun yanında genel olarak playstationda bu tür oyunlarda hareket bulanıklığı özelliği var. Kapatma var mı bilmiyorum. Hellblade falan da böyle. Eski gow oyunları da böyle.

Ayrıca en baba va panel de olsa smearing olacak. G65B ghostingi en düşük va panellerden, videonun ghostingle çok alakası yok.
Motion blur değil sorun maalesef. Kamera hareket ettiğinde objeler çok hızlı titreşiyor gibi gözüküyor. Eklediğim ekran görüntüsüne de bakarsanız her şeyden ikişer tane var gibi gözüküyor. Birbirleri arasındaki aralık da fazla olduğu için netlemek mümkün olmuyor, yazılar okunmuyor örneğin.
Evet video VA smearing diye paylaşılmış sanırım sorun bu. Uzun zamandır IPS kullanıyordum, alışmak pek kolay olmayacak gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Picture Clarity Settings, Local Dimming, Contrast Enhancer, Shadow Detail (ben 0 kullanıyorum), Dynamic Brightness (bu otomatik parlaklık ayarı aynı zamanda General & Privacy > Power and Energy Saving menüsünde de mevcut, kapatın) ve VRR Control ayarları kapalı olmasına rağmen sorun yaşıyorsanız PS5'in monitöre olan uyumu iyi değil demektir. Özellikle Local Dimming açıkken bilgisayarda dehşet bir smearing yapıyor, ekrana bakamaz hale geliyorum ancak kapatınca görüntü güzel oluyor. PS5 kullanmadığım için ben deneyemedim ama bildiğim kadarıyla 4K uyumluluk modu var, onu kullanıyorsanız kapatıp fhd veya qhd kullanmayı deneyebilirsiniz.
Teşekkürler, evet bahsettiğiniz ayarlar kapalı. VRR controlü oyuna göre açıyorum pek farkını görmedim açıkçası. Picture Clarity Settings gaming modda aktif olmuyor aynı ayarlar Game Motion Plus olarak Game sekmesinde var, sadece oradan blur reductionı arttırmak görüntüyü netleştiriyor. Ancak o da input lag vb yapabiliyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,749
Üyeler
190,436
Son üye
riderofthefury
Geri