DDR4 Sistem toplamak mantıklı mı

talhrhyme

80+
Reaksiyon skoru
49
Bu devirde özellikle ram fiyatlarından dolayı ddr4 sistem toplamak daha uygun, sizce ddr4 sistem mi toplamalıyım, rtx4070 kullanmak istiyorum sizce ddr4 sisteme bu kart olur mu bilmediğimden soruyorum.

eğer 4 5sene sonra yeni sistem almak gibi bir düşünceniz varsa evet. yoksa hayır. sistemin parçalarını fullden değiştirmeniz gerekir. çünkü ama ddr5lerde çok pahalı. ddr4 daha uygun.

eğer 4 5sene sonra yeni sistem almak gibi bir düşünceniz varsa evet. yoksa hayır. sistemin parçalarını fullden değiştirmeniz gerekir. çünkü ama ddr5lerde çok pahalı. ddr4 daha uygun.
Hocam peki 4070'e göre bir ddr4 sistem toplanır mı? uyar mı sizce?

4-5 sene sonra dahada iyi bir sisteme geçeceğimi düşünüyorum, ondan yana sıkıntı yok.

Hocam peki 4070'e göre bir ddr4 sistem toplanır mı? uyar mı sizce?
belki hafif darboğaz olur. ama oda çok üzmez. seni
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4-5 sene sonra dahada iyi bir sisteme geçeceğimi düşünüyorum, ondan yana sıkıntı yok.
5000 serisi bir kart alırsan senin için daha iyi olur hem dlss 4 hemde rt açısından daha mantıklı bence

Ram Hzleri 3600 civarı oluyor ya, fark ettirir mi? Göze batar mı yani, birde darboğazla uğraşmak istemiyorum.
yok be bi sıkıntı olmaz bence hafif darboğazda performansını pek etkilemez %5 %10 yani

ama o bile olmaz bence

gene sen alacağın yerede bir sor istersen.

Ram Hzleri 3600 civarı oluyor ya, fark ettirir mi? Göze batar mı yani, birde darboğazla uğraşmak istemiyorum.
fark eder 3200 ün altına asla düşmeyin
3200 ile 3600 arasında 7 8 fps oynuyor düştükçe bu dahada aılıyor ve bellekler kesinlikle çift kanal olsun ddr4 te oda fps i etkiliyor

hangi am4 işlemciyi alacağınıza bağlı
aslında ddr4 kanadında intel tercih etmek daha mantıklı am4 orta üst işlemcileri 2. elde bile 9700x fiyatına satılıyor delirmişler

Geri