- Reaksiyon skoru
- 4
- Bütçe
- 40000
Selam,
İtopya'da "doğan keser - beyaz melek" diye bir sistem buldum. Sistemin baz hali yaklaşık 39.464 TL ama ben biraz özelleştirme yaparak 42.717 TL'ye çıkardım. Sizce bu haliyle 2026 Türkiye şartlarında nasıl, alınır mı?
Kullanım amacım:
Dizi-film izlemek dışında genelde LoL, Valorant, CS2, PUBG ve Minecraft oynuyorum. Çok grafik takıntım yok, Low ayarlarda yüksek FPS alıp akıcı oynamak istiyorum. Beni bir 4-5 sene götürsün yeter.
Sistemde yaptığım değişiklikler şunlar:
• Anakart: ASUS Prime A520M-E yerine ASUS Prime B550M-K ARGB yaptım.
• SSD: Lexar 500GB gen3 yerine Kingston 500GB NV3 gen4 çektim (hız farkı için).
• Soğutucu: Fazeon yerine Rampage octagon C50 kule tipi ekledim.
• Kasa/PSU: Power Boost yerine Vento + FSP 650W tercih ettim (daha sağlam olsun diye).
Ana parçalar:
• İşlemci: Ryzen 5 5600.
• Ekran kartı: ASUS Dual RTX 5060 OC 8 GB (DLSS 4)
Sizce bu özelleştirmelerle beraber 42.7k vermek mantıklı mı? Yoksa "hiç DDR4 ile uğraşma, direkt DDR5 sistemlere bak" mı dersiniz? SSD'yi de 1TB yapmalı mıyım?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden sağ olun.
İtopya'da "doğan keser - beyaz melek" diye bir sistem buldum. Sistemin baz hali yaklaşık 39.464 TL ama ben biraz özelleştirme yaparak 42.717 TL'ye çıkardım. Sizce bu haliyle 2026 Türkiye şartlarında nasıl, alınır mı?
Kullanım amacım:
Dizi-film izlemek dışında genelde LoL, Valorant, CS2, PUBG ve Minecraft oynuyorum. Çok grafik takıntım yok, Low ayarlarda yüksek FPS alıp akıcı oynamak istiyorum. Beni bir 4-5 sene götürsün yeter.
Sistemde yaptığım değişiklikler şunlar:
• Anakart: ASUS Prime A520M-E yerine ASUS Prime B550M-K ARGB yaptım.
• SSD: Lexar 500GB gen3 yerine Kingston 500GB NV3 gen4 çektim (hız farkı için).
• Soğutucu: Fazeon yerine Rampage octagon C50 kule tipi ekledim.
• Kasa/PSU: Power Boost yerine Vento + FSP 650W tercih ettim (daha sağlam olsun diye).
Ana parçalar:
• İşlemci: Ryzen 5 5600.
• Ekran kartı: ASUS Dual RTX 5060 OC 8 GB (DLSS 4)
Sizce bu özelleştirmelerle beraber 42.7k vermek mantıklı mı? Yoksa "hiç DDR4 ile uğraşma, direkt DDR5 sistemlere bak" mı dersiniz? SSD'yi de 1TB yapmalı mıyım?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden sağ olun.