R7 5700X RX 7700 XT sistem kapanıyor

Droxye

80+
Reaksiyon skoru
1
Son 1 haftadır Cyberpunk ve BeamNG oynuyorum, sistem kendini kapatıyor ve tekrar açıyor. PSU'nun ssini aşağıda bulabilirsinizi yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: X-570P
İşlemci: R7 5700X
Ekran Kartı: Sapphire 7700 XT
PSU: KCAS PLUS 800W Bronze

1775241641453.webp

Son 1 haftadır Cyberpunk ve BeamNG oynuyorum, sistem kendini kapatıyor ve tekrar açıyor. PSU'nun ssini aşağıda bulabilirsinizi yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıyı görüntüle
Oyunu oynarken sıcaklıklar ne durumda hem ekran kartı hem işlemci

Bu psuyu ne zamandan beri kullanıyorsun

2024 sonu gibi almıştım.
Tahminimce psu hafif bir aşınmaya uğramış üstüne bir de dc to dc psu olmadığı için pc bir anda yüksek voltaj isteyince sistem kapanıyor zaten çok kaliteli bir psu da değil , olay görüntüleyicisini inceler misin kernel power 41 yazıyorsa sorunun psu olma ihtimali artar , 5dk occt üzerinden power testi yap sistemde bir stabilizasyon sorunu oluyor mu incele

Tahminimce psu hafif bir aşınmaya uğramış üstüne bir de dc to dc psu olmadığı için pc bir anda yüksek voltaj isteyince sistem kapanıyor zaten çok kaliteli bir psu da değil , olay görüntüleyicisini inceler misin kernel power 41 yazıyorsa sorunun psu olma ihtimali artar , 5dk occt üzerinden power testi yap sistemde bir stabilizasyon sorunu oluyor mu incele
olay görüntüleyicisinde günlük özet kısmından mı bahsediyorsunuz eğerki oysa orda öyle bir şey yazmıyor power testinde stabilizasyon gibi bir problemi görmedim tekrar yaptım da.

olay görüntüleyicisinde günlük özet kısmından mı bahsediyorsunuz eğerki oysa orda öyle bir şey yazmıyor power testinde stabilizasyon gibi bir problemi görmedim tekrar yaptım da.
Power testini 1 saat falan yapın en ağır ayarlarda occt den

Güç kaynağ

Alıntıyı görüntüle
Güç kaynağın sıkıntılı gibi gözüküyor 12 volt değerlerin baya aşağı çekilmiş ekran kartı ve işlemciyi %100 e sokup +12 volt değerlerini kontrol et 11.6 sınır bölgesi 11.4 te mavi ekran alabilirsin 11.4 altında eğer mavi ekran almazsan PC genelde Reset atar GÜç kaynağının beslemesi baya yıpranmış gözüküyor Farklı PSU varsa onunla test etmeni öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,181
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri