Kuranı Kerim'de Çok Değişik Bir Hata Buldum.

Bana göre mi doğru? Evet bana göre ve milyarlarca müslümana göre doğru. Ayrıca isteyen istediği yerde yapsın kilisesini umrumda olmaz. Senin kiliseyi yıktırırdın demen seninle ilgili herşeyi açıklıyor 😅
Seni başta kaale almam hata zaten kendi kendine şuan çelişiyorsun bide diyorsun ki kuranda çelişki yok🤣

İsteyen istediği yerde kilise yapsın umrumda olmaz diyorsan ozaman benim attığım başlığa da laf atamazsın! Ayrıca sizden milyarlarca olmanız neyi değiştiriyor.Hristiyanlar sizden daha fazla ozaman onlar mı haklı.Sayının fazlalığı kalite değildir.😉

Bu yine mi foruma musallat oldu.
Artık ban yiyene kadar sabretmeye çalışacağız. Eninde sonunda banını yer, tıpış tıpış gider. Fazla diyaloğa girmeyin.

Seni başta kaale almam hata zaten kendi kendine şuan çelişiyorsun bide diyorsun ki kuranda çelişki yok🤣

İsteyen istediği yerde kilise yapsın umrumda olmaz diyorsan ozaman benim attığım başlığa da laf atamazsın! Ayrıca sizden milyarlarca olmanız neyi değiştiriyor.Hristiyanlar sizden daha fazla ozaman onlar mı haklı.Sayının fazlalığı kalite değildir.😉
Onların kilise yapmasında sıkıntı yok ki. Kendi dinlerini yaşamaya çalışıyorlar. Sen benim dinim de hata var diye iftira atıyorsun ben tabii ki karışırım sana. Bu ikisi arasındaki farkı anlamaman benim sorunum değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Kuşkusuz sen istediğini hidayete erdiremezsin. Ama Allah dilediğini hidayete erdirir ve hidayete erecek olanları en iyi O bilir."
Allah da sana hidayet nasip eder umarım. Kulaklarını tıkayan bi insana istediğin kadar bağır sesini duyuramazsın. Sana yazdığım hiçbir şeyi anlamaya çalışmadın doğru olabilir demedin. Benim de işim gücüm var Allah sana akıl fikir versin daha fazla uğraşmicam

Onların kilise yapmasında sıkıntı yok ki. Kendi dinlerini yaşamaya çalışıyorlar. Sen benim dinim de hata var diye iftira atıyorsun ben tabii ki karışırım sana. Bu ikisi arasındaki farkı anlamaman benim sorunum değil.

"Kuşkusuz sen istediğini hidayete erdiremezsin. Ama Allah dilediğini hidayete erdirir ve hidayete erecek olanları en iyi O bilir."
Allah da sana hidayet nasip eder umarım. Kulaklarını tıkayan bi insana istediğin kadar bağır sesini duyuramazsın. Sana yazdığım hiçbir şeyi anlamaya çalışmadın doğru olabilir demedin. Benim de işim gücüm var Allah sana akıl fikir versin daha fazla uğraşmicam
Sayısı daha fazla olan haklıdır diye bir iddia da bulunmadım. Bi sorunun doğru cevabı A olsa %80'i B dese cevap B olmaz

Bu yine mi foruma musallat oldu.
Artık ban yiyene kadar sabretmeye çalışacağız. Eninde sonunda banını yer, tıpış tıpış gider. Fazla diyaloğa girmeyin.
Aman dikkat etde sizin gibiler ban yemesin.Bana laf atanların hakaret edip aşağılayan müslümanların çoğu banlanıyor uyarı alıyor haberin yok.Sözde birde hoşgörü dininin hoşgörülü müslümanları olucaksınız yazık.

Ya tabii ki öye senin bahsettiğin güneş sistemi.Diğer gezegenlerin faydası tabii ki var ayın güneşin jüpiterin.Bunlar dünyanın oluşumu sırasında ciddi önemli elementler verdiler dünyaya.Ben bizim güneş sistemimizin dışındaki diğer başı boş milyarlarca gezegeni kastediyorum.Yani diğer gezegenler bize bilgide veriyor evet evrenin yaşı hakkında keşif yöntemleri hakkında evet.Peki yani bunu anlamamız için 99999999 trilyontane yaratılmasına ne gerek var olay orada? Ömrünü feda etsende gidemeyeceğin uzaklıktaki gezegenlerin amacı faydası ne.Allah o koskoca gezegeni insalık teleskopla baktığında güzel görüntü çıksın ekrana diye mi yarattı.Hayır.İşte bu tesadüftür.Dünyada düzen var evet ama kainatın genelinde neredeyse yok.Bunun milli piyangonun milyonlarca kişiye çıkmayıp sadece 1 kişiye çıkması gibi düşün.

Tek sperm olsaydı demişssin tüm insanlarda aynı sperm olmazdı herkesin genetiği farklı kromozomlar eşleşirken veya dna kendini kopyalarken
hata yapıyor bunada mutasyon diyoruz .Çeşitliliği yapan bu.Yani 1 sperm için milyonlarca spermin öldüğü bir düzenmi yaratmış allah.Bunu başka şekildede yaratabilirdi.1 tane şeyi düzenli yapmak için milyarlarcasını öldürmeye gerek yok ki.Mesela balık yumurtaları.Morino balığı bi gece 7 milyon yumurta bırakıyor,ve bu yumurtalardan hayatta kalanların sayısı sadece 15-20 tane.Şaka gibi dimi.Kainatın genelinde cok fazla israf var.
İnsanlar geçmişte ömrümü feda etsem de yapamam diye hareket etseydi şuan elindeki telefon olmazdı yüksek ihtimal.morino balığı mevzusunda yazdığımı dikkatli okumanı öneririm
Hocam yapmayın lütfen peygamberden islamdan çok daha önce insanlık neleri neleri biliyordu bunu bi mucize olarak gösteremezsiniz.Mesela sümerliler millattan önce 4 bin yıl düşünün.Adamların amisaduqa diye tabletleri ortaya çıktı.Merkür venüs mars jüpiteri bile biliyorlarmış.Hatta bunlara bakarak önceden tutulmaları bile tahmin etmeye başlamışlar.Veya antik yunanda mesela aristo dünyanın şeklinin yuvarlak olduğunu keşfetmişti.Ondan da 2 bin yıl önce samoslu aristarkus dünyanın güneş etrafında döndüğünü iddia ediyordu.Yukardaki spermle alakalı soruna cevap verdim.

Sen sanıyor musun ki milyarlarca müslüman kuranı anlayarak okudu.Sizler inandığınız için hemen bi hatalı çelişkili ayet görünce öyle değildir diyerek savunma mekanizmasına geçiyorsunuz hemen.Ayetleri olduğu gibi yalın sade seklinde anlamlar katmadan anlayıp okumanız lazım.Kuran açık açık diyor ki Bu kuran SANA VE KAVMİNE bir öğüt !
sen kuranı yalanlıyorsun ben de bunları yalanlıyorum sümer tabletlerinin yapay olmadığını ispatlayın bana.sperm ve gezegenlerin gereksizliğine cevabıma hala tepki vermediniz nedenini anlayamadım.

İnsanlar geçmişte ömrümü feda etsem de yapamam diye hareket etseydi şuan elindeki telefon olmazdı yüksek ihtimal.morino balığı mevzusunda yazdığımı dikkatli okumanı öneririm

sen kuranı yalanlıyorsun ben de bunları yalanlıyorum sümer tabletlerinin yapay olmadığını ispatlayın bana.sperm ve gezegenlerin gereksizliğine cevabıma hala tepki vermediniz nedenini anlayamadım.
Sabahtan beri cevap verdim diyorum sanırım önünüze düşmedi tekrar yazayım;

''Ya tabii ki öye senin bahsettiğin güneş sistemi.Diğer gezegenlerin faydası tabii ki var ayın güneşin jüpiterin.Bunlar dünyanın oluşumu sırasında ciddi önemli elementler verdiler dünyaya.Ben bizim güneş sistemimizin dışındaki diğer başı boş milyarlarca gezegeni kastediyorum.Yani diğer gezegenler bize bilgide veriyor evet evrenin yaşı hakkında keşif yöntemleri hakkında evet.Peki yani bunu anlamamız için 99999999 trilyontane yaratılmasına ne gerek var olay orada? Ömrünü feda etsende gidemeyeceğin uzaklıktaki gezegenlerin amacı faydası ne.Allah o koskoca gezegeni insalık teleskopla baktığında güzel görüntü çıksın ekrana diye mi yarattı.Hayır.İşte bu tesadüftür.Dünyada düzen var evet ama kainatın genelinde neredeyse yok.Bunun milli piyangonun milyonlarca kişiye çıkmayıp sadece 1 kişiye çıkması gibi düşün.

Tek sperm olsaydı demişssin tüm insanlarda aynı sperm olmazdı herkesin genetiği farklı kromozomlar eşleşirken veya dna kendini kopyalarken
hata yapıyor bunada mutasyon diyoruz .Çeşitliliği yapan bu.Yani 1 sperm için milyonlarca spermin öldüğü bir düzenmi yaratmış allah.Bunu başka şekildede yaratabilirdi.1 tane şeyi düzenli yapmak için milyarlarcasını öldürmeye gerek yok ki.Mesela balık yumurtaları.Morino balığı bi gece 7 milyon yumurta bırakıyor,ve bu yumurtalardan hayatta kalanların sayısı sadece 15-20 tane.Şaka gibi dimi.Kainatın genelinde cok fazla israf var.''

O tablet üzerinde karbon testi yapılabiliyor ve kaç yıl öncesine ait oldukları ortaya çıkartılıyor.Aynı sekilde antik yunandaki o sana gezgenleri biliyorlar dediğim filozofların kendi kitaplarında bile bu konular geçiyor açıp bakarasnız görürsünüz buda ispatı..

İnsanlar geçmişte ömrümü feda etsem de yapamam diye hareket etseydi şuan elindeki telefon olmazdı yüksek ihtimal.
Yani burdan neyi anlamalıyız.Diğer ulaşılamayacak kadar uzak trilyonlarca gezegenin faydası ne onunla nasıl bi alakası var zaten sizin inanışa göre o gezgenlere ulaşana kadar çoktan kıyamet kopucak az kaldı demiyor musunuz.Bana ispatlayın trilyonlarca başı boş dünyadan milyarlarca ışık yılı uzaktaki gezgenlerin amacı nedir.Bunlar israf değil midir ?

Sabahtan beri cevap verdim diyorum sanırım önünüze düşmedi tekrar yazayım;

''Ya tabii ki öye senin bahsettiğin güneş sistemi.Diğer gezegenlerin faydası tabii ki var ayın güneşin jüpiterin.Bunlar dünyanın oluşumu sırasında ciddi önemli elementler verdiler dünyaya.Ben bizim güneş sistemimizin dışındaki diğer başı boş milyarlarca gezegeni kastediyorum.Yani diğer gezegenler bize bilgide veriyor evet evrenin yaşı hakkında keşif yöntemleri hakkında evet.Peki yani bunu anlamamız için 99999999 trilyontane yaratılmasına ne gerek var olay orada? Ömrünü feda etsende gidemeyeceğin uzaklıktaki gezegenlerin amacı faydası ne.Allah o koskoca gezegeni insalık teleskopla baktığında güzel görüntü çıksın ekrana diye mi yarattı.Hayır.İşte bu tesadüftür.Dünyada düzen var evet ama kainatın genelinde neredeyse yok.Bunun milli piyangonun milyonlarca kişiye çıkmayıp sadece 1 kişiye çıkması gibi düşün.

hata yapıyor bunada mutasyon diyoruz .Çeşitliliği yapan bu.Yani 1 sperm için milyonlarca spermin öldüğü bir düzenmi yaratmış allah.Bunu başka şekildede yaratabilirdi.1 tane şeyi düzenli yapmak için milyarlarcasını öldürmeye gerek yok ki.Mesela balık yumurtaları.Morino balığı bi gece 7 milyon yumurta bırakıyor,ve bu yumurtalardan hayatta kalanların sayısı sadece 15-20 tane.Şaka gibi dimi.Kainatın genelinde cok fazla israf var.''

O tablet üzerinde karbon testi yapılabiliyor ve kaç yıl öncesine ait oldukları ortaya çıkartılıyor.Aynı sekilde antik yunandaki o sana gezgenleri biliyorlar dediğim filozofların kendi kitaplarında bile bu konular geçiyor açıp bakarasnız görürsünüz buda ispatı..

Yani burdan neyi anlamalıyız.Diğer ulaşılamayacak kadar uzak trilyonlarca gezegenin faydası ne onunla nasıl bi alakası var zaten sizin inanışa göre o gezgenlere ulaşana kadar çoktan kıyamet kopucak az kaldı demiyor musunuz.Bana ispatlayın trilyonlarca başı boş dünyadan milyarlarca ışık yılı uzaktaki gezgenlerin amacı nedir.Bunlar israf değil midir ?
Senin amacın sorgulamak falan değil kardeş sabahtan beri cevaplamaktan yoruldum cevaplıyorum görmezden gelip başka bir soru soruyorsun insanların seni ikna edememe sebebi kanıt olmaması değil senin inanmayı istememen kabullenememen Allah ıslah etsin diyorum.

Senin amacın sorgulamak falan değil kardeş sabahtan beri cevaplamaktan yoruldum cevaplıyorum görmezden gelip başka bir soru soruyorsun insanların seni ikna edememe sebebi kanıt olmaması değil senin inanmayı istememen kabullenememen Allah ıslah etsin diyorum.
Sana diyorum ki sorduğun soruya cevap veriyorum sen ise azıcık kaydırıp geriye doğru bakmıyorsun verdiğim cevapları mı görmüyorsun anlamadım.Ben zaten ateistim benim buradkai maksatım bu ayetlerden diğer müslümanlarında haberdar olması sorgulaması düşünmesi ve güzel bi tartısma bilgi tazelemesi olmasıdır..

Kardesim ozaman allah sorumlu tutmayacağı kabiledeki habersiz insanı niye yaratıyor ozaman amaç ne yani ?

İslamın evrensel olduğu yok ayetlere kendi yorumlarınızı katmayın.Enam suresi 92 de açık açık bu kurana mekke ve çevresini uyarasın diye indirildi diyor.Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz.(Zuhruf 44) diyor daha ne desin ya ?
Bu ayetlerden anlaşılıyor ki allah eğer varsa bile kuranı sadece araplara ve oradaki kavimlere indirmiştir kuranda orayı ilgilendirir diyor sadece.Ayetleri olduğu gibi anlamak varken neden ekstra ekstra manalara cekiyorsunuz.?

''Sen amazondaki kabileye uyarıcı gitmediği nereden biliyorsun?'' demişssin. Uçak bileti al git sor bakıyım senin peygamberin kim reis diye bi sorsa seni orda baharatlayıp yemek diye yerler.Ataları uyarılmamış toplum ayetinde bağ koptuğu için yeni peygamber ihtiyac oldu diyorsunuz bu amazon ormanlarındaki kabile 1400 yıldır peygamber görmemiş orda bağ kopmadı mı şimdi.Koptuysa yeni peygamber niye gelmiyor haksızlık değil mi.Hadi diyelim son peygamber muhammed,allah sorumlu tutmayacağı insanı niye yaratıyor ?

Ayrıca 124 bin peygamber felanda yok.Eğer olsaydı bir izi olurdu bunun.Şuan baktığım zaman peygamber denilen kişilerin tarihten bu yanadır sadece arabistan ve çevresinden çıktığı görüldü.Ne amerikada ne çinde ne türkiyede rusyada böyle bi tarihsel iddia yok.Zaten bu kadar peygamber gelmesine zamanda yetmez.Modern mağara adamı demediğimiz insanlık son 300.000 yıldır var.Dünya 4.5 milyar yıl yaşında.Bu kadar süre niye beklenildi hocam dinazorlar niye yaratıldı dünyanın oluşması niye milyonlarca yıl sürdü ol diyince oluyordu ya hani? Neden diğer ülkelerde en ufak tarihsel bi iz bile yok peygamberlerle alakalı ?
Yeniden soruyorum. Fetret ehli nedir?

Bende sana yeniden soruyorum.İslamın ulasmadığı sorumlu tutulmayacak insanların niye yaratıldı ozaman ?
Herkesin imtihanı farklıdır. Fetret ehli insanlar için de azcık bir fıkıh araştırdığın zaman onların neden öyle yaratıldığını ve onların ahiretteki hükümlerini ögrenebileceksin. Araştırma yapmadan buraya gelip fitne çıkarmakla olmuyor.

beyler bu adamla niye tartışıyorsunuz anlamıyorum cevap bile vermeseniz kendisi gitcek zaten. bu adam obez evde bilgisayar başında sürekli boş boş şeyler yapan biri kendisi söyledi bunu ben söylemiyorum fotoğrafını bile atmıştı. cevap vermeyin artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,909
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri