Sisteme takılan 2 ekran kartı da yandı

groff

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, 2 aydır yavaş yavaş parçalar alıyordum; bugün ekran kartı haricinde her şey elime ulaştı. Ben de montajı yaptım. İşlemcide dahili ekran kartı olmadığı için elimde olan GT730'u taktım. Sistemi çalıştırdığım an kartdan alev çıktı direkt fişi çektim. Sonrasında karttan sanarak bir tane daha ekran kartı vardı GT 420 taktım çalıştırdım o da yandı. Ne yapacağımı bilmiyorum, ikisi de aynı yerden yandı. Birkaç haftaya ekran kartı alacağım ama ya ona da bir şey olursa diye korkuyorum.PSU değiştirsem düzelir mi? Anakarta ve diğer bileşenlere bir şey olmuşmudur?

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Fazeon F16 kasa 650W 80+ PSU.

Psu sorunu gibi duruyor. Sırasıyla psu,kablo bağlantıları ve anakartı kontrol et veya ettir bir bilgisayarcıya gidip farklı sistemde denesin.

Psu sorunu gibi duruyor. Sırasıyla psu,kablo bağlantıları ve anakartı kontrol et veya ettir bir bilgisayarcıya gidip farklı sistemde denesin.
Farklı sistemdede gpuyu yakarsa hoş olaylar yaşanmaz o dükkanda spoilerı vereyim.

Farklı sistemdede gpuyu yakarsa hoş olaylar yaşanmaz o dükkanda spoilerı vereyim.
Direk yeni psu aldım hocam msi mag a650bn alacağım ekran kartı daha kötü olacak ama yapacak bir şey yok bu psu ile çalıştırdım çalışıyor gibi ekran kartı olmadığı için bir şey diyemiyorum.

Geri