100.000 bütçe ekran kartsız sistem önerisi

aakif

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
644
Konu başlığında gördüğünüz gibi bu bütçe ayarında veya daha düşük bütçede ekran kartsız bir sistem toplamak istiyorum. 2. el istemiyorum iyi bir fırsat olsa bile. Parçalar hakkında bilgili kişiler bütçemi zorlamayacak birkaç öneride bulunursa sevinirim. Tek bir parça önerebilecek, bilgisi olan kişiler de lütfen benimle paylaşsınlar. Ayrıca piyasayı takip edenlere ekstra bir sorum olacak, mevcut ram ve ssd fiyatları sistem toplama fiyatını çok yükseltiyor, fiyatlarda herhangi bir düşüş sinyali de yok diye konuşuluyor bu yüzden planım önce güzel bir sistem toplamak ardından 5080 veya çıkarsa 5080s takmak, ancak fiyatların düşme ihtimali varsa önce ekran kartı da alabilirim, bu konuda herhangi bir fikir sahibi olanlar fikirlerini belirtirse sevinirim.

Konu başlığında gördüğünüz gibi bu bütçe ayarında veya daha düşük bütçede ekran kartsız bir sistem toplamak istiyorum. 2. el istemiyorum iyi bir fırsat olsa bile. Parçalar hakkında bilgili kişiler bütçemi zorlamayacak birkaç öneride bulunursa sevinirim. Tek bir parça önerebilecek, bilgisi olan kişiler de lütfen benimle paylaşsınlar. Ayrıca piyasayı takip edenlere ekstra bir sorum olacak, mevcut ram ve ssd fiyatları sistem toplama fiyatını çok yükseltiyor, fiyatlarda herhangi bir düşüş sinyali de yok diye konuşuluyor bu yüzden planım önce güzel bir sistem toplamak ardından 5080 veya çıkarsa 5080s takmak, ancak fiyatların düşme ihtimali varsa önce ekran kartı da alabilirim, bu konuda herhangi bir fikir sahibi olanlar fikirlerini belirtirse sevinirim.
Hocam öncelikle ben hiçbir ürünün fiyatının düşeceğini sanmıyorum sadece ara ara indirim kampanyaları olabilir kısa süreli o kadar. Parçalara gelirsek;
Anakart: Asus TUF B850 Plus Wifi veya MSI B850 MAG Tomahawk Max Wifi bu ikisi fazla fazla yeter size, birini seçebilirsiniz.
İşlemci: 9800x3D ( 9850x3D almayınız lütfen %5 fazla performans için 5 10 derece sıcak çalışıyor)
Ram: Patriot Viper Venom 6000 mhz Cl30 veya bulabildiğiniz tüm 6000 Mhz Cl30 ramler olur. 2 adet 16 gb modül alın.
SSD: Corsair MP600 Pro NH veya Kingston KC3000 veya Kioxia Exceria PRO alabilirsiniz en üst seviye gen 4 ssdlerdir gen5e bence ihtiyacınız yoktur oyun için. İhtiyacınıza göre 1 veya 2TB alabilirsiniz.
İşlemci soğutucu: Hava soğutma seviyorsanız Phantom Spirit 120SE, sıvı soğutma seviyorsanız Arctic Liquid Freezer III Pro alabilirsiniz.
PSU: Corsair RM850x veya RM1000x alabilirsiniz A+ Tier bir PSU dur. MSI MPG A850GS veya A1000GS de alabilirsiniz bu A+ değil A tier bir psudur.
Kasa ve ekran kartı hariç 70 falan tutar heralde bu parçalar. Ama alabileceğiniz en üst seviye ama mantıklı ürünlerdir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,344
Üyeler
196,938
Son üye
famen
Geri