Elimdeki sistemle kasa fan RGB’lerini kontrol edebilir miyim?

pogo$tick

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar herkese,
Bilgisayar kasam Fazeon F9 anakartım ise Gigabyte A620M H
Kasa fanlarına genel olarak RGB dendiğini gördüm ama vatan gibi bazı yerlerde de ARGB denmiş o yüzden emin değilim

Herhangi bir şekilde hubla veya başka bir şekilde kasa fanlarının rengini, modunu değiştirebilir miyim yoksa illa kasa fanını/anakartımı mı değiştirmeliyim?
İleride zaten NZXT H5 Flow’a geçmeyi düşünüyorum fakat şimdilik bir şeyler yapabiliyorsam da yapmak isterim açıkçası.

Selamlar herkese,
Bilgisayar kasam Fazeon F9 anakartım ise Gigabyte A620M H
Kasa fanlarına genel olarak RGB dendiğini gördüm ama vatan gibi bazı yerlerde de ARGB denmiş o yüzden emin değilim

Herhangi bir şekilde hubla veya başka bir şekilde kasa fanlarının rengini, modunu değiştirebilir miyim yoksa illa kasa fanını/anakartımı mı değiştirmeliyim?
İleride zaten NZXT H5 Flow’a geçmeyi düşünüyorum fakat şimdilik bir şeyler yapabiliyorsam da yapmak isterim açıkçası.
O anakartta 3pin argb vardı diye hatırlıyorum fanlarının girişlerine bak 3pin argb varsa anakartına bağlayıp kullanabilirsin

Ekler

• MOLS_215_01small.webp
    MOLS_215_01small.webp
    6.9 KB · Hit: 8
fanların arg ise ve anakartında argb girişi varsa yazılım üzerinden kontrol edersin.
Post automatically merged:

Adsız.webp
anakarta sistesinden baktım, buradaki d_led girişine takıcaksın yukarda arkadaşın gösterdiği kabloyu ama elinde çoklayıcı kablo da olması lazım

Son düzenleme:
son olarak unutmuşum eğer kasada kontrolcü varsa onda takılıdır rgb kabloları ondan çıkan argb kablosunu buraya takıcan, yok ise bir çoklayıcı kablo al ortalama 100 lira falan bir şeydir zaten.

Teşekkürler yanıtlarınız için kasanın içini açtım kontrolcü göremedim. Fanlar arka tarafta birbirine bağlanmış fanların girişi ve anakart da eklediğim fotoğraflardaki gibi. Bunlara ne yapmamı önerirsiniz?

*Ekleme*
Biraz daha araştırdım kasanın fanları dandikmiş herhalde. Anladığım kadarıyla onlar sorun çıkartıyor yaşadığım durumda. ChatGPT kontrolcü ile de çözülecek gibi durmuyor tarzı şeyler söyledi zaten düzgün kontrolcü de bulamadım internette. Çözüm olarak ya direkt kasayı ya da fanları değiştirmek zorundayım herhalde.

Ekler

• IMG_0270.webp
    IMG_0270.webp
    71.8 KB · Hit: 4
  • IMG_0269.webp
    IMG_0269.webp
    125.9 KB · Hit: 5
  • IMG_0268.webp
    IMG_0268.webp
    442.4 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç