Nasıl ders çalışacağımı bilmiyorum

ism0

80+
Reaksiyon skoru
1
merhabalar ben şimdi yksye hazırlanıyorum kendimce ders çalışıyorum ama bugüne kadar geldiğim noktaya baktığımda çok karışık ilerlemişim nasıl ders çalışacağımı bilmiyomuşum ortaokul sona kadar çok çalışkan bir öğrenciydim liseye geldiğimde 9.sınıf karantinaya gitti 10.sınıfta ayağım kırıldı neredeyse 6 7 ay okula gidemedim lise temelim baya zayıf durumda üstelik lisede hiç ders çalışmasığımdan nasıl ders çalıştığımıda unuttum tamamen boşluktayım şuan evde çalıştığım zaman dikkat dağıtan çok fazla şey oluyor kütüphaneye gitmek istiyorum ama ne yapacagımı bilmediğim için açıkcası onada gözüm yemiyor lütfen tecrübeli olan biri bana yardımcı olabilirmi sizce koç tutmalımıyım mantıklımı dershane olmaz şuan okadar durumum yok ama koçu bişekilde karşılayabileceğimi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım

Ahlak,konuşma,ibadet,iş yani kısaca her şey disiplin ve düzen ile başlar sen muhtemelen bunu tam oturtamadın , öncelikle kendi ders çalışma programını oluşturacaksın bu düzenden şaşmayacaksın(elinden geldiğince) , verdiğin karar sayısını azaltmaya çalış beynin derse daha fazla yer bırakır , bir aşağı bir yukarı yapıyorsan yapma dikkatini ve odaklanma seviyeni artırır , sanal aleme biraz ara ver elinden geldiğince kitaplardan bilgi topla kafayı çalıştırmak ve uğraşmak sorularda kolaylık sağlar , uykunu kesinlikle düzene sok , kendince sessiz bir ortam bul mesela dediğin kütüphane olmuyorsa evin en uç köşesi olabilir 1db bile olsa fayda sağlamalı , kitap okuma seviyeni artır ayrıca kitabı okurken kitabı okuma hikayesine odaklan hem zaman geçer hem dilin gelişir ayrıca sıkılmazsın , benim aklıma gelen bunlar sınavında başarılar dilerim

Ahlak,konuşma,ibadet,iş yani kısaca her şey disiplin ve düzen ile başlar sen muhtemelen bunu tam oturtamadın , öncelikle kendi ders çalışma programını oluşturacaksın bu düzenden şaşmayacaksın(elinden geldiğince) , verdiğin karar sayısını azaltmaya çalış beynin derse daha fazla yer bırakır , bir aşağı bir yukarı yapıyorsan yapma dikkatini ve odaklanma seviyeni artırır , sanal aleme biraz ara ver elinden geldiğince kitaplardan bilgi topla kafayı çalıştırmak ve uğraşmak sorularda kolaylık sağlar , uykunu kesinlikle düzene sok , kendince sessiz bir ortam bul mesela dediğin kütüphane olmuyorsa evin en uç köşesi olabilir 1db bile olsa fayda sağlamalı , kitap okuma seviyeni artır ayrıca kitabı okurken kitabı okuma hikayesine odaklan hem zaman geçer hem dilin gelişir ayrıca sıkılmazsın , benim aklıma gelen bunlar sınavında başarılar dilerim
Sessiz ortam yoksa gürültü engelleyici kulaklık falan kullan. Kulak tıkacı kullan. Bi yolunu bul. kendi yolunu yordamını geliştir.
Herkesin kendi spesifik sorunu var. çözümü de spesifik olacak elbet.

Bence koça falan gerek yok. Bi müddet kendin idare et. Kendi kendine çalışmayı öğren. İnternet derya deniz.

Geri