Sistem Toplamak İstiyorum Fakat Özgüvenim Yok Bütce 160K

vutayn

80+
Reaksiyon skoru
67
Bütçe
160.000
Öncelikle destek çıkıp yardımcı olmak isteyen kişilere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Uzun yıllar boyunca gtx 1660 ekran kartlı bir sistem kullanmış birisi olaraktan yeni sisteme geçmeye karar verdim . Bütçem 150-170 k arası .
Ekran kartı 5080 işlemcide 9800x3d olacak

Problemim şu gidip oem paket alıp parçaların fiyatının fazla üstünden bir para ödemek istemiyorum fakat kendim parçaları tek tek alıp problemsiz bir şekilde
birleştirebilecek kadar da özgüvene sahip değilim ...

Almak istediğim parçalar bunlar eğer daha kaliteli ve daha ucuz parça tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim
ve bu parçaları kendim birleştirecek kadar özgüvene nasıl sahip olabilirim yardımcı olursanız çok mutlu olurum .

ANAKART EKRAN KARTI https://www.hepsiburada.com/geforce...6-bit-gddr7-hdmi-ekran-karti-pm-HBC000082Q20G
İŞLEMCİ https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-9800x3d-4-7-ghz-96-mb-cache-am5-islemci-pm-HBC00007GWW1Y
RAM SIVI SOĞUTMA SSD KASA https://www.hepsiburada.com/bitfeni...cam-siyah-gaming-oyuncu-kasa-pm-HBC0000D4YFRZ

TÜM SİSTEMİ HEPSİBURADADAN TOPLAMA SEBEBİM 6 TAKSİT İLE ALACAK OLMAM

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
biraz toplama videosu izle yaparsin kolay

Parçalar konusunda fikrin ne değiştirmem gereken bir parça var mı ?
parçalar bana pahalı geldi piyasaya bi aydır falan bakmıyorum diye mi bilmiyorum ama deniyelim bakalım bu seviyede ben ne çıkarıcam. o bütçeye monitör vs dahil mi bu arada. bi de taksit?

bu videoyu izlemeni öneririm. Genel olarak nasıl yapıldığını anlarsın. eğer sıvı soğutma alacaksan da kanalda sıvı soğutma videolarına bakabilirsin montajı var.

Parçalar konusunda fikrin ne değiştirmem gereken bir parça var mı ?
Anakartı Asus B850 Plus Wifi veya MSI B850 Mag Tomahawk Max WIFI al
İşlemci güzel . Ramler çok pahalı aynı kaliteyi 3k daha ucuza alabilirsin Patriot Viper Venom 6000 Mhz CL30 al 2x
SSD yi KC3000, Corsair MP600 Pro NH veya Kioxia Exceria Pro 2TB bunlardan herhangi biri olur hepsi aynı kalite.
Soğutucu: Sıvı soğutma istiyosan Arctic Liquid Freezer III Pro Hava soğutma istersen Phantom Spirit 120SE
Güç Kaynağı CorsairRM850x veya RM1000x güç kaynağı al
Kasayı kendi zevkine göre alabilirsin.

parçalar bana pahalı geldi piyasaya bi aydır falan bakmıyorum diye mi bilmiyorum ama deniyelim bakalım bu seviyede ben ne çıkarıcam. o bütçeye monitör vs dahil mi bu arada. bi de taksit?
monitor 2k alicam ve dahil degil taksit 6 ay pesin fiyat

İşlemci güzel . Ramler çok pahalı aynı kaliteyi 3k daha ucuza alabilirsin Patriot Viper Venom 6000 Mhz CL30 al 2x
SSD yi KC3000, Corsair MP600 Pro NH veya Kioxia Exceria Pro 2TB bunlardan herhangi biri olur hepsi aynı kalite.
Soğutucu: Sıvı soğutma istiyosan Arctic Liquid Freezer III Pro Hava soğutma istersen Phantom Spirit 120SE
Ha bide 80k ya 5080 alınmaz hocam aşırı pahalı. Şu daha mantıklı 6-9 taksit güzel bi model https://www.hepsiburada.com/palit-n...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.51.4

5080 5070ti'dan %15-20 daha güçlü, aradaki fiyat farkını gram hak etmiyor.
sistemi 1 kez toplayip bi 4 5 sene hic degisim yapmayacagim icin o %15 %20 yi 5 senenin sonunda da hissedebilirim diye en ustten gitmeye calisiyorum firsatim olsa 5090 toplarim fakat baya absürt bir fiyat var

hocam bütün söyleyeceklerimi söylemişsin ya bize iş kalmamış :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,421
Üyeler
192,716
Son üye
Stoper