Ubuntu + GNOME İyi Midir?

Reaksiyon skoru
24
Sadece denemk için dual boot ile linux kuracağım laptopa biraz hevesim var farklı bir şey olduğu için denemek istiyorum. Popos kurmuştum birkaç ay önce 1 hafta falan çok az kullandım sıkılıp sildim. Şimdi tekrar denemek istiyorum gnome masaüstleri çok estetik güzel hoş duruyor özelleştirme konusunda linux windowstan çok daha iyi galiba. Hp victus 16, ryzen 5 7640hs , rtx4050 ekran kartım var. Amacım güzel kullanışlı olsun özelleştirilebilir ve estetik olsun. Geminia soruyordum düz ubuntu + gnome'u özelleştirip kullanmamı önerdi.
Siz ne öneriyorsunuz? Bazı forumlardaki konularda mint, kubuntu falan normal ubuntudan daha iyi diyenler vardı. Oyun oynamayacağım ama linuxu muhtemelen biraz kurcalarım sorunlarla pek fazla uğraşmak istemiyorum popos'de uykuya alınca kapanmama sorunu vardı galiba.

Kubuntu veya mint daha güzel olur

Merhaba,

Kaçtır deniyorum GNOME kanser etti beni belki dokunmatik bir cihazda evet güzel olabilir ancak klavye mouse ile ben pek sevemedim. Ama görselde ciddi anlamda etkileyici..

Neyi kanser etti kötü kısmı ney?

Eski bir imac cihaz a kurmam gerekliydi. Nvidia ekran kartlı ve intel işlemcili kurulumu sağladı sağlamasına ancak sonrasında GNOME görselleri sapıtmaya başladı (1 ay öncesinde yaptığım kurulumda sorunsuzdu) ardından yeniden kurulum yaptım KDE hali ile deliler gibi çalışıyor. Tekrar GNOME kurdum daha beter bir hale geldi anlayamadım bende..

Linux deneyimli kullanıcılara hitap eder. Ubuntu o sınıfa girer. LinuxMint öneririm. Daha hazır optimize edilmiş. Masaüstü mutlak sabit değil. Sonradan da istediğin masa üstüne geçenbilirsin yeterli deneyimliysen. Birden fazla masaüstü aynı anda kullanabbilirsin. Ama yeterli Linux bilgi ve deneyimi gerekir bunun için. Sade oyun oynamasını bilen birine göre bir işletim sistemi değil linux.

Linux deneyimli kullanıcılara hitap eder. Ubuntu o sınıfa girer. LinuxMint öneririm. Daha hazır optimize edilmiş. Masaüstü mutlak sabit değil. Sonradan da istediğin masa üstüne geçenbilirsin yeterli deneyimliysen. Birden fazla masaüstü aynı anda kullanabbilirsin. Ama yeterli Linux bilgi ve deneyimi gerekir bunun için. Sade oyun oynamasını bilen birine göre bir işletim sistemi değil linux.
Kurcalar öğrenirim o sıkıntı değil. Mint ve ubuntunun ne farkı var kullanım açısından? Gnome veya farklı DE kuracağım her türlü kendi zevkime göre onun dışında mint ile düz ubuntu ne kadar fark ediyor?

Kurcalar öğrenirim o sıkıntı değil. Mint ve ubuntunun ne farkı var kullanım açısından? Gnome veya farklı DE kuracağım her türlü kendi zevkime göre onun dışında mint ile düz ubuntu ne kadar fark ediyor?
Mint Ubuntu'nun hepsi dahil kardeşi. Aynı.

Geri