40k Bandında RTX 5060 Sistem Alınır mı? (İtopya - Doğan Keser)

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
40000
Selam,
İtopya'da "doğan keser - beyaz melek" diye bir sistem buldum. Sistemin baz hali yaklaşık 39.464 TL ama ben biraz özelleştirme yaparak 42.717 TL'ye çıkardım. Sizce bu haliyle 2026 Türkiye şartlarında nasıl, alınır mı?
Kullanım amacım:
Dizi-film izlemek dışında genelde LoL, Valorant, CS2, PUBG ve Minecraft oynuyorum. Çok grafik takıntım yok, Low ayarlarda yüksek FPS alıp akıcı oynamak istiyorum. Beni bir 4-5 sene götürsün yeter.
Sistemde yaptığım değişiklikler şunlar:
• Anakart: ASUS Prime A520M-E yerine ASUS Prime B550M-K ARGB yaptım.
• SSD: Lexar 500GB gen3 yerine Kingston 500GB NV3 gen4 çektim (hız farkı için).
• Soğutucu: Fazeon yerine Rampage octagon C50 kule tipi ekledim.
• Kasa/PSU: Power Boost yerine Vento + FSP 650W tercih ettim (daha sağlam olsun diye).
Ana parçalar:
• İşlemci: Ryzen 5 5600.
• Ekran kartı: ASUS Dual RTX 5060 OC 8 GB (DLSS 4)
Sizce bu özelleştirmelerle beraber 42.7k vermek mantıklı mı? Yoksa "hiç DDR4 ile uğraşma, direkt DDR5 sistemlere bak" mı dersiniz? SSD'yi de 1TB yapmalı mıyım?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden sağ olun.

çok kötü sistem hocam kesinlikle alınmaz
Post automatically merged:

aynı paraya zaten heryerde 5060 lı ddr5 sistem var ayrıca 44-45k ya da 9060xt 16gb lı sistemler oluyor tavsiyem o yönde olur çıkabileceğiniz max bütçe nedir

çok kötü sistem hocam kesinlikle alınmaz
Post automatically merged:

aynı paraya zaten heryerde 5060 lı ddr5 sistem var ayrıca 44-45k ya da 9060xt 16gb lı sistemler oluyor tavsiyem o yönde olur çıkabileceğiniz max bütçe nedir
Benim maks çıkabileceğim bütçe 45.000 TL. Eğer bu bütçede bildiğin, parçaları (özellikle PSU ve soğutucu) üzmeyecek hazır bir DDR5 veya 9060 XT'li sistem linki varsa atarsan çok sevinirim, ona yöneleyim direkt. DDR4'e o parayı bağlamayalım madem aynı fiyata yenisi var.

Benim maks çıkabileceğim bütçe 45.000 TL. Eğer bu bütçede bildiğin, parçaları (özellikle PSU ve soğutucu) üzmeyecek hazır bir DDR5 veya 9060 XT'li sistem linki varsa atarsan çok sevinirim, ona yöneleyim direkt. DDR4'e o parayı bağlamayalım madem aynı fiyata yenisi var.
arkadaşın dediği gibi şuan sistem yok ama haftada 1 garanti çıkıyor forumu takipte kal birkaç güne gelir

Kanka valla çok sağ ol önerin için, Şimdilik bu DDR5/9060 XT sistem aklımın bir köşesinde, bütçeyi zorlayabilirsem direkt yapıştırırım zaten. Yardımlarınız için eyvallah beyler, takipteyim forumu

Kanka valla çok sağ ol önerin için, Şimdilik bu DDR5/9060 XT sistem aklımın bir köşesinde, bütçeyi zorlayabilirsem direkt yapıştırırım zaten. Yardımlarınız için eyvallah beyler, takipteyim forumu
çok daha mantıklı artık 8gb vram yetmiyor hocam bu atılan sistem kampanyalı bir fiyat değil ama normal bir fiyat daha uyguna da gelir takipte kal

çok daha mantıklı artık 8gb vram yetmiyor hocam bu atılan sistem kampanyalı bir fiyat değil ama normal bir fiyat daha uyguna da gelir takipte kal
Kanka valla doğru söylüyorsun, 8GB VRAM artık 2026'da ucu ucuna yetiyor. Gaming.Gen'deki bu 7500F + RX 9060 XT 16GB sistemi görünce zaten o İtopya'daki DDR4 sistemden tamamen soğudum.

Bütçem 45k ama bu sistem için o 1.500 TL farkı bir şekilde yaratacağım çünkü arada hem DDR5 hem de ciddi bir VRAM farkı var. 'Kampanya bekle' demişsin ama bu sistem zaten şu an piyasadaki çoğu hazır sisteme göre bayağı avantajlı duruyor. Yarın öbür gün dolar fırlar, stok biter diye tırsıyorum. Sence bu 46.5k fiyatı 2026 şartlarında 'vur geç' fiyatı mıdır yoksa daha büyük bir indirim gelir mi?

Kanka valla doğru söylüyorsun, 8GB VRAM artık 2026'da ucu ucuna yetiyor. Gaming.Gen'deki bu 7500F + RX 9060 XT 16GB sistemi görünce zaten o İtopya'daki DDR4 sistemden tamamen soğudum.

Bütçem 45k ama bu sistem için o 1.500 TL farkı bir şekilde yaratacağım çünkü arada hem DDR5 hem de ciddi bir VRAM farkı var. 'Kampanya bekle' demişsin ama bu sistem zaten şu an piyasadaki çoğu hazır sisteme göre bayağı avantajlı duruyor. Yarın öbür gün dolar fırlar, stok biter diye tırsıyorum. Sence bu 46.5k fiyatı 2026 şartlarında 'vur geç' fiyatı mıdır yoksa daha büyük bir indirim gelir mi?
hocam şuan 46.5k normal bir fiyat 43-44e sistem gelir bir kaç güne siz rahat olun

Geri