2026 da BU DONANIMLAR İLE KADA TOPLAMAK MANTIKLIMI

Ducktape

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
25000
Herkese merhaba öncelikle , Abdullah abinin videoları ve kendi merakım sonucunda bir kasa toplama furyasına girişitim ve sizlerinde yorumunu merak ediyorum fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim .
Elimde eskiden kalma çok kullanmadığım upgrade ettiğim bi a320 anankart vardı bu anakartın üzerine r5 5500 ve rx 6600 bi sistem toplayacaktım ama kaderim cilvesi (piyasanın şişikliği) beni farklı bir yola soktu , ilan kovalarken bir satıcının noctua hava soğutma be r5 5600x i 5000 liraya sattığını gördüm hemen arayıp ürünlerin başına gittim aynı satıcı elinde açılmamış ilk sahibi olduğunu iddia ettiği saphire rx6900xt nitro se olduğunu söyledi kart gerçektende adama inanacak kadar temizdi bunların 2sini noctua hava soğutma ile birlikde 20.000 liraya aldım elimde sıfır 512 gb m2 32gb DDR 4 ram var birde aynı satıcıdan cooler master x sfx 850 w gold bi psu aldım 3000 tl ye kabloları tam temiz kullanılmış bir ürün .
Şimdi sorunlarım olarakda ilk olarak kart yılların eskimesi ile soba olmuş furmarkda 100 derece görüyor bakım şart ilk sahibinden ve açılmamış bir ürün satan kişide uzun süredir uzun süreli kullanmadığını söylemişti . Bakımı kendim yaparım ama termal padlerine redditten baktığımda 3 farklı mm de pad istiyor birde gpu yada ptm uygulamak istiyorum ptm bulamadım fikir verirseniz sevinirim .
2. Olarak psu çok güzel 12v stabilitesi olsun iç parça kalitesi olarak ama sfx olması beni zora sokuyor bilmeden aldım psu yu ve şimdide kablolarının kısalığı yüzünden kafam karışıyor normal bir kasaya psu olsa kablolar yetişmecek bu sorunu nasıl çözebilirim .?
Birde son olarak bu parçalarla şuan kasa toplamak mantıklımı anakartı değiştiricem a320 kullanmam ama parçalar eski bu ürünleri satıp başka bir yolamı girmeliyim yoksa bu parçalarımı değerlendirmeliyim fikirlerinizi istiyorum arkadaşlar.

Hayırlı olsun hocam güzel fiyata ve tek yerden almissin. Ekran kartının padini değiştirmene gerek yok macunu degistirsen yeterli olur.bence bu parçaları degerlendir 32gb ddr4 ram de var demişsin min 3000mhz ise on numara :)

Hayırlı olsun hocam güzel fiyata ve tek yerden almissin. Ekran kartının padini değiştirmene gerek yok macunu degistirsen yeterli olur.bence bu parçaları degerlendir 32gb ddr4 ram de var demişsin min 3000mhz ise
Teşekkür ederim ramler 4x8 3200mhz de , a320 anakartımda 2 ram slotu var bunları toplarsam bana birde sağlam bir anakart lazım olucak . Birde ekran kartını açmadım ama kenarından baktığımda padler hep kurumuş çatlamıştı birde söktümü tam bakım yapmak isterim macun içinde bu pump out ile uğraşmamak için ptm düşündüm forumda bu işlerden anlayan bir arkadaş varmı ?

Teşekkür ederim ramler 4x8 3200mhz de , a320 anakartımda 2 ram slotu var bunları toplarsam bana birde sağlam bir anakart lazım olucak . Birde ekran kartını açmadım ama kenarından baktığımda padler hep kurumuş çatlamıştı birde söktümü tam bakım yapmak isterim macun içinde bu pump out ile uğraşmamak için ptm düşündüm forumda bu işlerden anlayan bir arkadaş varmı ?
ptmden anlayan var mı bilmiyorum ama eski bir kart değil zaten okadar ped değişimine gerek yok bence .

ptmden anlayan var mı bilmiyorum ama eski bir kart değil zaten okadar ped değişimine gerek yok bence .
Mining cıkıslı hocam muhtemelen 100 derece cok büyük sayı. Kartta 6. Senesini dolduruyor lazım pad.

Mining cıkıslı hocam muhtemelen 100 derece cok büyük sayı. Kartta 6. Senesini dolduruyor lazım pad.
mining olabililir evet aklıma gelmemişti . bende de 6 yıllık kart vardı macunu değiştirdiğimde 65 derece çalışıyordu sanırım

mining olabililir evet aklıma gelmemişti . bende de 6 yıllık kart vardı macunu değiştirdiğimde 65 derece çalışıyordu sanırım
kaliteli kullanıcı olunca sıkıntı olmuyor hocam haklısınız. Miningde sürekli yüksek sıcaklıklarda calıstıgı icin ölüyor padler. Yoksa nitro se kart zaten senelerce elleme yine soğutur

Ürünler güzel fakat sizin sistemden bekletiniz nedir ? 1080p mi 2 K mı hikayeli oyun mu rekabetçi oyun mu biraz buna göre değerlendirmek lazım.

kaliteli kullanıcı olunca sıkıntı olmuyor hocam haklısınız. Miningde sürekli yüksek sıcaklıklarda calıstıgı icin ölüyor padler. Yoksa nitro se kart zaten senelerce elleme yine soğutur
Kullanıcıdan kutusunu ve 2021 tarihli faturasınıda aldım aldım mini sistemdi çok sıkış tepiş bir ortamda çalıştırmıştı ki eski fotoğraflarını falanda gösterdi kartı 5 yıl kullanmış birde ufacık kapalı kasa içerisinde kullanmış kasa kart kadardı zaten mining olduğunu düşünmedim aldığım kişi birde maddi durumu aşırı yüksek bir arkadaştı bilemiyorum tabii ki kartın bios sürümüne baktığımdada güncel tarihli değildi birde kartda vram temp sensörü yok galiba yada ben dikkat etmedim uzay montaj denemiştim gpu hotspot furmark da hemen 100c gördü saldım değiştirmek lazım dedim birde kartın içide pis bloklar dolu ama genel kondisyon olarak temiz bir kart

Ürünler güzel fakat sizin sistemden bekletiniz nedir ? 1080p mi 2 K mı hikayeli oyun mu rekabetçi oyun mu biraz buna göre değerlendirmek lazım.
Şuan elimde kurulu rx 6700xt li bir sistem var kullanıyorum benim amacım r5500 rx 6600 lü bir yan sistem kurmaktı bunlar denk gelince birde piyasada utanmadan 5500 lere 3000 3500 lira rx6600 lerede 8 9 yazdıklarını görünce bunları almaya karar kıldım 2 k 4 k dan daha cok keyfi bir durum benim merak ettiğim am4 toplamak hala mantıklımı şu kasayı bi anakart bulsam max 30.000 tl ye mal edicem en kötü am 5 40 liradan açılıyor şuan şu sistemin yarısı fps verir vermez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Siz düşünün arkadaşım maddi durumunu şu donanımlar arasında noctua kule tipi soğutmayı hediye verdi .

Şuan elimde kurulu rx 6700xt li bir sistem var kullanıyorum benim amacım r5500 rx 6600 lü bir yan sistem kurmaktı bunlar denk gelince birde piyasada utanmadan 5500 lere 3000 3500 lira rx6600 lerede 8 9 yazdıklarını görünce bunları almaya karar kıldım 2 k 4 k dan daha cok keyfi bir durum benim merak ettiğim am4 toplamak hala mantıklımı şu kasayı bi anakart bulsam max 30.000 tl ye mal edicem en kötü am 5 40 liradan açılıyor şuan şu sistemin yarısı fps verir vermez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Siz düşünün arkadaşım maddi durumunu şu donanımlar arasında noctua kule tipi soğutmayı hediye verdi .
2. El Piyasa fiyatının altında toplanan ve elden çıkarmak istediğiniz zaman kar olmasa bile en azından hızlıca bağlanan parayı nakite çevirme imkanı olan her hobi ve keyif sistemi mantıklı tabii ki.

Kişisel görüşüm aktif kullanılacak ve ana makina olacak her sistemin AM4 olacaksa mutlaka X3D varyantı olması ki 7800 X3D fiyatına satmayı hayal eden kişilerin elinde bunlar işlemciler bu yüzden çok olası değil şuan fp olarak toplamak.

Bu yüzden upgrade de önü açık olan AM5 keyif, hobi, ticaretten bağımsız olarak bana daha mantıklı geliyor.Farklı düşünene tabii ki saygı duyarım.

2. El Piyasa fiyatının altında toplanan ve elden çıkarmak istediğiniz zaman kar olmasa bile en azından hızlıca bağlanan parayı nakite çevirme imkanı olan her hobi ve keyif sistemi mantıklı tabii ki.

Kişisel görüşüm aktif kullanılacak ve ana makina olacak her sistemin AM4 olacaksa mutlaka X3D varyantı olması ki 7800 X3D fiyatına satmayı hayal eden kişilerin elinde bunlar işlemciler bu yüzden çok olası değil şuan fp olarak toplamak.

Bu yüzden upgrade de önü açık olan AM5 keyif, hobi, ticaretten bağımsız olarak bana daha mantıklı geliyor.Farklı düşünene tabii ki saygı duyarım.
Dediğiniz doğru ve katılıyorum size ama şuan cip krizi yüzünden ddr5 şi mantıklı bulmuyorum şimdilik çip krizi biterse ve ramler mantıklı fiyatlara gelirse drr4 mantıksız olucak .

Geri