49K Bütçe ile RTX 5060 & Ryzen 7500F Hazır Sistem Özelleştirme - Sizce Nasıl?

4060ti 8gbım var. Forzada grafikleri ultra yapamıyorum vram yetmiyor Bi tik düşürüyorum. The last of us ve rdr2de de aynı şekilde. Genel olarak grafikleri iyi oyunlarda grafikleri fulleyemiyorsun vram yetmiyor. Yine de fullersen oyun takılıyor(forzada denedim sadece). Olumsuz yanı bu ama alışıyorsun zamanla. Kendi deneyimim bu şekilde. Böyle bir kullanıma raziysan hayırlı olsun

50 bin bütçeye az daha ekleyip 5060ti lı bir sistem alabilirsiniz. ama ddr4 olur.

4060ti 8gbım var. Forzada grafikleri ultra yapamıyorum vram yetmiyor Bi tik düşürüyorum. The last of us ve rdr2de de aynı şekilde. Genel olarak grafikleri iyi oyunlarda grafikleri fulleyemiyorsun vram yetmiyor. Yine de fullersen oyun takılıyor(forzada denedim sadece). Olumsuz yanı bu ama alışıyorsun zamanla. Kendi deneyimim bu şekilde. Böyle bir kullanıma raziysan hayırlı olsun
4060 8gb ım var. Forzada grafikleri ultra yapabiliyorum , hatta bir zaman Nvidia kendi kendine ekranı 2k ekstrem e ayarlamış 1 saat fark etmeden oynamıştım. Şuan alınacaksa minimum 12 GB alınması taraftarıyım bende ama VRAM meselesini bu kadar kafaya takmaya gerek yok bence. Birde artık şöyle bir algı var 8gb VRAM in varsa hikayeli oyun oynayamazsın. Birçok üst düzey hikayeli oyunları (Dying Light 2, God Of War Ragnarok , Red Dead Redemption vs.) hepsini ultra yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 100-150 FPS oynadım. Keyif aldım mı evet keyif aldım ben. 2K kartı değil bunlar o yüzden 2K kullanımda gerçekten sıkıntı olur. Ama şuan 1080p de 1-2 yıl daha 8gb VRAM in yeteceğini düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tecrübeni paylaştığın için sağ ol, AMD'nin sürücü tarafında kendini düzelttiğinin farkındayım. Ama benim kullanım senaryom biraz farklı.
Ben ağırlıklı olarak Valorant, CS ve LoL gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım. Bu oyunlarda VRAM'den ziyade işlemci (7500F) ve düşük gecikme (NVIDIA Reflex) çok daha kritik. 8GB VRAM bu oyunlar için zaten fazla fazla yetiyor, kartın yarısı bile dolmuyor.
Hikayeli ağır oyunlara girdiğimde ise DLSS 4 ve Frame Generation desteğiyle 8GB'ın eksikliğini hissetmeden akıcı bir deneyim alabiliyorum. NVIDIA'nın yazılım stabilitesi ve ikinci eldeki değer koruması benim için şu an daha ağır basıyor. Tavsiyen için tekrar teşekkürler, bu haliyle içime sindi
Hayırlı Olsun hocam Allah Utandırmasın

Son düzenleme:
Alınmaz. Artık 50k fiyatına ulaşmışken 8gblik vramlı kartlara bulaşmayın artık söyleye söyleye dilimizde tüy bitti.

B650m i ekstradan seçebilirsiniz yukarıda yazıda not olarak yazmışsınız 1k fark ediyor

Ayrıca kasanın önünü beğenmedim eski ford kamyonlarını andırıyor hoşuma gitmedi yani
O zaman 5060ti 16gb lik modellere bakın hocam tekrar söylüyorum bu fiyatta arıyorsanız az önce bir arkadaş 52k civarına 5060ti li sistem alacaktı. Yinede hayır ben 8gbvram istiyorum diyorsanız siz bilirsiniz.

O zaman 5060ti 16gb lik modellere bakın hocam tekrar söylüyorum bu fiyatta arıyorsanız az önce bir arkadaş 52k civarına 5060ti li sistem alacaktı. Yinede hayır ben 8gbvram istiyorum diyorsanız siz bilirsiniz.
Ddr5 sistem. Ramlar giriş seviyesi bir ddr5 sisteme göre ama ileride yükseltirsiniz. Ddr5 te mhz hızı fps yi ddr4 e göre çok fazla etkilemiyor. Sistem ddr4 olsaydı önermezdim ama ddr5 sistem. Ben sizin sistemi alacağıma kesinlikle bunu alırım. Amd istemiyorsanız alın size biçilmiş kaftan. Hem akvaryum kasa hemde 16gb vram 5060ti. Hala ben dediğim sistemi alacağım diyorsanız zorlama yok benim görevim burada biter. İyi günler <3

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,564
Üyeler
190,764
Son üye
tariksell
Geri