Masaüstü pc yer konum tavsiyesi lütfen

keske benim kedimde öyle olsa ama hedef bölge kablolar
Post automatically merged:

kasa yan camı takılı halde onu hep açıkmı bırakayım temizlettikten sonra daha rahat hava girsin diye ama daha çok tozlanırda sanırım bu sefer

hocam almayı düsünürümde sorun kedi yani yeni masada cözüm olmuyo maalesef
Tozlanma her türlü oluyor. Hatta açıkken ben arada hava basıyorum, daha çok gözüme battığından uzun süre tozlu kalmıyor.

Ben dediğim gibi anakarttan dolayı (CoD ve BF6 gibi oyunlarda, anakart ısınıyor ve 3-5 saniyelik stutter yaşanıyor) açmak zorunda kalıyorum, sıvı soğutmayla geldi. Sökmeyi becerebileceğime inansam kule tipi takarım. Yan cam açıkken ısı oradan çıktığından, serinliği rahat 5-10 derece fark ediyor. Bu arada benim gibi sorun yaşamayıp, böyle kullanan da çok insan gördüm.

Tabii bu dediğim delikler varken mantıklı, delik yapmayacaksan hiç açma tam tersi oradan atamaz sıcaklığı geri içeri iter.

Bir de kasa içinin soğutması nasıl? Sıvı mı yoksa kule tipi soğutma mı? Marka ve modelini de söylersen güzel olur. Eğer çok giriş seviyesi bir ürünse, çift fanlı falan almak da kasa içine giren havayı arkaya daha iyi atmasını sağlayabilir.

Tozlanma her türlü oluyor. Hatta açıkken ben arada hava basıyorum, daha çok gözüme battığından uzun süre tozlu kalmıyor.

Ben dediğim gibi anakarttan dolayı (CoD ve BF6 gibi oyunlarda, anakart ısınıyor ve 3-5 saniyelik stutter yaşanıyor) açmak zorunda kalıyorum, sıvı soğutmayla geldi. Sökmeyi becerebileceğime inansam kule tipi takarım. Yan cam açıkken ısı oradan çıktığından, serinliği rahat 5-10 derece fark ediyor. Bu arada benim gibi sorun yaşamayıp, böyle kullanan da çok insan gördüm.

Tabii bu dediğim delikler varken mantıklı, delik yapmayacaksan hiç açma tam tersi oradan atamaz sıcaklığı geri içeri iter.

Bir de kasa içinin soğutması nasıl? Sıvı mı yoksa kule tipi soğutma mı? Marka ve modelini de söylersen güzel olur. Eğer çok giriş seviyesi bir ürünse, çift fanlı falan almak da kasa içine giren havayı arkaya daha iyi atmasını sağlayabilir.
sistem bu

Intel Core i5 12400F - ASUS PRIME B660M-K D4 - ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC - Adata XPG 3200 MHz (2x8) GB - Kingston 1TB M.2 SSD - ASUS TUF GAMING GT301 - ASUS TUF GAMING 750B 750W

merhaba benim pc 3 yıldır burda duruyo tabi içi artık topaklanmış tozlar dolu birde duvara yakın ve yanında dolap var arkadanda hava çıkamıyo maalesef:confused:(LOL oynarken bile 1 maçta fanlar çok çalışmaya başlıyo ve sıcaklık 90 derecelere yaklasiyo ama normal kullanımda googlede sekmelerde sorun olmuyo) buraya koymamın sebebi ise evde kedi var ve çok meraklı eger acıkta biyere koyarsam sürekli kasanın arkasındaki kablolara patisiyle cekicek falan zaten farkederseniz altta kabloları beyaz kablo koruyucuyla kapladım bide ısırıyo maalesef ben pc yi bakım yaptırcam güzelce temizlencek fanları termal macun vs.. sizce kedi riskini göze alarak temizletip yine aynı yeremi koyayım kasayı yoksa acıkta biyere masanın diger kenarınamı koyayım üstünü metal kafesle falan kapatabilirmiyim valla tavsiyeye cok ihtiyacım var
o kısımlar hiç hava almıyo yer varsa masanın üstüne al bence yoksada masanın biraz sağına al

suanki aklım olsa hic ugrasmadan gaming laptop alıp gecerdim zaten hocam o zamanki aklımla ışıklı falan kasa alıyım dedimde aldım :D

o kısımlar hiç hava almıyo yer varsa masanın üstüne al bence yoksada masanın biraz sağına al
zaten sağında hocam başka yer yokki

suanki aklım olsa hic ugrasmadan gaming laptop alıp gecerdim zaten hocam o zamanki aklımla ışıklı falan kasa alıyım dedimde aldım :D

zaten sağında hocam başka yer yokki
başka masann altına koyabilirsin şu şekil

Ekler

• görsel_2026-04-02_230520026.webp
    görsel_2026-04-02_230520026.webp
    4.6 KB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,186
Üyeler