BİLGİSAYAR DURDUK YERE YENİDEN BAŞLIYOR

DrZoom

80+
Reaksiyon skoru
1
Yeni oem sistem almıştım 2hafta falan normal düzgün kullandım son 1 haftadır falan full böyle kendi kendine yeniden başlıyor. Örnek valorant giriyorum oyunun yarısında bilgisayar reset atıyor hata falan vermeden. Ha diyeceksiniz ısınıyor güç yetmiyor normal dümdüz dizi izlerken de kapanıyor. Denediğim çözümler:
-Bios güncelledim
-Ekran kartı driverini temiz kurulum yaptım
-Windows update güncel
-Occt testleri sorunsuz
-Stres testleri sorunsuz
-2 kere format attım
-XMP ayarını kapatıp denedim olmadı manuele alıp 6000 mhz olan sınırı 5600 yaptım öyle denedim işe yaramadı
-3 farklı prizle denedim

Denediğim çözümler bunlardı işe yaramadı mail attım sinerjiye gönderin bakalım dediler göndereceğim galiba göndermeden bir çözümü olan var mı diye merak ettim bu servis işlerinden hoşlanmıyorum o yüzden.

olay görüntüleyicisi isteyenlere: https://prnt.sc/PSqJQnniBSQe

oem sistemlerde genellikle anakart veya psu modellerini başlangıç düşük modeller seçebiliyorlar.
donanımlarını paylaşırsan daha iyi olur , ona göre fikirlerini belirtirler

OCCT Power testi yapabilirsin , kapanırsa muhtemelen anakart veya psu sorunlu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En mantıklı seçenek bence yolla bekle

OCCT testi yapmışsın sanırım ama OCCT testinin sorunsuz olması donanımsal olmayacağı anlamına gelmiyor.
Boşta reset atıyorsa muhtemelen PSU veya anakart arızası %90.

Arkadaş Furmak GPU ve OCCT CPU aynıanda açmıştı , 10 15 dakika yapıcam demişti , testi açık tutunca reset atmıştı sorun PSU'da çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Yaparsan sıcaklık değerlerine dikkat et .

OCCT power testinde kontrollü yük veriyor ama bu ikisini yaparsan asıl zorlamış olursun muhtelemen

Son düzenleme:
oem sistemlerde genellikle anakart veya psu modellerini başlangıç düşük modeller seçebiliyorlar.
donanımlarını paylaşırsan daha iyi olur , ona göre fikirlerini belirtirler

OCCT Power testi yapabilirsin , kapanırsa muhtemelen anakart veya psu sorunlu.

En mantıklı seçenek bence yolla bekle

OCCT testi yapmışsın sanırım ama OCCT testinin sorunsuz olması donanımsal olmayacağı anlamına gelmiyor.
Boşta reset atıyorsa muhtemelen PSU veya anakart arızası %90.

Arkadaş Furmak GPU ve OCCT CPU aynıanda açmıştı , 10 15 dakika yapıcam demişti , testi açık tutunca reset atmıştı sorun PSU'da çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Yaparsan sıcaklık değerlerine dikkat et .

OCCT power testinde kontrollü yük veriyor ama bu ikisini yaparsan asıl zorlamış olursun muhtelemen
dediğinizi denedim yine kapanmadı sonuçlar böyle: https://prnt.sc/GUci9PuVdHlH

direkt kendi kapanıp açılıyor
benim ilk kurduğumda kitleniyordu, bios da çok uğraştım en son bulduğum ram ayarlarını zamanlamaları ve voltaj değerleri dahil elle girerek çözdüm 4 gün oldu kitlenme yok, seninkine benzer occt vs hata vermiyordu ama bir anda internette gezerken kitleniyordu, istersen ram markasına göre arat ram modülünü bul samsung mu hynix mi vs. elle girmeyi dene bir, olay günlüğüne baktım donanım arızasına dair bir kayıt yok sadece pc nin kapanmasının kaydını almış, iki ihtimal var 1. si ya arızayı yakalayamayacak kadar hızlı çöküyor cihaz yada 2. ihtimal bios ayarlarında sıkıntı var.

konu sahibi uçmuş
yok uçmadım da bir tane arkadaşın tavsiyelerini denemeye karar verdim bir kaç gün deneyip öyle çözüldü olarak işaretleyeyim dedim de şu anlık kapanmıyor yaptığım ayarlara ek olarak da bilgisayarı nihai performansa çektim bir de bende cppc ayarı yoktu onun yerine pss support vardı onu disable yaptım. yaptıklarım bu kadar şimdilik kapanmıyor 1 hafta sonra çözüldü olarak işaretleyeceğim. Ayarlar bunlar arkadaş silmiş galiba ben yapay zekadan yardım almak için ss almıştım şansa ordan kaldı: https://prnt.sc/In4nSN43wA-f

yok uçmadım da bir tane arkadaşın tavsiyelerini denemeye karar verdim bir kaç gün deneyip öyle çözüldü olarak işaretleyeyim dedim de şu anlık kapanmıyor yaptığım ayarlara ek olarak da bilgisayarı nihai performansa çektim bir de bende cppc ayarı yoktu onun yerine pss support vardı onu disable yaptım. yaptıklarım bu kadar şimdilik kapanmıyor 1 hafta sonra çözüldü olarak işaretleyeceğim. Ayarlar bunlar arkadaş silmiş galiba ben yapay zekadan yardım almak için ss almıştım şansa ordan kaldı: https://prnt.sc/In4nSN43wA-f
ha bide bir şey fark ettim amd adrenaline valorantı ekleyince kapanıyor bilgisayar onu keşfettim. oyunlar kısmından kaldırdım valorantı. oyunların içinden değil de direkt arayüzden yapıyorum ayarları. kaldırdıktan sonra kapanmıyor pc böyle sorunu olan arkadaşlar varsa deneyebilirler

ha bide bir şey fark ettim amd adrenaline valorantı ekleyince kapanıyor bilgisayar onu keşfettim. oyunlar kısmından kaldırdım valorantı. oyunların içinden değil de direkt arayüzden yapıyorum ayarları. kaldırdıktan sonra kapanmıyor pc böyle sorunu olan arkadaşlar varsa deneyebilirler

Yani kısaca ne ramlerinizde ne psunuzda ne anakartınızda problem var :)

Konuya yazanlar felaket tellahı gerçekten

Aynı sorun bende vardı stres testinde reset atmıyor boştakrn reset atıyor veya bir program actıgımda reset atıyordu benim bulduğum cozum işlemciye watt ayarı yaptım sabit watta calışıyor düzeldi dene bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,875
Üyeler
191,180
Son üye
nuriozkan
Geri