Yardım HyperVisorın mantığı ve bilgisayara verdiği zarar nedir?

Zoix

80+
Reaksiyon skoru
11
Öncelikle en başta söyliyim bu bi teşvik yazısı değildir hadi crackli oyun oynayalım amacıyla yazmıyorum sadece hypervisorün mantığını anlamaya çalışıyorum... Arkadaşlar şimdi ben yanlış mı anlamışım yoksa doğru mu anlamışım? Hypervisor cracklerde bir sürü yerli yabancı forumlarda orda burda okuduklarımdan edindiğim izlenim şu oldu bu meret sadece Bilgisayarı sadece AŞIRI derecede savunmasız bırakıyor. Eğer yüklediğin oyunun dosyasında bir şey varsa ki fitgirlde yoktur ama diyelim farklı yerden yükledin, oyun dosyalarında virüs var bilgisayar takla atar. Hypervisor kullanıyor iken Googledan crackli winrar yükledin dosya sıkıntılı bilgisayar gene takla attı. Kaçaktan maç açtın kenardan reklama bastın bişeyler oldu gene bilgisayar takla attı YANİ Hypervisor kullanırken SADECE oyunu bitirmeye odaklanıcan. İnternet kullanımını minimuma indircen internete girceksende youtube gmail netflix felan. Doktor eda, dizi box felan fistan yok oyunu bitirdikten sonra hypervisoru revert ediceksin. Sonrasında eski yaşamına geri döneceksin tekrar istediğin siteye gir istediğin dosyayı indir microsoft arkanı kolluyo zaten bu senaryoda bilgisayarının başına hiç bir sıkıntı gelmez. Çalışma mantığı ise biraz garip bir şekilde anlatcam ama bu meret bilgisayarı aşırı güvenliksiz hale getirdikten sonra gardiyan kılığına giriyo. Oyun dosyalarına crackleri atıyosun. Denuvo bunlar doğru dosyalar mı ben bi kontrol etcem derken gardiyan ben zaten kontrol ettim diyip içeri sokuyo denuvoda hiç bişi diyemiyo. Benim anladığım kadarı bu. Ben mi yanlış anlamışım yoksa daha komplex yapısı mı var herkes çok tehlikeli açmayın felan diyo ama anlatılanlardan çıkardığım ders bu eğer böyle bi şeyse ve revert edilebiliyosa akıllı bi kullanıcının elinde sıkıntı yaşamadan kullanılabilir bence. Ve rica ediyorum sıfırı eksi bir olarak gösteriyor virtualization based security yi bypass ediyor cpu mi pi u felan diyip teknik terimlere çok girmeyin. Gerekli yerde herkesin anlayabilceği şekilde anlatın lütfen. Amaç merak gidermek.

Ben de teknik detayları merak ediyorum. Detay bilen varsa beklerim.

Ben de teknik detayları merak ediyorum. Detay bilen varsa beklerim.
Kankam ben böyle tersine mühendislik, crack, kendi bilgisayarımın güvenliği gibi konularda çok meraklıyım bolca da vaktim var o yüzden BAYA Bİ ARAŞTIRDIM KİMSEDEN BİŞİ ÇIKMICAK ANLAŞILAN...
Şimdi benim öne sürdüğüm fikir kullanılabilir, mantıklı eğerki paran yoksa ve ya 2 saatlik oyuna 60 dolar vermek istemiyosan sıkıntı yaşamazsın dediklerimi yaparsan ama öncesindede emin olman lazım bilgisayarında herhangi bi virüs olmadığına.
Her neyse mantık şöyleymiş;
Bilgisayar 3 katmandan oluşuyor
Ring 3 kullanıcı dosyaları, oyunlar, onlar bunlar şunlar
Ring 0 Windows
Ring -1 donanımların yazılımları
Öncelikle Oyunumuzu Yükledik oyun ssdye yani ring 3 e gidiyor. Denuvoda yanında ek paket olarak kurulu geliyor ama denuvo açılan bir uygulama değil, bir denetleyici. Ring 0 a inme izni var yani bu demek oluyorki ring 0 dan ring 3 e kadar olup biten her şeyi görebiliyor denuvo.
Bir şekilde tersine mühendislikle crackledin oyunu attın dosyaları ki dosyalar ring 3 de ama crackin çalışması için ring 0 a inmesi lazım :D crack hayata üç sıfır geride başladı...
HyperVisorin sistemide şöyleki İşlemcinin kendine ait yazılımı var içinde hatta ekran kartının anakartın her şeyde var bilmeyen yoktur ama konu işlemci. İşlemci windowsa her güç tuşuna bastığımızda "seni ben yöneticem ama farkında olmiycaksın" Diyor. Oyunumuzun crack dosyaları Hypervisorla anlaşmalı bir dostlar. Hypervisor Bypass yaptığınız zaman Crack Ring -1 de yani işlemcinin kendi yazılımında çalışıyor.
Sen gidip oyunu açıyorsun oyunu açınca denuvo önce bi doğrulama yapmak için windowsa diyorki bu oyun orjinal mi değil mi ve daha önce bu hesapla 40 farklı pcden giriş yapılmışmı bakmak istiyorum işlemcinin anakartın seri numaralarını bana gönderir misin? Windowsta tamam diyor ve Ring -1e inip izin istiyor. Ring -1 deki arkadaş bunun gelceğini biliyodu ve hazırlıklarını yapmış hemen sahte belgeleri çıkarıyor. sahte işlemci ıdleri sahte bellek ıdleri vs vs. windowsda bunu denuvoya veriyor. ardından denuvoda Tamam bu oyun orjinal lisansda pcde ve kullanıcısında bir sıkıntı yok oynayabilir diyor oyun açılıyor.
Ara sıra oyun oynarken bu denuvo gene Kontrol yapmaya windowsa geliyor diyor ramlerdeki işlemcideki datalara kodlara verilere bakmak istiyorum. Oyun orjinal mi değil mi ? Windows tekrar -1 e iniyor ama -1 deki arkadaş Sahte verileri verip denuvoyu tekrar ben orjinalim diyerek kandırıyor. Eskiden Crack dosyaları ring 0 da denuvodan saklanmaya denuvoda ring 0 da crack dosyalarını bulmaya çalışırdı Şuan denuvo yeni bir çözüm bulana kadar Hypervisor sistemi fişi çekmiş gibi gözüküyor. YANİ FİTGİRLİN BYPASS stratejisi buymuş. diğerlerini araştırmadım ama bazı siteler değişik stratejiler var diyor. Fitgirl Denuvoya sahte belge sunup orjinalmiş gibi kandırırken kimi crackerlarda direk denuvoyu etkisiz hale getirip kardeşim ben kontrol ettim senin kontrol etmene gerek yok muamelesi çekiyormuş. Kısaca olay bu. Ama dediğim gibi. BUNU YAPARKEN BİLGİSAYAR AŞIRI KIRILGAN HALE GELİYOR. EĞER YAPICAKSANIZ... OYUNU BİTİRDİKTEN SONRA REVERT EDİN ARDINDAN TEKRARDAN EMİN OLMAK İÇİN BIOSA GİRİN İNTELDE VT-X veya AMDDE V/SVM HER NEYSE DİSABLE YAPIN ÇÜNKÜ BUNLAR AÇIK OLMADAN HYPERVİSOR BYPASS YAPILMIYOR. revert ettikten sonra emin olmak için kapatın ve sakına sakın oyunu bitirene kadar internete girmeyin.

Crackin bile kullanılması bu kadar tartışılırken kernel seviyesinin bile üstünde izin vermek... Teşekkürler az çok bilgim oldu verdiğiniz terimlerle kalanı araştıracağım.:hackerman:

• Beğen
Reaksiyonlar: Zoix
Crackin bile kullanılması bu kadar tartışılırken kernel seviyesinin bile üstünde izin vermek... Teşekkürler az çok bilgim oldu verdiğiniz terimlerle kalanı araştıracağım.:hackerman:
Rica ederim. Daha fazla bilgi elde edersen beni de haberdar edersen sevinirim.

Geri