Ryzen 5 9600x b850 anakart Darboğaz Sorunu

zeyNNN

80+
Reaksiyon skoru
0
Ryzen 5 9600x işlemcim var msi gaming trio rtx 5070 ekran kartım Patriot Viper Venom 6000mhz cl30 2x16 ramim var msi b850 gaming plus anakartım var. Anakartımı geçen sene aldım bios sürümüm güncel fakat anakartımda bir performans düşüşü sorunu var daha doğrusu anakart şüpheli, işlemcim de şüpheli çünkü bazen oyunlarda drop sorunum oluyor ve inanılmaz gecikme farkı var oynadığım oyunlar valorant cs2. Anakart alındıktan sonra Curve Optimizer -30 PBO ayarlarım da advanced motherboard olarak seçtim, işlemciye de herhangi bir ekstra mhz cinsinden oc yapmadım. Peki benim oyunlarda yaşadığım gecikmenin ana nedenleri nelerdir? Fps drop sorunumun nedenleri nelerdir?

Ryzen 5 9600x işlemcim var msi gaming trio rtx 5070 ekran kartım var msi b850 gaming plus anakartım var. Anakartımı geçen sene aldım bios sürümüm güncel fakat anakartımda bir performans düşüşü sorunu var daha doğrusu anakart şüpheli, işlemcim de şüpheli çünkü bazen oyunlarda drop sorunum oluyor ve inanılmaz gecikme farkı var oynadığım oyunlar valorant cs2. Anakart alındıktan sonra Curve Optimizer -30 PBO ayarlarım da advanced motherboard işlemciye de herhangi bir ekstra mhz cinsinden oc yapmadım. Peki benim oyunlarda yaşadığım gecikmenin ana nedenleri nelerdir? Fps drop sorunumun nedenleri nelerdir?
pboyu kısmayı denedin mi knk

pboyu kısmayı denedin mi knk
Knk denedim düşürdüğümde hala sorun devam ediyor fakat pboyu otoya alsam ya da kapatsam oyunun hissiyatı daha iyi oluyor ama ısı değerim artıyor ve işlemcim hızını düşürüyor dolayısıyla performans kaybı olduğu için açmak istiyorum

İşlemci soğutucunuz nedir bilmiyorum ama yeterli geliyor mu peki

Ryzen 5 9600x işlemcim var msi gaming trio rtx 5070 ekran kartım Patriot Viper Venom 6000mhz cl30 2x16 ramim var msi b850 gaming plus anakartım var. Anakartımı geçen sene aldım bios sürümüm güncel fakat anakartımda bir performans düşüşü sorunu var daha doğrusu anakart şüpheli, işlemcim de şüpheli çünkü bazen oyunlarda drop sorunum oluyor ve inanılmaz gecikme farkı var oynadığım oyunlar valorant cs2. Anakart alındıktan sonra Curve Optimizer -30 PBO ayarlarım da advanced motherboard olarak seçtim, işlemciye de herhangi bir ekstra mhz cinsinden oc yapmadım. Peki benim oyunlarda yaşadığım gecikmenin ana nedenleri nelerdir? Fps drop sorunumun nedenleri nelerdir?
Sırf bu sorunlarla uğraşmayım diye AMD işlemcilerden uzak duruyorum. İşlemci değişikliğini sonradan yaptıysan format atmayı dene belki yazılımsal uyumsuzluktur.

Sırf bu sorunlarla uğraşmayım diye AMD işlemcilerden uzak duruyorum. İşlemci değişikliğini sonradan yaptıysan format atmayı dene belki yazılımsal uyumsuzluktur.
valla i3 7100den r5 5600e ondan da 7800x3d ye geçtim bi sorun yaşamadım pbo -25 de +200mhz verince 80 dereceyi zorluyordu kapattım onu rs 240mm var

Hocam dünya kadar amd işlemci anakart kullanan insan var bu sorunları yaşamıyo. 1 kişi yaşadı diye faturayı amd yemi kestiniz?
Ben daha yaşamayana rastlamadım ama vardır illaki her şey benim gördüğüm kadar olmayabilir. Benim tercihim o yönde.
valla i3 7100den r5 5600e ondan da 7800x3d ye geçtim bi sorun yaşamadım pbo -25 de +200mhz verince 80 dereceyi zorluyordu kapattım onu rs 240mm var
Bu süreçte hiç format atmadıysanız aynı Windows ile devam ettiyseniz bence formatı kesinlikle deneyin.

Daha basit olarak anakarta bios güncellemesi yaparak da başlanabilir. Belki o sürümde bir şey vardır.

Son düzenleme:
Hocam dünya kadar amd işlemci anakart kullanan insan var bu sorunları yaşamıyo. 1 kişi yaşadı diye faturayı amd yemi kestiniz?
Hocam faturayı amdye kesmiyorum kullandığım bilgisayardaki hissiyatı algılayabiliyorum anakarttan da şüpheleniyorum konuyu yazıyı iyi okumamışsın okuduysan da bilmiyorsan cevap yazmıcaksın

hocam o anakart fazla fazla besler o işlemciyi sorun başka birşeydedir. -30 all core de genellikle stabil olmaz -20 dene

pbo otomatık cek ve sıcaklıkların ne durumda

Geri