Render performansı kötü ise bana niye hardwareunboxed ın oyun testlerini atıyorsun? kendinizi kandırıyorsunuz dostum hem de öyle böyle değil sırf laf olsun diye bana ''render performansı'' kötü diyorsun ama sen de ben de biliyoruz ki bu işlemcileri alanların %90 ı oyun için alıyor ve kusura bakma ama oyun için Intel alıyorsam acayip ucuz olmalı yani AMD nin yarı fiyatı gibi onun dışında asla Intel' bulaşılmaz.7800x3d'nin de render performansı kötü napcaz? Yakında zaten DDR6 çıkacak şu ram krizinden sonra duyurulur. Ve de çöp yada tarih olmuyor amma abartıyonuz birşeyi her sene işlemci değiştirmiyorsunuz bi şeyi miladı geçene kadar kullanan bi miletttiz miladı geçeceği zamana illaki sistem komple parça yenilenmesine gidecek zaten her sene işlemci değişmeyen birinin ölü sokete takmasına gerek yok..Şuan ki plus işlemcilerin fiyatları kötü düzeldiği zaman güzel combolanır baştada belirttim 250K nın fiyatı 220 dolar 9.7K yapıyor ülkemizde 13K indirim falan illa olur ordan 11K ya falan yakaladın diyelim bunla birlikte 23K yapıyor illa bunu almak zorundada değilsin z890-p vardı indirimde 8K mıydı neydi o bile yetiyor onu alıncada 19K yapıyor. 1080P CS Valo harici oyun performansı 7800x3d den ciddi anlamda kötü değil ufak farklar var.
2K ve 4K da fark çok azalacak.
Bir de ağzınla ''bir şeyleri miladı geçene kadar kullanan milletiz'' deyip kendi kendinin ayağına sıkıyorsun. Evet o yüzden ölü soket diyoruz işte.
B350 anakartlar 2017 de çıktı neredeyse 10 sene olacak ve adamlar bu anakartlara x3D desteği verdi bir ton insan da 5700x3D, 5800x3D aldı ve uzun süre daha bu anakartlarla devam edecek. B650, B850 için de aynısı olacak 10 yada 11 artık bir sonraki nesil AMD işlemciler ne olursa bu işlemcileri de destekleyecek ve millet anakart masrafı yapmadan o işlemcilere geçip uzun yıllar kullanmaya devam edecek. Intel alanlar ne yapacak? miladı geçene kadar diye şuan bile rakibinin çok çok gerisinde ki işlemcilerle kendini avutacak.
En büyük akıl tutulması da ne biliyor musun? adamlar güncel işlemci çıkarıyor ve çıkardıkları işlemci AMD nin 3 sene önceki işlemcisinin ciddi anlamda gerisinde kalıyor bu da yetmezmiş gibi bu çıkardıkları işlemcinin yanında sattıkları anakartları da ilerisi için desteklemiyorlar. Yahu 7800x3D alan adam 9800x3D ye geçer o da kesmezse 10-11.nesilin x3D işlemcisine geçer sen neye geçecen dostum? önün kapalı halen daha miladı geçene kadar goygoyu yapıyorsunuz, zaten şuan bile o işlemcinin miladı geçmiş dünyadan haberiniz yok.