Elimdeki parçalarla oem paket

Reaksiyon skoru
1
Mevcut sistemimde xpg 3200mhz cl 16 8gbx2 ram
gigabyte b450m s2h ( bu 2 parçayı koruyup bütçelerini cpu ve gpuya ayırdım)
rx9060 xt 16gb gpu
ryzen 7 5700x cpu ( everccol kule tipi soğutucu)
adata 1tb m2 ssd
650 w dahili psu lu kasa bu sistem okeymi önerisi olan varmı toplam bütçem 35 40

Alacaksın sanırım ama ne anlatmak istediğini tam anlayamadım

Alacaksın sanırım ama ne anlatmak istediğini tam anlayamadım
bendeki b450 anakartı ve ramleri koruyup bu diğer parçaları tek tek alıp kendiim sistem haline getiricem geri kalan bileşenler ve sistemin bütünü okeymi bunun için fikir almak için konu açtım

9060xt 20k
1tb m2 4.5k
psu+kasa 5k
Işlemci 5700xi kaca alacaksın o önemli.
parçalar gayet okey

bütçe 35 40 varsa hiç am4 e bulaşma tamamen ölü yatırım olur. sonradan yükseltmek istediğinde bütün parçaları değiştirmek zorunda kalırsın ve çok pahalıya gelir. tavsiyem elindeki ram ve anakartı da satıp am5 geçmen zaten 50 civarına var 9060xt 7500fli kasalar.

ryzen 7 5700x 7.759 tl
ryzen 5 5600x 6.800 tl bu ikisi arasında kalmştım ama 5700x daha mantıklı geldi
am4 kalacaksanda sıfır almana gerek yok işlemciyi çok pahalılar. 5600ü 2. elde 4 liraya bulabilirsin zaten işlemciler kolay kolay bozulan parçalar değildir.

Evet işlemciye o parayı vermektense am5 almak daha mantıklı oluyor bence.4kya 5600 alırsan gayet iyi olur

am4 kalacaksanda sıfır almana gerek yok işlemciyi çok pahalılar. 5600ü 2. elde 4 liraya bulabilirsin zaten işlemciler kolay kolay bozulan parçalar değildir.
knk sana derdimi şöyle analatayım elimdeki gpu gtx 1650 işlemcin ryzen 5 2600x bu upgrade bana fazlasıyla yeter inanılmaz pc oyunu oynayan biri değilim elimdeki parçaları satmakla uğraşmak beni ayrı yorucak am5 sistemde ddr5 ramlerde çok pahalı fiyat bi hayli yukarıya çıkıyo ikincii elde mantıklı senle aynı düşünüyorum ama 0 ürünnlerde 6 taksiit avantasjı bütün parçaları alırken bana kolaylık sağlıyor 4k yı direkt işlemciye nakt para bağlamak beni zorluycak yani benim için taksit kısmı önemli bu yüzden ram ve anakartı koruyup am4 sınırlarında bi sstem toplamak mantıklı geldi bu yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bi fikir belirtisen görüşleriniz benim için önemli ayrıca bu am4 sistem bana 34e falan gelicek üzerinede 200 hz bir manitör düşünüyorum

dediğim gibi am4 ölü yatırım olduğu için bence mümkünse bütün parçaları 2. el alın daha uyguna gelmesi için. yok ben gerekirse işlemciye 3 lira daha fazla veriyim yeterki sıfır taksitli olsun dersenizde orası size kalmış tabii ki. 9060xt ile 5600 de dediğiniz gibi kullanacaksanız gayet işinizi uzun yıllar görür. ama yinede ben olsam almışken ve 40k da bütçe varken ddr5 taksitli bi sistem alırdım.
knk sana derdimi şöyle analatayım elimdeki gpu gtx 1650 işlemcin ryzen 5 2600x bu upgrade bana fazlasıyla yeter inanılmaz pc oyunu oynayan biri değilim elimdeki parçaları satmakla uğraşmak beni ayrı yorucak am5 sistemde ddr5 ramlerde çok pahalı fiyat bi hayli yukarıya çıkıyo ikincii elde mantıklı senle aynı düşünüyorum ama 0 ürünnlerde 6 taksiit avantasjı bütün parçaları alırken bana kolaylık sağlıyor 4k yı direkt işlemciye nakt para bağlamak beni zorluycak yani benim için taksit kısmı önemli bu yüzden ram ve anakartı koruyup am4 sınırlarında bi sstem toplamak mantıklı geldi bu yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bi fikir belirtisen görüşleriniz benim için önemli ayrıca bu am4 sistem bana 34e falan gelicek üzerinede 200 hz bir manitör düşünüyorum

Geri