I5 14600kf almak mantıklı mı?

Alınır ama ilerde anakartı da değiştirmek isteyebilirsin. Anakartının VRM lerini araştır bazı berbat modeller 65W bile kaldıramıyor 14400F ile darboğaza giriyordu birinin sistemi 😅
610 14600k yı kaldırmaz hiçbir senaryoda. Net değiştirmesi gerek

610 14600k yı kaldırmaz hiçbir senaryoda. Net değiştirmesi gerek
Kaldırmaz zaten ama ne kadar kaldırmadığı da önemli. VRM kaynaklı anakart gidip Wattı 50 lere kadar çekip saat hızını 3GHz ye düşürecekse büyük sıkıntı mesela, ama 90-100W stabil kalabiliyorsa en azından çok hissedilmeyecek bir fark olur en fazla, çok göze batmaz.

@onur2001 Olabilir hocam. Son günlerde sınavlardan dolayı çok yorgunum. Forumlarda bazı şeyleri 3 4 gündür yanlış okuyorum. Ama en azından aklınızda bir fikir olmuş olur. Kusura bakmayın. Çok özür dilerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben cevapla diyip alıntı yaptığımda mesajı alıntının dışına yazmama rağmen içine alıyor. Sebebini bilen var mı üstteki mesajda da aynısı oldu

Kaldırmaz zaten ama ne kadar kaldırmadığı da önemli. VRM kaynaklı anakart gidip Wattı 50 lere kadar çekip saat hızını 3GHz ye düşürecekse büyük sıkıntı mesela, ama 90-100W stabil kalabiliyorsa en azından çok hissedilmeyecek bir fark olur en fazla, çok göze batmaz.
Oc lock var stabil olmayacak yinede

Merhabalar şuanda i5 12400f rtx5060 kullanıyorum ve darboğaz yaşıyorum işlemci değiştirmek istiyorum. i5 14600kf düşünüyorum ama anakartım h610 muhtemelen anakart işlemciyi besleyemeyecek ama sanki eco mode gibi şeyler vardı tam bilgim yok. Amd geçmeyi de düşündüm ama ddr4 tarafında pek mantıklı bir işlemci göremedim. Ddr5 kısmında ise ram fiyatları çok uçuk şuan hali hazırda ddr4 32gb ram var ddr5 geçmek çok masraflı oluyor gibi mantıklı önerisi olanları dinlemek isterim.
Piyasına baktım 8K civarında bir süre voltaj düşürüp kullanılabilir evet. Tek kıstas fiyat konusudur. Bu fiyatlara alınır mı? bilmiyorum ama ejderha gibi işlemciler bunlar performans çok fark edersin ama onu soğutman da gerekecek. Alınmaz diyenlere katılmıyorum İntel Fanı falan değilim ama gayet iyi işlemcidir. İleride vrm soğutması iyi bir B760 anakarta geçersin yıllarca seni götürür o işlemci. İleriye dönük yatırım olmasın, kolay satıp az para ekleyerek üst seviye daha güncel donanımlara geçerim havasında... Kısaca sistemine yatırımlık bakmıyorsan kütük gibi bir sistem olur. On numara olur.

dostum şuanda i5 14600kf geçip anakartta değiştirmeyi düşünüyorum. soğutucu olarak ne almalıyım sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,914
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri