Mezun senemde harç ödemeden pasaport çıkatabiliyor muyum?

Reaksiyon skoru
32
Öncelikle iyi günler ben mezun senemdeyim ve bordo pasaport çıkartmak istiyorum fakat bazı yerlerde aktif olarak öğrenci olmam gerektiği yazıyor yapay zekaya sorduğumda ise 25 yaşından küçük olmam yeterli olduğunu söylüyor ben de kararsız kaldım. İllaki deneyimleyen olmuştur veya bilgisi olan vardır illa bir yere kayıtlı olmam gerekte mi yoksa mezun olmam yeterli mi? İstanbulkart'ta mezun olduğum için öğrenci sayıyor ondan dolayı kafam biraz karışık.

Öncelikle iyi günler ben mezun senemdeyim ve bordo pasaport çıkartmak istiyorum fakat bazı yerlerde aktif olarak öğrenci olmam gerektiği yazıyor yapay zekaya sorduğumda ise 25 yaşından küçük olmam yeterli olduğunu söylüyor ben de kararsız kaldım. İllaki deneyimleyen olmuştur veya bilgisi olan vardır illa bir yere kayıtlı olmam gerekte mi yoksa mezun olmam yeterli mi? İstanbulkart'ta mezun olduğum için öğrenci sayıyor ondan dolayı kafam biraz karışık.
Aktif öğrenci olman lazım, ben 1 sene bekledim aynı sebeple.

hocam uğraştırıyorlar mı 4 tane biyometrik fotoyla gitsem randevu alıp halleder miyim aynı gün başka bir şey lazım mı?
Defter bedelini önceden öde kimliğini fotoğrafını al git aynı gün hallolur ama pasaportu sonradan kargoyla yolluyorlar.

bedeli gitmeden nasıl ödicem reis randevu oluşturunca bedeli düşüyor mu pttden ödeyelim
İnternet bankacılığı uygulamalarından online yatırılıyor o yoksa PTT den de olur. Orada sadece bedel ödenmiş mi diye sistemden bakıyorlar ödendiyse işlemi yapıyorlar.

Geri