İşlemci değişikliği sonucu izlenimlerim

Reaksiyon skoru
13
Herkese merhaba,
8700f ten 7800x3d ye geçiş yaptım, aslında en başta ekran kartı almayı düşünüyordum foruma da bı danışmak istedim. Sonra bana islemcinin yetersiz olduğunu önce onu güncellememi tavsiye ettiler. Bende biraz daha baktım, YouTube falan FPS değerlerinde iyi bı fark vardı aldım, iki gün oluyo geleli termal macunda geldikten sonra bugün taktım pcye, sonra crimson deserti açtım ama benim için biraz hayal kırıklığı oldu neredeyse hiç fark yoktu, yani belki ekran kartıyla mi alakalı bilmiyorum ama ben en azından 20 FPS falan artar diye beklemiştim. Yani anladigim kadarıyla çok güçlü bir işlemciye gerek yok 8700f tr gayet yeterli bi islemciymis o sebeple ikisi arasinda kalan varsa ben ekran kartı almasını öneririm. Herkese iyi günler değerlerinde eklicem hani belki yanlış bişey yapmisimdir bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Ekler

• 1000056403.webp
    1000056403.webp
    892.7 KB · Hit: 56
  • 1000056404.webp
    1000056404.webp
    374.1 KB · Hit: 53
Herkese merhaba,
8700f ten 7800x3d ye geçiş yaptım, aslında en başta ekran kartı almayı düşünüyordum foruma da bı danışmak istedim. Sonra bana islemcinin yetersiz olduğunu önce onu güncellememi tavsiye ettiler. Bende biraz daha baktım, YouTube falan FPS değerlerinde iyi bı fark vardı aldım, iki gün oluyo geleli termal macunda geldikten sonra bugün taktım pcye, sonra crimson deserti açtım ama benim için biraz hayal kırıklığı oldu neredeyse hiç fark yoktu, yani belki ekran kartıyla mi alakalı bilmiyorum ama ben en azından 20 FPS falan artar diye beklemiştim. Yani anladigim kadarıyla çok güçlü bir işlemciye gerek yok 8700f tr gayet yeterli bi islemciymis o sebeple ikisi arasinda kalan varsa ben ekran kartı almasını öneririm. Herkese iyi günler değerlerinde eklicem hani belki yanlış bişey yapmisimdir bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
Hocam öncelikle oynadığınız oyun GPU ağırlıklı bir oyun yani size bu fikri kim verdiyse çok bilgili değilmiş fakat Riot games gibi cs 2 gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynarsanız farkı daha net anlarsınız ama bu oyunda ekran kartınız biraz düşük kalıyor açıkcası. Şu an ki durumu özetlemek gerekirse Ferrariye normal lastik takmışsınız gibi düşünebilrisiniz ekran kartınızı güncellemenizde fayda var 4070 veya 7800 xt modellere yükseltirseniz bu sistem beklentinizi tam olarak karşılar hale gelir

Herkese merhaba,
crimson desert işlemciye değil ekrankartı yogunluklu bir oyundur 8700f ile cs2 oynadıysanız simdi 7800x3d ile cs2 valo gibi rekabetci bir fps oyununa girin cok fark edicek o oyunlarda

crimson desert işlemciye değil ekrankartı yogunluklu bir oyundur 8700f ile cs2 oynadıysanız simdi 7800x3d ile cs2 valo gibi rekabetci bir fps oyununa girin cok fark edicek o oyunlarda
hocam çok rekabetci oyun oynayan biri değilim ama yinede iyi bir upgrade oldu diye düşünüyorum, bi de millet ghost of tshusima da falanda test etmis yani gözle görülür bi fps farkı vardı

hocam çok rekabetci oyun oynayan biri değilim ama yinede iyi bir upgrade oldu diye düşünüyorum, bi de millet ghost of tshusima da falanda test etmis yani gözle görülür bi fps farkı vardı
knk genel olarak o işlemci çok daha uzun süre idare edecek seni burdan bak pbo ayarlarını da yap işlemci gereksiz ısınmasın

Hocam öncelikle oynadığınız oyun GPU ağırlıklı bir oyun yani size bu fikri kim verdiyse çok bilgili değilmiş fakat Riot games gibi cs 2 gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynarsanız farkı daha net anlarsınız ama bu oyunda ekran kartınız biraz düşük kalıyor açıkcası. Şu an ki durumu özetlemek gerekirse Ferrariye normal lastik takmışsınız gibi düşünebilrisiniz ekran kartınızı güncellemenizde fayda var 4070 veya 7800 xt modellere yükseltirseniz bu sistem beklentinizi tam olarak karşılar hale gelir
sagol hocam, kendim taktım işlemciyi bir yanlış yapıp yapmadığımı nasıl anlayabilirim
Post automatically merged:

knk genel olarak o işlemci çok daha uzun süre idare edecek seni burdan bak pbo ayarlarını da yap işlemci gereksiz ısınmasın
nereden oluyo hocam o

Sistemim RX 6700 b650 project zero 32 gb ram
RX 6700 ekran kartıyla zaten darboğaza girmez ki 8700F, R5 5600 bile besliyor onu. Ekran kartı tam performans çalışırken işlemci R5 5600 de olsa R9 9950X3D de olsa ekran kartı ne verirse onu alırsın iyi işlemci FPS arttırmaz. Kim işlemci al dediyse saçmalamış. Herkesi Valorant esporcusu sanıyor sanırım insanlar…

RX 6700 ekran kartıyla zaten darboğaza girmez ki 8700F, R5 5600 bile besliyor onu. Kim işlemci al dediyse saçmalamış.
yok hocam ben sistemi yazmıştım sonra ekran kartı almak istiyorum demiştim önce işlemciyi güncelle diye tavsiye vermişlerdi

Hocam ben aylardır normal kullanıyorumda banada anlatır mısınız rica etsem

Hocam şöyle anlatayım aldığınız işlemci tam bir rekabetci fps oyunu icin yapılmış bir işlemci herkesin agzından 7800x3d cıkmasının sebebi bunu öneren kişilerin hep rekabetci oyun oynayıp FPS FPS demesidir çünkü cs2 gibi oyunlarda ekran kartı cok kullanılmaz işlemci yüksek olunca fps ucuyor o oyunlarda. işlemciyi aldınız kesinlikle değiştirmeyin o işlemci gercekten inanılmaz bir işlemci. ama dedigim gibi oynadıgınız oyunlar RDR2 GTA5 Crimson Desert Elden ring gibi ambiyans ön planlı ise ekran kartı fps degerinizi ucurur işlemci değil.
Alta ek ekledim ekran kartınız verebilcegi tüm gücü veriyor işlemciniz okadar güçlü ki ekran kartı sona dayanmış fps nasıl versin gariban gücü bu kadar ekran kartının :kekw:

Ekler

• 1775220453255.webp
    1775220453255.webp
    1.6 KB · Hit: 16
Geri